Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Го користам head and sholders 3 in 1 anti dandruff и не гледам никаква разлика, може и полошо. Некој лосион да препорачате од шампониве нема фајде си ги редам само ко трофеи
Го користам head and sholders 3 in 1 anti dandruff и не гледам никаква разлика, може и полошо. Некој лосион да препорачате од шампониве нема фајде си ги редам само ко трофеи
да не е јак овој? неќам да експериментирам многу пошто од толку мењање само полошо си правамКупи си КЕТОКОНАЗОЛ шампон од Алкалоид, тоа е 2% раствор на кетоконазол што ги убива тие габичките што го поттикнуваат првутењето на кожата.
Се продава во шишенце од 100г и е некаде 210-215 денари, ама е единствен лек за оваа работа, мене само ова ми помага. Не е трајно, по неколку месеци пак ќе започне првутењето, ама е решение.
![]()
Шампонот ќе го нанесуваш на влажна коса, ама не кога се бањаш, туку претходно, за да може подолго време да постои на косата, после нема да употребуваш друг шампон за време на бањањето.
Во упатството мислам дека пишуваше 2 пати неделно, додека го користиш овој шампон нема да користиш друг шампон. После можеш некој благ шампон за секојдневна употреба.
да не е јак овој? неќам да експериментирам многу пошто од толку мењање само полошо си правам
Мене ова себореата ми изгледа фина работа кога неам што да правам и си ја чешкам главата и си ја корнам...Am I weird ?
Ама многу ми е убо ко кје си најдам такво за корнење....
Шампон против перут кој дефинитивно морате да го пробате е Vichy. Го има во аптеките на Зегин и е релативно скап, околу 700 и кусур денари. Јас го користам веќе добри 15 години...
Доктор ми кажа дека немаат врска фоликулите со скалпот. Мада од толку што имам читано на оваа тема мислам све е субјективно и нема конкретен одговор нешто што најмногу нервира кај што мораш сам да експериментираш и сличноА дали е можно првутот тој што се лепи за кожата на главата да го спречува растот на косата? Некој ако знае?
И овој шампон се темели на средство, во случајов селен дисулфид, кој ги убива тие габичките кои го поттикнуваат првутењето. Според она што можев да прочитам слично е со овој кетоконазолот, ама ако е во концентрација од 2%, а не 1% како што е шампонот од vichy. Сепак послаб е.
Не сум пробал, ама за помалку пари, овој од алкалоид врши добра работа и не мора трајно да се користи за привремени резултати.