- Член од
- 24 ноември 2009
- Мислења
- 4.959
- Поени од реакции
- 4.882
Мака ми е , ама сепак размисли зашо нема да функционира ептен е просто и лесно ај нека ти текне.Баш би сакал да знам зошто не би функционирало, мислам ако не ти е мака објасни.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мака ми е , ама сепак размисли зашо нема да функционира ептен е просто и лесно ај нека ти текне.Баш би сакал да знам зошто не би функционирало, мислам ако не ти е мака објасни.
Мака ми е , ама сепак размисли зашо нема да функционира ептен е просто и лесно ај нека ти текне.
Не драпај мадиња и уклучи го мозокот малкуСега ме стави во дилема.
Дали сам да мислам или да чекам да ти е помалце мака.
Сепак во духот на форумот каде би требало да се споделуваат мислења, јас се одлучив да почекам да се пододмориш па да обајсниш. Не се брзаме никаде.
Мислам секако ако знаеш нели? Инаку нон стоп уморен ќе бидиш![]()
Трите закони за термодинамика важат за затворени системи, земјата не спаѓа во затворен систем, бидејќи постојано добива енергија однадвор - од сонцето. Е сега со оглед на тоа што и сонцето не е вечно - има ограничена енергија која ја емитува, евентуално било кој процес што зависи од него ќе подлегне на законите на термодинамиката, но тоа од наш човечки аспект е занемарливо бидејќи станува збор за милијарди години.Сосема спротивно, според вториот закон мора да дојде до еквилибриум порано или подоцна и бродот мора да застане.
Случајно налетав на едно клипче.
Чекам коменатри што како и зошто.