Неко меЏу нама није наш

Мислам дека толкави имбецили во денешно време не постојат во светот. Освен во Туркемнистан, Киргистан, С. Кореа, тук-там во Централна Африка и разбира се во Македонија, вклучително и форумов.
Има по некој што го тетовира Грујо, му пишува песниче и слично. Ако се наградат таквите со станче, работа, некој одмор и бања бесплатна ете во наредна генерација такви х10. Тоа е отприлика системот на владеење на Маршалот кој Грујо засега срамежливо го копира и ако продолжи во тој правец на среден рок непоправно ќе го ебе интелектуалниот капацитет на партијата (кој е најзаслужен за тоа што бришат под со дегенериците од трета-четврта генерација на Маршалот).

Јожа од државата направил меѓународен БРЕНД....бренд кој неговите наследници во рок од 10 години успеаја да го уништат

Меѓународен бренд во третиот свет, во западна Европа што да ти кажам колку го „ценеа“ брендот, се гледа не си зборел со Германци и Австријци ;).

Социјализмот е политичко едноумие но зарем денеска нема еден вид на политичко едноумие каде што една политичка партија има максимална власт на сите можни нивоа, каде е тој плурализам, таа голема демократија што ја пишува само на хартија, човекови права и сл. ... можеби нешто ми фали но јас овие работи лично не ги приметувам ниту пак осеќам, само на хартија ги пишува дека постојат !
Интересно е тоа што оние кои биле на времето против Социјализмот и кои се бореле за демократија и плурализам денеска се однесуваат данбетер од Социјалистите/Комунистите на времето ... каков пресврт истите тие кои биле про-западно ориентирани и кои се бореле за плурализам, демократија и човекови права порано во минатиот систем денеска пропагираат конзервативизам и изолационизам, ја мешаат религијата со државата(рушење на секуларноста), пропагираат национализам, водат хајка против интелектуалци и останати неистомисленици, кинат основни индивидуални човекови права(правото на абортус на пр. и многу други основни човекови права да не набројувам) и се анти-западно настроени односно анти-ЕУ, анти-НАТО, анти-Америка !
Кој апсурд ... :tapp:

Не знам само од кога човеково право стана абортус.Патем ова ми е последен одговор за ова за да не се направат 200 страни за абортус.

Уххх тоа го спомнав само како еден мал пример, инаку да не набројувам сега кои се и што се човековите права бидејќи темава ќе отиде у ку*ац ... :)
Едно општество треба да се гради на граѓански концепт, односно општеството треба да биде збир на слободни и слободоумни луѓе, а не само збирштина на безрбетници(ова убаво го пишал и еден покоен новинар) ... неможат сите луѓе да имаат потполно ист став, исти сфаќања и гледишта, едноставно тоа не е возможно, но денеска се повеќе народот станува како стадо овци ака безрбетници, јас имам скоро 30 години и многу добро се сеќавам како беше пред 5-10-15 години народот имаше порано далеку повеќе елан, далеку поголема смисла за плурализам и демократија, различни ставови и идеи, а денеска гледам надвор само збирштина на изгубени овци без никакви идеи и без никаков елан во тешка апатија и депресија !
Ама и за тоа Тито да ти бил крив ...

Уххх тоа го спомнав само како еден мал пример, инаку да не набројувам сега кои се и што се човековите права бидејќи темава ќе отиде у ку*ац ... :)
Едно општество треба да се гради на граѓански концепт, односно општеството треба да биде збир на слободни и слободоумни луѓе, а не само збирштина на безрбетници(ова убаво го пишал и еден покоен новинар) ... неможат сите луѓе да имаат потполно ист став, исти сфаќања и гледишта, едноставно тоа не е возможно, но денеска се повеќе народот станува како стадо овци ака безрбетници, јас имам скоро 30 години и многу добро се сеќавам како беше пред 5-10-15 години народот имаше порано далеку повеќе елан, далеку поголема смисла за плурализам и демократија, различни ставови и идеи, а денеска гледам надвор само збирштина на изгубени овци без никакви идеи и без никаков елан во тешка апатија и депресија !
Ама и за тоа Тито да ти бил крив ...

Избриши го делот за цитираното да не се почне за тоа да се збори.

Избриши го делот за цитираното да не се почне за тоа да се збори.

Нема потреба сигурен сум дека темава нема да одите во тој правец ... кулирај !

Picture 530.jpg јас сум Рамче од Топаана,онаа над дуќанџик, кога беше маршалот жив,дедоми работел во Газела, а татко ми тогаш во тоа време никогаш не се нашол на ова место на кое сум сега јас, татко ми пак и никогаш потоа не се ни запослил затоа што умрел маршалот и добил нова држава МК,сега собира пластични шишиња а јас му помагам во тоа а и си наоѓам по некоја кифла овдека или издишена топка.И да знаете се додека не дојде некој таков маршал ние ќе бидеме на ова место на кое сме сега.

Staljin, Tito i treći svetski rat

Staljin bio opsednut Titom i spremao plan invazije na Jugoslaviju. SAD bio spreman da brani Jugoslaviju nuklearnim oružjem, piše u dokumentu američke Nacionalne bezbednosne agencije sa koga je skinuta oznaka poverljivosti.
.........
Sovjeti su uskoro oformili specijalne borbene jedinice, uključujući i tri internacionalne brigade u Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj, opasno preteći Beogradu.

Visoke položaje u tim jedinicama zauzimali su jugoslovenski emigranti, a pogranični incidenti postali su veoma učestali.

To je doprinelo tome da se za sukob zainteresuje i Zapad. U avgustu 1950. godine procene CIA bile su da bi jugoslovenska armija imala šanse protiv trupa Rumunije, Mađarske i Bugarske.

Međutim, prisustvo šest sovjetskih divizija u tim armijama, značilo bi poraz Jugoslavije.

Otuda je CIA zaključila da jugoslovenski otpor zavisi od stepena i brzine zapadne pomoći, a pojedini senatori su upozoravali da bi "sovjetski napad na Jugoslaviju lako mogao da predstavlja uvod u treći svetski rat".

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/10/Svet/1380804/Staljin, Tito i treći svetski rat.html

Саша Броз: Народот го измисли мојот дедо Тито за да ја измамат ЦИА

21.08.2013 - 11:04:22
g_tito.jpg

Внуката на Јосип Броз Тито, Саша Броз, на својот „Фејсбук“ профил одлучила да ги искоментира натписите според кои ЦИА заклучила дека нејзиниот дедо бил Русин или Полјак.

Таа напишала: „Овој пат им се заблагодарувам на ЦИА на повеќегодишните напори да го откријат вистинското потекло на мојот дедо. Велат Полјак или Русин. Но, со жалење морам да ја разочарам дотичната институција и јавно да откријам дека мојот дедо не ни постоел туку бил производ на хипнотизираната маса, која, за да се забавува и да ги измами ЦИА, го измислила својот ’Волшебник од Оз’“.

Sasa-Broz-Nisam-opterecena-time-sto-sam-Titova-unuka-ali-me-opterecuje-sto-drugi-ljudi-jesu_ca_large.jpg

Саша Броз подолу напишала: „Постои доказ дека јас сум Бразилка со потекло од Камчатка и дека со горенаведениот Тито немам никаква врска!“.
Good one! :)

Сталин, кој уби 15 милиони руси таму во рудниците и во логорите некои тука го направија цвеќе за мирисање, а Тито, најголемиот диктатор во историјата. :facepalm:
Да не беше Тито, Сталин ќе дојдеше тука и мед и млеко ќе потечеше......
Да не ги прателе партизаните на Сремски фронт, денес Солун ќе бил наш, како наш, мислите ќе беше на кралството СХС.

Мнозинството Македонци го величаат главниот виновник за пропаѓањето на Македонија, Александар Македонски, а плукаат по човекот кој е најзаслужен за денешната држава.

Како после сакаме денешниве политичари да работат во корист на народот, кога и тие гледаат дека на Македонецот и арно да му прајш тој пак ќе те плука.

ЦИА: Тито не бил Југословен

cia-tito-ne-bil-jugosloven-146277.jpg

Претседателот на поранешната Југославија, Јосип Броз Тито, немал југословенско потекло, пишува во документот за фонетската анализа на неговиот говор, што неодамна беше објавен од ЦИА.

Во документот од кој неодамна беше симната ознаката за доверливост, се констатира дека Тито зборувал српскохрватски, кој наводно му бил мајчин, но дека имал странски акцент. Резултатите покажале дека или рускиот или полскиот јазик можело да му бидат мајчини јазици.
Самогласката „и“ исто се изговорува и по меките и по тврдите согласки во српскохрватскиот јазик. Од друга страна оние чиј мајчин јазик е рускиот или полскиот, веројатно зборовите би ги изговарале со меко „н“, каков што и е изговорот на Тито. Затоа се вели дека има странски акцент“ - се вели во анализата што ја пренесува весникот Политика.
Авторите на документот велат дека е логично да се претпостави дека Тито имал руско или полско потекло, но нагласуваат дека за тоа може само да се претпоставува. Сепак сигурни се дека нема југословенско потекло.
Тие констатирале дека токму тоа му помогнало да биде непристрасен и да има успех во решавањето на различните проблеми меѓу етничките групи во Југославија.
Инаку анализата е направена врз основа на говор на Тито од 1977 година.

извор: http://kajgana.com/cia-tito-ne-bil-jugosloven

Отсекогаш ми бил сомнителен акцентот... што мислите, има нешто овде или магла?

P.S.
До управата:
не знам дали во Историја или во Мистерии или овде... префрлете ако има потреба.

ветри во магла... луѓето сакаат „мистерии“, особено денес...

Да не бил „југословен“, демек, да бил, као што вели едната теорија - „Хабсбурговец“, па што ти ја знам, еве пољак, а денес утре ќе кажат и „американец“ - од ЦИА, онда ваљда у WW2 немале до 1943 толку да се мислат Англо-американците на кого да дадат помош - на Дража Михајловиќ (кој патем речено, го поддржувал кралот Петар, кој бил во Лондон, а и си кумувал со Нацистите), или на Тито..

така да историјата веќе си го решила тоа...

САД го има еден Розвел и Област 51, а Ехс-ЈУ државите, еден ТИТО.. :-)

Човекот е мртов 33 години па сега ајде приказни ќе си правиме ... еднаш ќе прочита човек некаде дека бил Маѓарски(Унгарски) Евреин, еднаш дека бил по потекло од фамилијата Хабсбург, еднаш дека бил Русин, па Пољак и.т.н. и.т.н.
На една емисија еднаш тропаа и дека не бил навистина закопан тогаш кога бил јавно закопан, демек ковчегот бил празен, туку бил закопан неколку дена претходно и тоа тајно закопан во некој Италијански град мислам кажаа Верона, но не верувам во вакви глупости кои немаат врска !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom