Струга - надвор од Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ама баш ништо не добивам ако лажам, се колнам...
--- надополнето: 12 август 2013 во 20:00 ---

Ама баш ништо не добивам јас обичниот граѓанин ако државната инспекција не извршува ревизија во северозападна македонија...
Не реков никаде дека постои муслимански посебен данок, не глуми лудило, не е смешно...
--- надополнето: 12 август 2013 во 20:02 ---

Не можам да замислувам како не замислувате.........

плаќајте данок и барајте повратни средства,барајте да се вложи во општините........всушност секоја општина легално и демократски си ги доби новите градоначалници,па упати се таму чукни на врата,а не тука по форуми да ширите лаги и невистини дека македонците се богателе на сметка на албанците

Ахаааа тоа е значи.....

Значи и според тебе статистиката покажува дека сме криминалогена нација????

Статистиката според неа си покажува што си покажува. Според мене или не според мене не е битно.
Дај молим те уште е свежо сеќавањето од темата за дедо љубе кога чопорот ги бранеше разбојниците со "па можеби немале леб да јадат па затоа краделе, не требало да ги пука..."
Затоа, bitch please.

Не можам да замислувам како не замислувате.........

hahaha tipicno sponska replika.....sto ne mozes da zamislis ? pa ne treba da zamisluvas raboti koj se realnost ednostavno samo otvori gi ocite i prifati ja vistinata takva kakva sto e.[ne bidi sciptar]...vo gamiite denes se propagira se i sesto samo islam ne zatoa sto vernik od koja i da bilo religija posle molitva ne ide po ulici da krsi i tepa deca po ulci...

ДАЛИ МОЖЕ НЕКОЈ ДА МИ КАЖЕ ШТО ЗНАЧИ ЗБОРОТ ОПРАВДУВАЊЕ, ЗАТОА ШТО ЈАС ЦЕЛО ВРЕМЕ ИЗГЛЕДА ИМАМ ДРУГА ПРЕТСТАВА

Дали можеш ти или другар ти Дарданија кој е по статистиката да одговориш
на ова прашање: Колку во Струга имало запишани во средните училишта Албанци вкупно,машки и женски во 1969 година.
(ова беше за во некоја друга тема,и бев прашан за ова баш)
Јас учев таа година во средните училишта во Скопје-познати занаетчиски училишта.
На пример во Коце Металец,ЕМУЦ и АСУЦ таа година на рака можеле да се избројат и немало повеќе Албански ученици. Сега има цели паралелки МОРЕ И ЖЕНСКИ машала,
конечно ги пуштиле од авлија и ѕидовите од 2 м, да видат и они Струга да видат.
Ај кажите колку женски Албанки имаше во цела Македонија во средно образование 69г.

плаќајте данок и барајте повратни средства,барајте да се вложи во општините........всушност секоја општина легално и демократски си ги доби новите градоначалници,па упати се таму чукни на врата,а не тука по форуми да ширите лаги и невистини дека македонците се богателе на сметка на албанците

Фала за советите...
--- надополнето: 13 август 2013 во 00:39 ---
Статистиката според неа си покажува што си покажува. Според мене или не според мене не е битно.
Дај молим те уште е свежо сеќавањето од темата за дедо љубе кога чопорот ги бранеше разбојниците со "па можеби немале леб да јадат па затоа краделе, не требало да ги пука..."
Затоа, bitch please.

Е па јас ги бранев разбојниците затоа што сум криминалоген, ај сега мастурбирај!
--- надополнето: 13 август 2013 во 00:41 ---
hahaha tipicno sponska replika.....sto ne mozes da zamislis ? pa ne treba da zamisluvas raboti koj se realnost ednostavno samo otvori gi ocite i prifati ja vistinata takva kakva sto e.[ne bidi sciptar]...vo gamiite denes se propagira se i sesto samo islam ne zatoa sto vernik od koja i da bilo religija posle molitva ne ide po ulici da krsi i tepa deca po ulci...

Олади малку чичко, срамно е на ваши години вака на јавен форум да навредувате, каков пример оставате за помладите??? Не сакам ни да замислам каква омраза ќе имаат и твоите деца....
--- надополнето: 13 август 2013 во 00:42 ---
Дали можеш ти или другар ти Дарданија кој е по статистиката да одговориш
на ова прашање: Колку во Струга имало запишани во средните училишта Албанци вкупно,машки и женски во 1969 година.
(ова беше за во некоја друга тема,и бев прашан за ова баш)
Јас учев таа година во средните училишта во Скопје-познати занаетчиски училишта.
На пример во Коце Металец,ЕМУЦ и АСУЦ таа година на рака можеле да се избројат и немало повеќе Албански ученици. Сега има цели паралелки МОРЕ И ЖЕНСКИ машала,
конечно ги пуштиле од авлија и ѕидовите од 2 м, да видат и они Струга да видат.
Ај кажите колку женски Албанки имаше во цела Македонија во средно образование 69г.

Не знам и не ме интересира...но ме интересира поентата....

Државата е секуларна, затоа не требаше да гради милениумски крст со пари од даноци и од муслимани........
Еве во мојата населба се гради втора џамија, финансирани од локалните бизнисмени и од иселениците, градењето иде бавно но ќе биде наскоро....
Не знам како може да ви пречи вас градењето џамии во населби каде живеат муслимани, луѓе па тоа е инвестиција, повеќе стотини илјади евра се инвестираат, се вработуваат луѓе......
Не сме милијардери но за градење куќи и џамиии имаме, не трошиме ние пари по мориња како вас....

Ај па ти, шо се 100.000тина илјади евра. Ќе помине еден шлепер со онаа белата прашкаста материја и тоа е тоа :D

Фала за советите...
Олади малку чичко, срамно е на ваши години вака на јавен форум да навредувате, каков пример оставате за помладите??? Не сакам ни да замислам каква омраза ќе имаат и твоите деца....

Ај да не отварам уста... зборот КАУР, и смрт за каурите ви се внесува во мозок од мали нозе. И немој да се трудиш да ми докажуваш дека не е така. Утре да имате шанса, утре би не збришале- сите до еден. Џабе ќе се натегаме кога знаеме како стојат работите. Се одржава некој си вештачки "соживот" во кој вие си играте играчки со нас а ние ќутиме.

--- надополнето: 13 август 2013 во 00:42 ---..
cicki na gazot da ti iskocat ...posoci mi kade toa vo mojte komentari ti se oseti navreden?
ili pak vistinata boli pa sega ce se sluzime so intrigi samo kolku da se prikazes kako zrtva...tipicno sponski rekov jas,i te molam ne mi repliciraj bez da mi dades fakti so koj ce me ubedis deka gamiite vo RM sluzat za svojata vistinska namena...ubavi snista sine

Ај па ти, шо се 100.000тина илјади евра. Ќе помине еден шлепер со онаа белата прашкаста материја и тоа е тоа :D

Сега слабо иде некако, кризата изгледа....

Ај да не отварам уста... зборот КАУР, и смрт за каурите ви се внесува во мозок од мали нозе. И немој да се трудиш да ми докажуваш дека не е така. Утре да имате шанса, утре би не збришале- сите до еден. Џабе ќе се натегаме кога знаеме како стојат работите. Се одржава некој си вештачки "соживот" во кој вие си играте играчки со нас а ние ќутиме.

Знае секое дете, особено македонско од каде потекнува ова........
--- надополнето: 13 август 2013 во 10:35 ---
cicki na gazot da ti iskocat ...posoci mi kade toa vo mojte komentari ti se oseti navreden?
ili pak vistinata boli pa sega ce se sluzime so intrigi samo kolku da se prikazes kako zrtva...tipicno sponski rekov jas,i te molam ne mi repliciraj bez da mi dades fakti so koj ce me ubedis deka gamiite vo RM sluzat za svojata vistinska namena...ubavi snista sine

Сакаш видео надзор да ставам во некоја џамија?????

Што и да кажам не ми веруваш, јас кажувам дека само арапски зборува оџата и никој ама баш никој не го разбира, во петок може да проповедува на албански но и тогаш зборува за Мухамед и како го поминувал денот и дека треба да се молат верниците....
Колку пати сум бил во џамија пред средно а ниту еднаш не спомнал оџата нешто за албанизмот или било што националистички.....
Сега можеби може да се наоѓа таква џамија некаде во Македонија каде се подготвуваат луѓето за некоја мобилизација но мене не ми требаат, ниту пак сакам да постојат, ние како семејство сме работеле вредно и чесно и не сакам преку ноќ да се урне тоа за нечија идеологија...

Постов е наменет исклучиво за МАКЕДОНЦИ

Незнам како да ви напишам со големи црвени букви и да можат да трепкаат

ОД НАС ЗАВИСИ!!!!!!!!

Од нас зависи како ќе живееме! Од нас зависи дали ќе се бориме за Струга со пенкало и со интелегенција или ќе ја препуштиме на времето да биде што ќе биде! Секој АМА СЕКОЈ што се родил таму има право да живее и да учи и да основа семејство.
Ние не сме народ што е во состојба друг народ да истребиме, свесни сме за тоа, значи штом немаме намера ни волја никого да истребиме треба да најдеме начин со другите да живееме.
Доволно е секој да го извади максимумот во што го бива, да имаме добри спортисти имаме, да имаме образовани кадри имаме, да имаме хумани луѓе имаме, секој да ја истакне Струга во своето поле, секој да се труди децата да му станат луѓе утре да се знае кој сме ние,

и молба до другите Македонци да не не негираат нас, да не не отфрлаат, да не не жалат - не сме за жалење, сила сме, силата ни е во срцата, пробајте да сакате како нас.

П.С. кога сме кај историите, Гоце Делчев бил учител прво вложил труд во децата после во востанието, Сетите се Крсте Петков Мисирков, браќата Миладиновци, Марко Цепенков, .... така се афирмираше своето...

Е па јас ги бранев разбојниците затоа што сум криминалоген, ај сега мастурбирај!

U mad
--- надополнето: 13 август 2013 во 13:44 ---
Кога веќе ги спомнавте, џамиите и оџите пак се посебна приказна. Земаат пари за да го шират тој радикален ислам, храната што треба да ја поделат на сиромашните за празникот, која патем не е од нивни џеб туку пратена им е (како и парите) да ја поделат, ја бутаат во нивниот фрижидер, шират говор на омраза... И ова не се информации од прва рака туку лично имам видено. Мислам дека и луцифер по не е грешен од нив.

Пиратик, во Архитектурата не постои поимот арапски стил, дали си видел ти црква градена по модернистички стил? освен католичката во Скопје...

Постои голема разлика во изгледот(надворешен) на старите џамии кои потекнуваат од Османлискиот период и оние поновите изградени во последниве десетина години !
Старите џамии од Османлискиот период ги има во скоро секој поголем па и помал град на територијата од Република Македонија, тие се оставштина од Османлискиот период и доста се разликуваат од оние поновите џамии кои се изградени во Арачиново на пр. Сарај, Зајас и.т.н.
Старите Турски џамии се пониски т.е. со пониско минаре, минарето им е оштро горе(тој конусот) а новиве џамии минарињата им се доста повисоки и горе се малку потапи со поинаков врв, исто така старите Турски џамии имаат по едно минаре на кое има само една терасичка при врвот, а на новите џамии минарињата имаат и по 2-3 тераси на едно минаре(некои), а честопати и се градат и со по две минариња(една џамија-2 минариња) ко на пр. џамијата во Арачиново, во Сарај, мислам и Зајас има таква и.т.н.
Мораш да признаеш дека различна архитектура имаат оние стари Турски џамии од Османлискиот период и поновите кои се во Арапски стил градени !
--- надополнето: 13 август 2013 во 18:38 ---
Vo gamiite denes se propagira se i sesto samo islam ne zatoa sto vernik od koja i da bilo religija posle molitva ne ide po ulici da krsi i tepa deca po ulci...

Ако воопшто имаат поим од Ислам ...
Во џамиите учат се само Ислам не по се изгледа ...
(секоја чест на исклучоците кои верувам и знам дека ги има ама во помал процент)
На повеќето уште од деца им се бута таа Анти-Каурска идеологија и после кога ќе пораснат ’’че го палим Скопје со бенѕин‘‘ !
Си ги добија своите права, кое право треба уште да им се даде ... а тоа што нивните политичари/политички претставници се исти дудлачи како и нашите политичари е за тоа не треба да го криват Македонецот бидејќи како што знам си имаат свои градоначалници во општините каде што се мнозинство без разлика дали урбани или рурални, си имаат свои политичари во влада(министри), свои пратеници во собрание, голем врој на Албанци на раководни функции и по болници и по школи и ред други институции, право на користење свој мајчин јазик(образование), истакнување на Алб. знаме и каде треба и каде не треба, свои телевизии, весници, универзитети, спортски клубови, посебна стопанска комора и.т.н. и.т.н.
Они функционираат како конститутивен народ во федерацијата Македонија а не како малцинство, малцинства се Србите, Власите, Турците, Ромите, Бошњаците, Торбешите и.т.н. кои немаат ни 10% од овие гореспоменати права но тоа е и поради помалата процентуална застапеност на овие заедници во Македонија !
Зашто напишав федерацијата Македонија, па од 2001 година наваму сме федерална држава не де-јуре(на хартија) но де-факто(во реалноста)да, денеска е б.т.в. 13 август денот кога пред точно 12 години во Охрид беше потпишан Охридскиот рамковен договор(Дејтона 2) !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom