Првут (Перут) и Себореа

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
А те чеша, пецка челото, линијата каде ти почнува косата? Ако не те, седи и уживај. :)

Цел скалп ми е црвен од гнасава, пече и чеша до даска. Почнав нуларица да се шишам пошто се смирува колку-толку на скалпот. На лицето од двете страни на носот, брадата, сега во последно време и у центар на чело почна да црвенее. Исто како што реков зад уши и понекогаш на градите ми излегува. Сериозно, едвај чекам да средам здравствено осигурување овде и да најдам некој добар дерматолог, човек не може да се социјализира од ова :icon_lol:

Head and shoulders, е според мене лош шампон, со низок квалитет, можда е ефикасен за ова, но генерално никогаш не би го користел.
Би ти препорачал некој послаб шампон наместо head&shoulders,wash&go и слични јаки шампони.Јас користам Elseve anti dandruff (сив) и сум прилично задоволен.

Тоа е веќе солиден шампон...

Цел скалп ми е црвен од гнасава, пече и чеша до даска. Почнав нуларица да се шишам пошто се смирува колку-толку на скалпот. На лицето од двете страни на носот, брадата, сега во последно време и у центар на чело почна да црвенее. Исто како што реков зад уши и понекогаш на градите ми излегува. Сериозно, едвај чекам да средам здравствено осигурување овде и да најдам некој добар дерматолог, човек не може да се социјализира од ова :icon_lol:

Аии :( Си најдов другарче. :icon_lol: Мене на почетокот само на скалпот ми беше, дерматологот ми рече дека должината на косата не игра некоја улога, ама јас се шишам на 3че, кратко за да можам секое време кога ќе ми скурчи да бутнам глава под чешма. :icon_lol:
Исто и позади уши, ама на челово знае да биде најзаебано, уште кога ќе се испотиш.
Гледај средувај побрзо осигурување и иди по кремици, да не трпиш. ;)
--- надополнето: 29 август 2013 во 01:26 ---
Head and shoulders, е според мене лош шампон, со низок квалитет, можда е ефикасен за ова, но генерално никогаш не би го користел.

Точно, за сите опишани случаи во темава, каде се работи за акутна фаза, овој шампон е пи*кин дим. :icon_lol:

Head & shoulders e јак шампон. Се каам што го купив. После првото миење веднаш кога излегов да се погледнам во огледало косата почна да ми паѓа. :mad:
А пред да почнам да го користам ни влакно немаше во кадата.
Wash and Go е катастрофа од шампон.
Сега за сега овие два се покажале добри. Elseve ќе го пробам кога ќе ги потрошам овие, па ќе им го видам ефектот. Доста го фалат и Шаума црниот.

Nivea_Anti_Dandruff_male_POWER_SL.ashx.pngimages.jpg

Alpecin sampon u kombinacija so alpecin losion da probas? toa losionot ke mu ebe mater, koga imas prvut i koga stavas od toa kako da si vlegol pod laden tus ama efikasno e bar za mene. Ima dosta tipovi samponi probaj od toj sto navise ti odgovara.

А сте го пробале сајос машкиот?
syoss-men-anti-dandruff-control-shampoo.jpg

Имам пробано повеќе шампони, сум ја миел косата дури и со глицерински сапун и дојдов до еден заклучок: Со здравје да си го носиме! Може помагаат некои препарати моментално ама ништо не може да го спречи првутот спрема мене

Цел скалп ми е црвен од гнасава, пече и чеша до даска. На лицето од двете страни на носот, брадата, сега во последно време и у центар на чело почна да црвенее. Исто како што реков зад уши и понекогаш на градите ми излегува. Сериозно, едвај чекам да средам здравствено осигурување овде и да најдам некој добар дерматолог, човек не може да се социјализира од ова :icon_lol:
Ко ја да сум го пишувал ова еј.. само што кај мене повеќе е на првут одколку на црвенило (освен на скалпот). Плус да додадам и лакти, а да одземам лице и брада. Косата, градите, зад ушите, носот, све е со првут и чеша.

Не помагаат ни Head & shoulders ни Рецепт од субрина, ништо такво. Едино Selsun шампонот ми помагаше порано (го нема овде, од Грција сум го порачувал) колку толку, ама од него па почна претерано да ми паѓа косата. Имам користено и уште неколку медицински шампони препорачани од доктори (кетоназол, еден друг шпански кој буквално ми го гореше скалпот додека го нанесував...) меѓутоа ништо.

Наследно е кај мене, очигледно нема бегање. Го снемува некогаш aма ретко. Нема врска должина на коса, ја пократко од тројка не идам како и да е. Исхраната е битна исто.

Цел живот немав првут, се до пред некој два -три месеца. Дотогаш користев Head&Shoulders околу 8-9 години. Пробав неколку шампони не ми помогна ниту еден освен

MA_SCH_PD_SH_AS_Intensiv_0911%20Kopie.jpg

После 3-4 пати миење со овој шампон повторно немам никаков проблем. Ниту ме чеша главата, ниту имам првут - скоро месец време го користам.

Поради првут сменив четири шампони во рок од 2 месеца од како си дојдов дома. Косата ми станува се поретка и поретка , а првут уште имам. :mad:

Ако во случај ако користите лакови за коса нормално ќе имате две три кила првут и во тој случај прекинете веднаш, а ако имате природно првут - другар мој имаше природен првут т.е додека спија се чешаше и потсвесно си се чешал на пример додека гледа филмови и тн и тн, и купи е сега незнам точно како се викаше некое Natural Oil како кондиционер за коса така нешто, колку што знам беше доста како масло за масажа во таква слична состојба, и кожата му ја омекни и воглавно му заздрави кожата од тоа и немаше повеќе првут, тоа маслото мислам дека ги враќа природните масла во кожата и ја обновува затоа и успева, а најчесто првут се добива и од премногу миење и триење на глава бидејќи кожата ги губи природните масла ако се мие постојано и нема доволно време да заздрави во рок од 24 часа да речеме и затоа се оштетува се суши и почнува првутот да се појавува.

А сте го пробале сајос машкиот?
syoss-men-anti-dandruff-control-shampoo.jpg

Дефинитивно најдобар и не е јак :)
Гарантирам нема подобар :)

Е сега...татко ми од дете го користи овој сапун и за ништо не го менува :D

sapun.jpg

Да не го урочам, на 55 години влакно не му фали и не му е побелена косата :)

Head_and_shoulders_Press_ad_by_hamdankhatri.jpg

--- надополнето: 29 август 2013 во 07:44 ---

sapun.jpg

Сапун е добра работа. Многу поздрава него шампон само што после косата малку лепи...

dove-100g-Gfront.329234941_std.jpg

Јазк вака криво ми е кога читам вакви проблеми.

Нејсе и јас имав првут и тоа многу мама добро памтам дека средно Intesa и Гелот ми ја донесоа, па оттогаш не ставив никако и вообичаено косата ми е кратка, сега подолговреме немам првут но ова го препишувам на магичен сапун од Шпанија поточно да видам пишува Jabon-sabon soap фирмата е MYRURGIA S.Aод Мајорка и Барселона и откако го употребив а го купив за подарок на едно моме али испадна НИШТО(значи женски е сапунов) и си реков бидејќи мириса убаво и покрај пластичната амбалажа да го пробам-а го чував така цела година:) , забележите дека редовно сум на Б-витамини(Б-комплекс) Олигојак+SE(тоа е комбинација на A,C,E и Селен) и матичен млеч од dr Waltz, а овие ги примам бидејќи рееетко јадам месо(не дека сум веган и слични срања) и тоа го јадам најнеквалитетното значи салами и виршли а од риби само туна во конзерва, а во оризот кога има кокошка едвај јадам(тоа е некоја аверзија кон тејсттот, мирисот), незнам и почесто сум на овошје и овошни салати,зеленчук и варен ориз без млеко и скоро без шеќер.

А шампоните, сум ги менувал и тоа рандом без разлика на цена и производител и последно време користам еден на Адидас и гел од австралија LYNX excite и сум задоволен. посебно од гелот кој е ревиталајзинг.

Но забележав дека колку поретко користиш шампон толку подобро е за косата и кожата, нормално Гел за коса, пена, восок НИКАКО не доаѓа предвид и години немам употребувано и ако сакате да се збогувате со првут треба исто да постапите.

И сега нема ниту П од првут а себореа сум немал никогаш освен црвенило и отоци од Оси и Скорпии.

sapun.jpg

И јас гарантирам исто и за бекутан асортиманот за деца.

Видете кај производите за бебиња и мали деца важат поинакви стандарди кои се применуват(барем кај алкалоид да), исто важи и за кашестите сокчиња али јас ги пијам оние на Таковово не ХИПП-ичките.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom