Првут (Перут) и Себореа

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Јас до сега поминав некако со SELSUN ама на доктор ми препорачаа да користам Реконазол тоа е исто со Кетоконазол само различна фирма. Го користев една недела Реконазолот но мислам дека немаше резултати. Дали некој знае колку му е потребно време за да дејствува и дали да продолжам со користење на Реконазолот . Помош и дадете инструкции
Колку пати го употреби во една недела? Затоа што резултат гледам уште по првото миење, а целосно повлекување на првутот после второто, третото миење. Или имаш друг проблем со кожата кој не се лечи со тоа, или неправилно го користиш. Кога ќе го ставиш на влажна коса, колку време го оставаш да стои? Треба да стои барем 5-6 минути на коса, убаво размачкано. Ако го плакнеш веднаш нема да има никаков резултат.

Колку пати го употреби во една недела? Затоа што резултат гледам уште по првото миење, а целосно повлекување на првутот после второто, третото миење. Или имаш друг проблем со кожата кој не се лечи со тоа, или неправилно го користиш. Кога ќе го ставиш на влажна коса, колку време го оставаш да стои? Треба да стои барем 5-6 минути на коса, убаво размачкано. Ако го плакнеш веднаш нема да има никаков резултат.
Фала на советот. Ќе пробам пак зошто не сум сигурен дали го оставив 5-6 минути да дејствува. А за првтутот откако се миев со него ми се чини дека го имам повеќе само во поинаква форма не како претходно . Е сега ќе бидам упорен две три недели да видам дали ќе се намали. А колку време го користиш 4 недели без пауза па после правиш пауза или поинаку ??

Фала на советот. Ќе пробам пак зошто не сум сигурен дали го оставив 5-6 минути да дејствува. А за првтутот откако се миев со него ми се чини дека го имам повеќе само во поинаква форма не како претходно . Е сега ќе бидам упорен две три недели да видам дали ќе се намали. А колку време го користиш 4 недели без пауза па после правиш пауза или поинаку ??
Според упатството треба да се користи 2 пати неделно во текот на 4 недели и после како превенција 1 на 2 недели. Јас го користам одамна, прво го користев според упатството 4 недели редовно и после кога ќе почнеше да ме чеша скалпот.
Најважно е да го оставаш на косата 5-10 минути, за тоа време треба да ги убива габичките.

Според упатството треба да се користи 2 пати неделно во текот на 4 недели и после како превенција 1 на 2 недели. Јас го користам одамна, прво го користев според упатството 4 недели редовно и после кога ќе почнеше да ме чеша скалпот.
Најважно е да го оставаш на косата 5-10 минути, за тоа време треба да ги убива габичките.[/quo
На форумов читав за јаболков оцет и пробав па мислам дека делува и тоа многу . Вечерва сум во план пак да пробам. МНОГУ Е ЕФИКАСНО.

На форумов читав за јаболков оцет и пробав па мислам дека делува и тоа многу. Вечерва сум во план пак да пробам. МНОГУ Е ЕФИКАСНО.
Не ти успева со Реконазолот? Не знам каков ефект би имал со оцетот, во рацете имаш медицински шампон кој го содржи еден од најпотентните топични антифугални супстанци, а ти сакаш да се обидеш со оцет, кој прашање е и дали воопшто има такво дејство.

Јаболков оцет (микс со дестилирана вода 1:2) еден час пред миење со Алкалоид шампон и после тоа лосион за коса од Херба стојанови (се остава 1, 2 дена) ми го среди проблемов за 75% негде. Планирам да продолжам со ова сакам онака, целосно. Инаку планирав да зеам Кетоконазол по препорака на членот 840223 но гледам и ова природново функционира и те како.

Ќе ве молам за совет. Тие што имате искуство со масти кои содржат послаби кортико во својот состав како Афлодерм ( хрватска маст) кога ќе престанеш да се мачкаш колку е оптимално да направиш пауза. И дали има некој кој ја користел маста подолго време со паузи се разбира. Дајте совет зошто јас еве веќе подолго време ја користам и сега мислам дека состојбата ми е полоша кога ќе престанам да ја користам и за максиум 5 до 7 дена ми се враќа црвенилото. Имав и период кога ми се јавуваше некое чешање кое го поднесував но сепак направив некоја пауза, па повторно е нормално( ја користам маста нема црвенило а кога не ја користам се јавува). Сега летово посебно ми се чини дека уште повеќе е изразено.[DOUBLEPOST=1407345798][/DOUBLEPOST]
Фала за имформацијава,дефинитивно повеќе не го користам синодермов.
Сега што користиш и каква ти е ситуаацијата. И јас имам најверојатно слична грешка направено користев Афлодерм подолго време и сега никако не се повлекува без маста . Пиши некој совет те молам

Ќе ве молам за совет. Тие што имате искуство со масти кои содржат послаби кортико во својот состав како Афлодерм ( хрватска маст) кога ќе престанеш да се мачкаш колку е оптимално да направиш пауза. И дали има некој кој ја користел маста подолго време со паузи се разбира. Дајте совет зошто јас еве веќе подолго време ја користам и сега мислам дека состојбата ми е полоша кога ќе престанам да ја користам и за максиум 5 до 7 дена ми се враќа црвенилото. Имав и период кога ми се јавуваше некое чешање кое го поднесував но сепак направив некоја пауза, па повторно е нормално( ја користам маста нема црвенило а кога не ја користам се јавува). Сега летово посебно ми се чини дека уште повеќе е изразено.[DOUBLEPOST=1407345798][/DOUBLEPOST]
Сега што користиш и каква ти е ситуаацијата. И јас имам најверојатно слична грешка направено користев Афлодерм подолго време и сега никако не се повлекува без маста . Пиши некој совет те молам
Афлодермот смее да се користи најдолго 3 недели, без разлика што е послаб кортико од Адвантанот.
Штом ти е таква ситуацијата да имаш постојано чешање и иритиација најдобро е да посетиш стручен дерматолог кој ќе ти постави дијагноза и ќе ти даде соодветна терапија.
Едит: заборавив да пишам за паузата - треба да биде во траење од минимум половина од времето кое си ја користел маста/кремата. На пример, ако си ја користел 21 ден, правиш пауза од 10 дена па можеш пак да ја користиш по тие 10 дена.

Последно уредено:
Uste nemam najdeno resenie za prfutot,popoleka se naviknav na cesanjeto i crvenilata sto se javuvaat perjodicno.Kakvi ne samponi probav na kratok perjod ima rezultati posle pak po staro,to e za zal.

Денес бев на преглед повторно. Па ми препишаа маст хрватска - Ројазол. Па почнав од денес со неа. Ве молам за совет доколку има некој што ја користел да каже доколку има некои несакани дејства.

За првут свежо исцеден лимонов сок го ставате не скалпот 30 мин. потоа плакнете и на водена коса ставате Реконазол, се остава 5, 10 мин. и се плакне. 2 неделно, нема утка.

Мене не ми ја препишаа маста за првут туку за црвенило на лицето. И сега се мачкам секоја вечер ама нема некое подобрување, а мислам дека за тоа има и влијание сонцево кое е доста јако. Исто така кога и кажав на докторката дека ја имам користено повеќе време маста Афлодерм со паузи реагираше на тоа и рече дека не е исправно, а до сега немам најдено друго решение за црвенилото. Првутот не ми веќе ни битен, ова со лицето ме иритира страшно. ПОМОШ ако некој знае нешто друго нека дава совет.

This is the real deal

Прегледај го приврзокот 99817[/q
Дали е на база на кортикостереоиди или не ?
[DOUBLEPOST=1408032128][/DOUBLEPOST]Сега гледав на веб страната за ова и е 25 долари. Па би сакал да прашам за да бидам сигурен колку време го користиш и до сега дали има некој негативни ефекти како овие другиве масти кои се на база на кортико. Дали правиш паузи и колку долго ги правиш паузите. за време на правење на пауза дали се јавува црвенилото за брзо време или му треба некое време, стрес или нешто слично да те исфрли од баланс за да се појави.

Последно уредено:
Сега гледав на веб страната за ова и е 25 долари. Па би сакал да прашам за да бидам сигурен колку време го користиш и до сега дали има некој негативни ефекти како овие другиве масти кои се на база на кортико. Дали правиш паузи и колку долго ги правиш паузите. за време на правење на пауза дали се јавува црвенилото за брзо време или му треба некое време, стрес или нешто слично да те исфрли од баланс за да се појави.

Не знам дали има кортико, на гугл сам си барав лекови против себореа, и видов дека zinc pyrithione е лекот за тоа. Отидов до аптека, побарав било каква крема/шампон што соддржи zinc pyrithione, ми го дадоа тоа и за 3-4 дена ме излечи. Нешто што 1 година се обидував со секакви глупости од совети од доктори и други луѓе.

Ако не го користам подолго од 1 недела знае црвенилото да ми се наврати ама во помали размери, како и да е во споредба со се друго што користев кремава беше чудо.

Единствен негативен ефект што би рекол е што понекогаш знае да пече, особено ако подолго време не си ставил. Инаку го користам 2-3 месеци, и мислам дека го земав околу 800ден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom