Кога Македонците зборуваат српски

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
Кога бевме на одмор(јас и сестра ми) пред не знам колку години , имаше срби на плажата. И сега си муабетиме со неа и ми вика она види овој едниот ми личи на глушец у фацата. И идеме да пливаме у вода и едно време гледам тој истиот плива во наша близина и оваа му вика : Кај си глушац ?:pos: а овој се чуди , поима нема шо збори малава :pos:

Ја мислим дека ќе победиме. - Дарко Панчев

Са каквим амбицијама сте пристигли у Београду.
Со авион. - Аце Русевски

Лелеее еј, вака одамна се немам смеено :pos: А заборавив да пишам една глупост од еден пријател - не знам шта да ти речим.

Јас исто така.:pos:

едно виртуелно другарче ме изнасмеа
Ево сам, мало сам се шетао ових данима.
Хвала за :coffee: , ево једну украинску за тебе :coffee:
ова црвеново му е ама баш вишок :confused:

Охрид имаше еден кајчар, бог да го простит, Перо Дарка, негој бисери се овие:

Госпоџо, госпоџо уџите у чамац. Кајче немат гајле, максус је прављено за охридске бранове.

Исто и :
Госпоџо, госпоџо, на детето му је испало кондурчето.

Работев на шанк во дискотека во Охрид и застанаа еден србин и некој негов пријател охриѓанец. И пред да нарачаат пијалок србинов прашува: матори где си био јуче?
охриѓанецов: па јуче био сам низ чаршиу, али у једен све испозатворише, ништо не работише.:D
Некако се подвоздржав да не се изнасмеам ама на крај коментарот од србинов: људи бе људи....е тогаш прснав од смеење.

- Ма није бијо он леп, сад се разлепио!

А на ова во живо присуствував, прилепчанец во Будва (2001 година):
Си нарачува хамбургер, и му става женава салати ова она, и овој и вика: Дај ми мало соли клај!

Загинавме скроз :pos:

Најсмешно во ваквите ситуации е што македончето воопшто се обидува да зборува на јазик којшто не го знае, ниту пак мора да го знае. Најтрагично е што српски зборуваме и кога сме во Македонија во друштво на некој србуљак.

Да си во странство и да зборуваш туѓ јазик и да грешиш не е воопшто ниту срамно, ниту чудно, ниту пак смешно.

Срби на Гости кај Македонци зборат српски.
Македонци на гости на срби зборат српски.
Според некои македонците се во предност бидејки македонците знаат српски,а според некои србите треба да научат македонски или се прават дека не разбираат.
Ова важи само за Тв гости.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom