US Open 2013 (26 август - 8 септември)

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои US Open 2013?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 20 29,4%
  • Рафаел Надал

Гласови: 21 30,9%
  • Енди Мареј

Гласови: 6 8,8%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,5%
  • Томаш Бердих

Гласови: 0 0,0%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 4 5,9%
  • Роџер Федерер

Гласови: 13 19,1%
  • Ришар Гаске

• Јерзи Јановиц

• некој друг ( ќе наведам кој во мислење )

• Вкупно гласачи
    68
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Strit , abe kolku pati da povtoram ,zboram za duelite Nadal -Novak , pa mame li mu ebam , sto pati kazav deka i Novak koga ne mu odi igra pederski defanziven tenis.Znachi , zborime za duelite Nadal -Novak pobogu
Game planot na Novak e odlichen za protiv Nadal , ako e fokusiran i nema problem so psihata , pobeduva , ako ne , gubi. Ne zavisi mnogu od Nadal , toj mudro si go drzi nivoto i cheka greshki .2011 ne mu funkcionirashe planot , Novak beshe perfekten , nemashe mnogu opcii za Nadal,toj sepak go igrashe najdobriot tenis ama ne beshe dovolno . Godinava e isto , Nadal si go igra istiot tenis , ama Novak ne , i toa e , nema filozofii
--- надополнето: 11 септември 2013 во 12:26 ---

Petre , seriozno ,ako od moite postovi go zakluchi toa shto si go napishal deka e do sakanjeto odnosno nesakanjeto , alal da ti e , jebem ti logiku

Ziti se? A kako bira toa Nole da ima ili da nema problem so psihata koga igra protiv Nadal? I ne e pologicno ako odime po tvojava logika, da posle sedumte pobedi nad Rafa, nole ne bi trebalo pa uopste da ima problem so psihata koga igra so nego, ako ideme po tvoja logika, i kako sega objasnuvas posledovatelni porazi koi gi dozivuva Nole protiv Rafa?

Ziti se? A kako bira toa Nole da ima ili da nema problem so psihata koga igra protiv Nadal? I ne e pologicno ako odime po tvojava logika, da posle sedumte pobedi nad Rafa, nole ne bi trebalo pa uopste da ima problem so psihata koga igra so nego, ako ideme po tvoja logika, i kako sega objasnuvas posledovatelni porazi koi gi dozivuva Nole protiv Rafa?

Сам се победува не е до Надал.

Еве зошто е величина:

„Не знам, но комплетно сум против тоа да се мерат овие работи според бројот на освоени Гренд слемови. Луѓето кои гледаат само на тоа се дистанцирани од тенисот. Ние кои сме дел од овој спорт, знаеме кој е реперот, но тие не се сè“ - изјави Надал.

http://kajgana.com/shto-mu-reche-novak-na-nadal-posle-mech-poenot-na-us-open

Не е само Надал, туку и Федерер и Ноле исто така. Кога можат они да бидат големи и во победи и во порази (што нив реално многу повеќе им значат, отколку на нас кои само гледаме), зошто да не можат такви да бидат и обожавателите?

Апсолутно сум против да се омаловажуваат победи, без разлика на тоа чии се. Живееме во ера на може најкомпетитивниот тенис кој некогаш се играл, на нашите внуци ќе им објаснуваме како сме ги гледале Федерер и Надал на епското финале во Вимблдон кога победи Надал, кога Федерер рушеше рекорди, кога Ноле и Надал на АО играа повеќе од 5 саати и кога Ноле си ја искина маицата во стил на Супермен кога победи. Тоа тешко ќе се повтори во скорешна иднина. И со тоа што било кој ги навредува Надал, Федерер, Ѓоковиќ, па и Енди, Дел Потро, Ферер, само покажува каков е како личност, а нималку не допринесува да се намали нивниот успех. Све и свашта се изначитав, секакви навреди и одвратни зборови, али јбг, ваљда ќе сфатат луѓето дека со понижување нечии успеси, нема да создаде свои. ФМП.

Новак е многу оспоруван, демек бил многу гаден карактер. А, не е таков, воопшто. Од две случки, одма се создава јавно мислење, дека бил не знам каков.

Новак е многу оспоруван, демек бил многу гаден карактер. А, не е таков, воопшто. Од две случки, одма се создава јавно мислење, дека бил не знам каков.

Мене кога се појави на почеток, малку ме нервираше со имитациите, ма да има премногу созреано и јас лично многу го почитувам, иако не навивам за него. Фер плеј играч е, аплаудира со рекетот на добар поен, признава грешки, ма да го има она стандардното Балканско, особено ми е интересно шо му ги разбираме коментарите, ко на финалето кога кажа: ДАЛ ЈЕ МОГУЧЕ...:pos: Кога играше лани или преклани не ми текнува со Надал на РГ, се напна и кажа: Ме јебе, у мозак ме јебе...:pos: Легенда...:pos:
И мене не ми делува дека е гаден карактер, баш напротив, типичен балкански мајтапџија е. :)

Мене кога се појави на почеток, малку ме нервираше со имитациите, некако тогашните имитации не доликуваа за тенисер од негов ранк, ма да има премногу созреано и јас лично многу го почитувам, иако не навивам за него. Фер плеј играч е, аплаудира со рекетот на добар поен, признава грешки, ма да го има она стандардното Балканско, особено ми е интересно шо му ги разбираме коментарите, ко на финалето кога кажа: ДАЛ ЈЕ МОГУЧЕ...:pos: Кога играше лани или преклани не ми текнува со Надал на РГ, се напна и кажа: Ме јебе, у мозак ме јебе...:pos: Легенда...:pos:
И мене не ми делува дека е гаден карактер, баш напротив, типичен балкански мајтапџија е. :)

Секој си е различен човек, различен карактер. Не можат сите прилично тивки како Надал да бидат или смирени како Федерер.
Овој малку е попасиониран од вообичајните тенисери, тоа со пцуењето не ми смета, затоа што е стандардна узречица, а во најголемиот број од случаите, си се пцуе самиот, кога ќе направи некоја грешка.

Секој си е различен човек, различен карактер. Не можат сите прилично тивки како Надал да бидат или смирени како Федерер.
Овој малку е попасиониран од вообичајните тенисери, тоа со пцуењето не ми смета, затоа што е стандардна узречица, а во најголемиот број од случаите, си се пцуе самиот, кога ќе направи некоја грешка.

Пцуењето не го спомнав ко лоша работа, ја кога гледам од дома пцујам, не па тој таму. Пцуењето го спомнав пошто го разбирам и смешни ми се коментарите што ги дава и начинот на кој што пцуе... затоа што е типичен балкански, затоа ми е и смешно.:ROFLMAO: Не е лошо смешно, интересно е. :)
Како што реков не ми смета тоа, дури и тој е многу посмирен од почетокот кога лупаше и кршеше рекети. Памтам одамна, пред неколку години, играше некое финале или полуфинале, уште во првиот сет од нервоза скрши рекет и коментаторот кажа: Ете, отишао је први рекет...:pos:

Пцуењето не го спомнав ко лоша работа, ја кога гледам од дома пцујам, не па тој таму. Пцуењето го спомнав пошто го разбирам и смешни ми се коментарите што ги дава и начинот на кој што пцуе... затоа што е типичен балкански, затоа ми е и смешно.:ROFLMAO: Не е лошо смешно, интересно е. :)
Како што реков не ми смета тоа, дури и тој е многу посмирен од почетокот кога лупаше и кршеше рекети. Памтам одамна, пред неколку години, играше некое финале или полуфинале, уште во првиот сет од нервоза скрши рекет и коментаторот кажа: Ете, отишао је први рекет...:pos:

На некои им смета и тоа го користат како контра аргумент.

Додека не ги задавам... :sneaky:

Хеј, гледајте на добрата страна...

Новак и Рафа сега пак ке бидат добри пријатели...

На некои им смета и тоа го користат како контра аргумент.

Додека не ги задавам... :sneaky:
Ех па и ти, за Надал све и свашта се имам изначитано, ама не обврнувам внимание. Пак ќе кажам, тие што ги вреѓаат, седат дома и пишуваат на интернет, додека другиве пишуваат спортска историја. Кој како си ја наредил...(y)

Значи ете го Мареј од 4-2 во вториот и третиот сет на Вимблдон му се врати и ги освои двата сета, а Новак имаше можности и за 5-2. Каква ли ментална грамада е он?

Да не се сфатиме погрешно пак, очајна сезона има Новак, Надал е феноменален. Ролан Гарос можеше се да промени, ама издржа Надал таму. И освои УС Опен и тоа се важи, не формата на противниците. Дури и фановите на Надал ваљда посакуваат вакви мечеви.
Али не сумњам дека Новак ќе се врати посилен, можеби веќе на следниот турнир..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom