Пренесување лап топ преку граница - дали прават проблем?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.523
Извинете што мора да отворам посебна тема ама хитно ми е и ми се брза за одговор така да би ве замолил на старт за соодветен одговор...

за некои си 3 4 саата идам за црна гора со девојкава - е сега што е работата? со нас носиме лап топ кој е на девојка ми ама нема лиценциран оперативен систем односно нема ни налепница под самиот лап топ (лиценцираните нели имаат доле една флуроцентна налепница) - Дали е можно да ни прават проблем на граница ради ова или нема врска?

некој да каже од лично искуство убаво би било....

Извинете што мора да отворам посебна тема ама хитно ми е и ми се брза за одговор така да би ве замолил на старт за соодветен одговор...

за некои си 3 4 саата идам за црна гора со девојкава - е сега што е работата? со нас носиме лап топ кој е на девојка ми ама нема лиценциран оперативен систем односно нема ни налепница под самиот лап топ (лиценцираните нели имаат доле една флуроцентна налепница) - Дали е можно да ни прават проблем на граница ради ова или нема врска?

неможе ... пакуј куфери и терај не му се секирај

CofD

ја ко шо знам до сеа никој немал проблем барем не тука на балканов ама девојкава ме напна прашај па прашај да се увери и пусти ја шо да праам ... морав :\

CofD

ја ко шо знам до сеа никој немал проблем барем не тука на балканов ама девојкава ме напна прашај па прашај да се увери и пусти ја шо да праам ... морав :\
teraj, nemaj gajle :)

CofD

Пријателе, да не ти го расипувам одморот, ама девојкати ни верува на нас а не на тебе? А да ги распакуваш куферите или да спакуваш некоја друга? :) :)

Гајле немаш, јас сум со лап топ, и на аеродром единстевно што имав проблем е што ме малтретираа да го вадам од ранец и да го ставам во посебно тоа за скенирање или што и да е, и толку!

Еден другар кој што се враќаше од Америка на бугарско-македонска граница т.е нашиве цариници му поверуваа оти iPad-от е книга пошто имаше од оние футроли што се отвараат како книга

со нас носиме лап топ кој е на девојка ми ама нема лиценциран оперативен систем односно нема ни налепница под самиот лап топ (лиценцираните нели имаат доле една флуроцентна налепница) - Дали е можно да ни прават проблем на граница ради ова или нема врска?

Сериозно, можеш само да ги пријавиш лаптопот на излез, да го регистрираат и да не испадне дека го увезуваш на враќање.

Еден другар кој што се враќаше од Америка на бугарско-македонска граница т.е нашиве цариници му поверуваа оти iPad-от е книга пошто имаше од оние футроли што се отвараат како книга

Не се нормални таму на македонската граница кај делчево, какви ли не гладни сељаци ставаат да работат, еднаш на еднаш на еден другар му го зедоја лап топот, демек требало да се царини, а детето си го носи како личен багаж.

Moj prijateli nikogas nemale problem...ova nesto novo!
Posebno ni na Grcka granica ne im napravile problem...

Moj prijateli nikogas nemale problem...ova nesto novo!
Posebno ni na Grcka granica ne im napravile problem...

Сум минувал на доста македонски премини, ама делчевскиот е нешто посебно, уште се осеќа духот на раните деведесети и тоа дека во цените во Бугарија се двојно пониски, па те гледаат како потенцијален шверцер.

Ставај одма GNU/Linux и терај.

*Каков OS имаш мислам дека воопшто нема да ги интересира граничарите.

Сите шо сакаа да тераат сеир на темава си добија опомени/банчиња.
Ве молам да не се праите многу вицкасти, пошто ќе летаат казни, па да не биде плачење во корисничка поддршка у стил ме казнија а не бев крив(а).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom