Умре "Американскиот сон"

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.161
Поени од реакции
1.324
Умре „Американскиот сон„

29 јули 2013

Четири од пет возрасни Американци во некој миг од животот ќе бидат соочени со сиромаштија, невработеност или зависност од социјална помош
29072013193111_umira%20amerikanski%20son.jpg

Истражувањето на агенцијата кое го пренесува „Хафингтон пост„ укажува на понатамошен пад на економската сигурност во САД и крај на она што се нарекува американски сон.
Резултатите од истражувањето пристигнуваат во момент кога претседателот Барак Обама, се обидува повторно во фокус на својата администрација да ја стави економијата, што го истакна во неколку последни говори.
Според последните информации, тешки времиња сега посебно ги погодуваат белците. Песимизмот го достигна својот врв од 1987 година, а последните анкети покажуваат дека дури 67% од белците сметаат дека состојбата на економијата е многу лоша.
-Ќе биде уште полошо- смета Ајрин Салјерс (52) која по два разводи и откако останала без работа, одгледува овошје и зеленчук.
Сепак, тоа како што вели, не е доволен за живот.
-Ако побарате работа, нема да најдете, а дури и да успеете, платата не е доволна за живот. Младите луѓе немаат што друго освен да се дрогираат- додава таа.
Според мапата која треба да се објави наредната година, економската несигурност ќе погоди 76% од белата популација на возраст до 60 години.
Под економска несигурност се подразбира периодот во траење од најмалку една година во кој едно лице нема работа, и зависи од социјална помош.
Ако се земе во предвид целата популација на САД, економска несигурност ќе ги погоди неверојатни 79% од населението.
Моментално во Америка постои рекорден број на сиромашни-46,2 милиони лица, односно 15% од популацијата, а главна причина е високата стапка на невработеност поради рецесијата.
Иако припадниците на другите раси имаат поголема стапка на сиромаштија, во апсолутни броеви најголем број на жители кои се под границата на сиромаштија се белците- повеќе од 19 милиони е под годишната заработка од 23.021 долари за семејство од четири членови.
http://www.novamakedonija.com.mk/DetalNewsInstant.asp?vestInstant=21934

Америка е огромна и по површина и население ,а ние за 2 милиона народ неможеме да се прераниме а им се смееме нив :D

Америте и во најголема криза да се пак 100 години пред нас се.
Ние нашиов двор го средивме па ќе коментираме за другите свашта.

И така ќе умре и американската фашистичка политика на тероризирање на голем дел од светот и наметнување на својата волја и наводна демократија.Се надевам дека што поскоро ќе дојде крајот на американската хегемонија,тоа и е очигледно во последно време каде на глобалната геополитичка сцена се погласни се Кина и Русија.Арно рекоа дека 21.век е век на Кинезите,историјата не учи дека секоја империја има свој крај па така и оваа која ќе ја паметат нашите потомци како најголемата измама во историјата,американскиот сон кој за многумина е всушност кошмар и терор.

Еден човек пред неполн месец ми кажа: Се на Светот еден ден ќе пропадне, само Америка не пропаѓа!

A bre lugje,
"You can't see the forest for the trees"

Od drvjata, shumata ne mozhete da ja vidite. You are all missing the point
Toa shto "amerikanskiot son umira" e samo posledica od promenite shto se sluchuvaat vo Zapadnio svet, vkluchuvajki ja Evropa kako geografski poim, potochno nasilstvoto i nepravdite shto gi trpi Belata rasa, osobeno Beliot mazhjak, vo site pori na sovremenite zapadni opshestva. Dali se raboti za nechija agenda, konspiracija ili normalen tek na evolucijata na choveshtvoto e kompleksno prashanje, i da dadesh odgovor ili ne daj bozhe da se posluzhish so statistiki za kriminal, IQ, degradacijata na semejstvoto (brak) i slichni raboti ke bidesh suden i osuden kako rasist vo najmala raka.
Zapadnata MSM (Main stream Media) e sposobna od eden obichen incident vo koj se sluchuva ubistvo vo samoodbrana, vo koj zhrtvata e Crnec, da go "spina" do nevideni razmeri i da prikazhe kako Beliot mazhjak ubiva Crnec samo zatoa shto ne gi podnesuva Crncite. Zboruvam za sluchajot Cimerman-Martin koj neodamna zavrshi so presuda "not guilty" spolajmu na gospoda, a MSM i natamu trubi deka odlukata bila nepravedna i deka se raboti za t.n. "hate crime". Vo megjuvreme se sluchuvaat stotici ubistva, siluvanja i razni drugi grozotii izvrsheni od Crnci nad Belci, ama se razbira toa nema da go vidish vo MSM. Ako Belec ubie Crnec toa e rasizam, a ako Crnec ubie Belec toa e kriminal predizvikan od siromashtijata i bedata vo koja zhiveat Crncite vo America.
Beliot mazhjak heteroseksualec e najobespravena grupa na lugje vo North America, i bidete sigurni "American Dream" ima i toa kakva vrska so toa. USA rasteshe i se razvivashe se dodeka dominirashe Evro- kulturata, potochno dodeka emigracijata beshe pretezhno od Evropsko poteklo. Evropjanite ja vozdignaa USA, Canada, i nikoj drug. Evropjanite gi sozdadoa tie drzhavi, gi izgradija i ja sozdadoa svesnata rabotnichka klasa (sredna klasa) i gi donesoa sindikatite i se izborija za site prava na rabotnichkata klasa, za koi emigrantite od Azija, J, Amerika, Afrika, Sreden Istok mozhat samo da sonuvaat.

sharptonsi.jpg

Eve shto ima da kazhe ovoj Crn pinokio za Civilizacija i kultura. Da plache chovek ili da se smee????

Како демек без САД светот помирно ќе дише. Абе луѓе... Дај му на човек сила и моќ и ќе го изгуби човечкото во себе. Денес е САД, утре ќе биде некој друг. Битно нашата беда е постојана.

A bre lugje,
"You can't see the forest for the trees"

Od drvjata, shumata ne mozhete da ja vidite. You are all missing the point
Toa shto "amerikanskiot son umira" e samo posledica od promenite shto se sluchuvaat vo Zapadnio svet, vkluchuvajki ja Evropa kako geografski poim, potochno nasilstvoto i nepravdite shto gi trpi Belata rasa, osobeno Beliot mazhjak, vo site pori na sovremenite zapadni opshestva. Dali se raboti za nechija agenda, konspiracija ili normalen tek na evolucijata na choveshtvoto e kompleksno prashanje, i da dadesh odgovor ili ne daj bozhe da se posluzhish so statistiki za kriminal, IQ, degradacijata na semejstvoto (brak) i slichni raboti ke bidesh suden i osuden kako rasist vo najmala raka.
Zapadnata MSM (Main stream Media) e sposobna od eden obichen incident vo koj se sluchuva ubistvo vo samoodbrana, vo koj zhrtvata e Crnec, da go "spina" do nevideni razmeri i da prikazhe kako Beliot mazhjak ubiva Crnec samo zatoa shto ne gi podnesuva Crncite. Zboruvam za sluchajot Cimerman-Martin koj neodamna zavrshi so presuda "not guilty" spolajmu na gospoda, a MSM i natamu trubi deka odlukata bila nepravedna i deka se raboti za t.n. "hate crime". Vo megjuvreme se sluchuvaat stotici ubistva, siluvanja i razni drugi grozotii izvrsheni od Crnci nad Belci, ama se razbira toa nema da go vidish vo MSM. Ako Belec ubie Crnec toa e rasizam, a ako Crnec ubie Belec toa e kriminal predizvikan od siromashtijata i bedata vo koja zhiveat Crncite vo America.
Beliot mazhjak heteroseksualec e najobespravena grupa na lugje vo North America, i bidete sigurni "American Dream" ima i toa kakva vrska so toa. USA rasteshe i se razvivashe se dodeka dominirashe Evro- kulturata, potochno dodeka emigracijata beshe pretezhno od Evropsko poteklo. Evropjanite ja vozdignaa USA, Canada, i nikoj drug. Evropjanite gi sozdadoa tie drzhavi, gi izgradija i ja sozdadoa svesnata rabotnichka klasa (sredna klasa) i gi donesoa sindikatite i se izborija za site prava na rabotnichkata klasa, za koi emigrantite od Azija, J, Amerika, Afrika, Sreden Istok mozhat samo da sonuvaat.

sharptonsi.jpg

Eve shto ima da kazhe ovoj Crn pinokio za Civilizacija i kultura. Da plache chovek ili da se smee????

Одличен коментар млад човеку ! Браво ! Ретко кој тука го гледа тоа што ти го гледаш, затоа што сите се заслепени од хип-хоп џганурија и дегенеризам на МТВ .

Влијанието и економската моќ на Америка ќе опаѓа, затоа што опаѓа и влијанието на Белците во Америка поради слабиот наталитет, големата имиграција на небело население таму како што и давање влијание и функции на неевропски и небели култури да раководат таму што ја водат Америка во пропаст.

Доволен пример и доказ ти е Детроит којшто е првиот град во Америка што банкротира, а е населен со 90% Црнци. Тоа е интелегенцијата и генетскиот развој на еден Црнец како што пропадна и Јужна Африка економски, безбедносно и на секакво друго ниво, али нас медиумите, телевизијата којашто е под строго влијание на Јудаизмот не убедуваат дека сите луѓе се исти на овој свет, дека нема разлика помеѓу Црнце, Белец, Азијат, Семит, тоа е само боја на кожа и дека луѓето треба да ги гледамо по душата, а не по такви работи што е огромна лага и перење мозок. Денес никој не ја гледа природата и природните закони, туку она што телевизијата му сервира. Мал милион научни истражувања се направени од деца на возраст од 5-8 години коишто незнаат да разликуваат раси и сите Бели деца покажале со прст дека најлошите деца на сликите се тие со Црна боја како и обратно што јасно кажува колку е сатот и што е природа.

Одлично исто кажано и за расизмот којшто цело време му се лепи на Белецот иако расизмот е сосема нормална и природна работа и закони демек Белецот е крив зошто Црнците во Америка и Африка се на ваков степен на цивилизација. Тоа не е точно воопшто. Белецот и пред да стигне во Америка Црнците биле на најпримитивно ниво на развој што доволно кажува за нивниот генетски и интелектуален развој. Плус, во Америка не биле само Црнците робови, туку и огромен број Белци пред се Ирци. За тоа никој не зборува во историјата дека и огромен број Белци биле робови, како што и никој не зборува дека најголем број од купувачи и продавачи на робови биле Евреи, али како и секогаш Белецот мора да е крив за се.

Америка е хегемон во поп културата, социјалата, мејнстримот. Што е актуелно и популарно таму веднаш е популарно во светот, затоа што се најмоќна и највлијателна економска сила во светот.

Случајот со Трејвон Мартин што ти го спомна е типичен пример колку мозокот на белата младина во Америка е исперен, а сето тоа се рефлектира не толку и во Европа. Илјадници млади бели девојчиња и мажи со слики на Трејвон Мартин ги окупираа улиците на Америка со свеќи, слики, плачење, а никој не протестира за илјадниците силувани Бели жени од страна на Црнци како и убиства на Црнци врз Белци секојдневно само затоа што се Белци, али тоа не е расизам, туку сиромаштија. Обратно кога е тогаш е расизам.Плус, Трејвон Мартин е лопов и крадец што камерите во продавниците го забележале тоа, а убиецот не е Белец, туку е Местизо расен мешанец со што јасно се гледа колку е патетичен случајот. Не е само, туку илјадници други примери.
Во сите американски филмови , серии, шоуа мора да им Црнец, Азијат, Местизо, Мулато коишто најобично се чесни, полицајци, детективи, доктори, научници, а Белецот претежно е убиецот. Кога можеа да стават Црнец во викиншки филмoви коешто нема никаква врска со афричка култура, а патем тогаш немало ниту еден Црнец во Европа што друго да се прави муабет.

Америка е само пример дека кога Белци работат обединето градат империја и најмоќна држава во секаква смисла.

Цели 60 години се удира врз хетеросексуалниот Белец преку филмови, медиуми, телевизија, образование да се деградира, феминизира, да се направи слаб, плашлив и се останато , а од друга страна Црнци, Азијати и се останато се претставува како “мачо“, “егзотично“, “силно“. Затоа ќе се соберат 20 небелци и ќе малтретираат 100 Белци и никој ништо, не дека се посилни, похрабри, туку дека Белците системот така ги воспитал да бидат слаби и кревки.

Не само тоа, туку колку само се удира и врз белата ариевска жена преку мрсни и погани вицови за “глупо плавуши“ “ spoiled whores show “ со плавуши и се останато друго.

Нема никаква врска тоа со еволуција, туку со стриктно наметната пропаганда на телевизијата. Како пред 50-60 години на ниедна бела жена или маж не им беше привлечен Црнец и Азијат и тоа беше погано за нив, а одеднаш тоа стана привлечно кога сите медиуми, телевизии буквално се преплавени со емисии, серии за расно мешани бракови претставувајќи ги како кул и модерно. Тоа и нас не стигнува пополека преку владини реклами финансирани од европски невладини фондови во коишто ти натуруваат да се мешаш со Цигани, Ш*птари, Турци, Црнци, Арапи претставајќи го тоа како идеално.. Затоа ќе гледаме на телевизија и ќе се радуваме на некоја полуцрнкиња на којашто татко Црнец напумпал некој Прилепчанка како играла бајдушко, а од друга страна Македонка со две малолетни деца ќе шета по улици како куче , затоа што никој не го боли стапот за неа. Патем изумираме, а и таа младина што ја имаме гледаме да ја убиеме.

Како демек без САД светот помирно ќе дише. Абе луѓе... Дај му на човек сила и моќ и ќе го изгуби човечкото во себе. Денес е САД, утре ќе биде некој друг. Битно нашата беда е постојана.

Пример ако сакаме ние да опстоиме како држава мора САД да е силен во светскиот поредок. Кога тие би заминале оттука ќе има сигурно ново прекројување на граници. "Амбасадата" пример што ја изградија е класично маркирање и геостратешки интерес и тоа значи дека Македонија ќе остане држава. Каква таква иако не унитарна ќе постои.

И така ќе умре и американската фашистичка политика на тероризирање на голем дел од светот и наметнување на својата волја и наводна демократија.Се надевам дека што поскоро ќе дојде крајот на американската хегемонија,тоа и е очигледно во последно време каде на глобалната геополитичка сцена се погласни се Кина и Русија.Арно рекоа дека 21.век е век на Кинезите,историјата не учи дека секоја империја има свој крај па така и оваа која ќе ја паметат нашите потомци како најголемата измама во историјата,американскиот сон кој за многумина е всушност кошмар и терор.

Молим? Американска “фашистичка“ политика? Да не е случајно јудаистичка политика? Америка денес војува исклучиво за еврејски интереси и политика и е строго под еврејско банкарско и секакво друго влијание.Не за џабе денес постои држава Израел и никој не смее да ја дирне и Америка таму пумпа илјадници милијарди долари за нејзин развој.

Друго, само наивен човек верува во мир. Ако не е Америка тогаш ќе е некој друг. Тоа што други држави ни еден грам неможат да се доближат до Америка е веќе друго прашање. Кога би биле во можност истото да го прават ќе го прават и те како, затоа што тоа е во крвта и гените на човекот- желба за владеење . Како што животните се убиваат меѓу себе и обележуваат територии така и човекот исто. Не би сакал да знам што ќе се случува за 70-80 години кога во Европа ќе владее демографски мрак со старо население без младина, со наркомани, алкохоличари, растурени семејства и кога население од Африка, Азија, па и од Местизо и Мулато Јужна Америка ќе имаат потреба да се шират поради огромниот наталитет, недостаток на ресурси, вода, енергија и многу други работи во Европа. Тоа веќе се случува во тие земји. Кина им плаќа на своите граѓани веќе да одат и да живеат во други земји, затоа што се пренаселени. Истото се случува и со Индија .

Ако падне Белецот во Америка ќе падне и Европа тоа нека ти биде јасно ко ден како и целокупната бела раса.
--- надополнето: 30 јули 2013 во 00:04 ---
Пример ако сакаме ние да опстоиме како држава мора САД да е силен во светскиот поредок. Кога тие би заминале оттука ќе има сигурно ново прекројување на граници. "Амбасадата" пример што ја изградија е класично маркирање и геостратешки интерес и тоа значи дека Македонија ќе остане држава. Каква таква иако не унитарна ќе постои.

Да нe беше Америка ти денес немаше да имаш никакво ш*птарско прашање во Македонија. Тие подарија трета муслиманска и небелечка држава во Европа после Босна и Албанија.

Молим? Американска “фашистичка“ политика? Да не е случајно јудаистичка политика? Америка денес војува исклучиво за еврејски интереси и политика и е строго под еврејско банкарско и секакво друго влијание.Не за џабе денес постои држава Израел и никој не смее да ја дирне и Америка таму пумпа илјадници милијарди долари за нејзин развој.

Друго, само наивен човек верува во мир. Ако не е Америка тогаш ќе е некој друг. Тоа што други држави ни еден грам неможат да се доближат до Америка е веќе друго прашање. Кога би биле во можност истото да го прават ќе го прават и те како, затоа што тоа е во крвта и гените на човекот- желба за владеење . Како што животните се убиваат меѓу себе и обележуваат територии така и човекот исто. Не би сакал да знам што ќе се случува за 70-80 години кога во Европа ќе владее демографски мрак со старо население без младина, со наркомани, алкохоличари, растурени семејства и кога население од Африка, Азија, па и од Местизо и Мулато Јужна Америка ќе имаат потреба да се шират поради огромниот наталитет, недостаток на ресурси, вода, енергија и многу други работи во Европа. Тоа веќе се случува во тие земји. Кина им плаќа на своите граѓани веќе да одат и да живеат во други земји, затоа што се пренаселени. Истото се случува и со Индија .

Ако падне Белецот во Америка ќе падне и Европа тоа нека ти биде јасно ко ден како и целокупната бела раса.

Да нe беше Америка ти денес немаше да имаш никакво ш*птарско прашање во Македонија. Тие подарија трета муслиманска и небелечка држава во Европа после Босна и Албанија.
Ахахахах смешен си брат дека Евреите ја држат Америка на економски план .... врска нема ... Арапскиот свет и Кина ја држат Америка на колец ..... скоро сите фабрики се во Кина .... сите арапски пари се во америка .... доволно е да направат нешто .....
--- надополнето: 30 јули 2013 во 00:52 ---

нема никаква врска со муслимански држави ... и онака на пат се уште поголеми површини држави да станат муслимански до 2050 година .... Германија,Франција,Шпанија,Белгија,Швајцарија па и голем дел од Англија се на пат да станат муслимански .... нема никакво влијание ако има три засега .... треба да се плашиме кај Европските центри на моќ .... тоа што беа порано нивни колонии сеа ќе им падне на глава .....

Ахахахах смешен си брат дека Евреите ја држат Америка на економски план .... врска нема ... Арапскиот свет и Кина ја држат Америка на колец ..... скоро сите фабрики се во Кина .... сите арапски пари се во америка .... доволно е да направат нешто .....
--- надополнето: 30 јули 2013 во 00:52 ---

нема никаква врска со муслимански држави ... и онака на пат се уште поголеми површини држави да станат муслимански до 2050 година .... Германија,Франција,Шпанија,Белгија,Швајцарија па и голем дел од Англија се на пат да станат муслимански .... нема никакво влијание ако има три засега .... треба да се плашиме кај Европските центри на моќ .... тоа што беа порано нивни колонии сеа ќе им падне на глава .....

Evreite ja kontroliraat Amerika so Hollywood, Main Stream Media, i finansiite. Vo Amerika sega za sega vladeat golemite korporacii i bankarite, tie ja krojat politikata, javnoto mislenje, imigrantskata politika se poveke i poveke go gushat Beliot Mazhjak.
Zoshto...zatoa shto samo Beliot Mazhjak mozhe da donese promeni i da iznese revolucii i se da otera se u "michku pajchinu".
Se dodeka Belecot e pod kontrola politichkiot establishment mozhe da pravi shto saka. Seto ostanato, Azijati, Crnci, Arapi, J.Amerikanci se vo najmala raka vaginalen chad. Istorijata toa go potvrduva. Napred odele samo opshtestva vo koi dominiral Beliot Mazhjak, taka bilo i taka ke bide.
A so shto toa Arapite i Kina ja drzhat Amerika i Evropa...So naftata, ili so fabrikite vo Kina? Ako mislish deka naftata ke bide na cena vechno, se lazhesh. Beliot Mazhjak uporno bara alternativen izvor na energija, mozhebi dosega e najden samo sega za sega naftata nosi profit i zatoa e na cena, a vo Kina fabrikite mozhat da se zatvorat preku nokj.

Evropa ke bide muslimanska do 2050 godina??? Otomanskata imperija beshe vo Evropa 5 vekovi i na kraj morashe da si ja podbere opashkata pred Beliot Mazhjak i ti sega velish deka do 2050 Evropa ke se islamizira...A shto ke bide so Istochnoto Carstvo dali si pomislil..Koga toj Bel Mazhjak ke pojde nishto ne go sopira... prashaj gi Otomancite.
Eden den ke dojde do kritichna masa, Beliot Mazhjak ke nema shto da izgubi i teshko na toj shto ke mu se najde na patot.

Izbegav od temata za American Dream..
Zemi go primerot so Detroit Kako shto Beliot Mazhjak go napushtashe gradot, od nemajkade, taka gradot propagjashe vo racete na Crnci, Latino, Muslimani, pa mozhe dobro da se vidi koj gradi civilizacija a koj zhivotari na tugj grb. Crncite naucheni na bagatela kako vechni zhrtvi i demek bivshi robovi pa sega sekoj treba da gi gali i da gi oblekuva i hrani, Muslimanite koi se molat na Gospod pet pati na den i trpat glad nekolku meseci vo godinata (ramazan) ne sposobni za bilo kakva rabota..Eve im go Detroit pa neka zhiveat bez Beliot Mazhjak koj e rasist, shovinist, fashist, sexist i da ne redam ponatamu. Se prashuvam samo koj ke im go obezbedi chekot od socijalnata pomosh od koja zhiveat...Muslimanot koj se moli na gospod pet pati na den ili Crkinjata so dve tri deca od razni tatkovci , i samata ne znae kade se. Statistikite pokazhuvaat deka Crniot Mazhjak mentalno ne e sposoben da zhivee vo semejstvo i da odgleduva porod. Toa se fakti za koj MSM ne saka da zboruva, demek toa e rasizam.
Feminizmot e posebma prikazna, osobeno onoj najekstremniot , koj se sveduva na omraza kon Beliiot Mazhjak po sekoja cena. Brakorazvodnite parnici vo Amerika se po difolt vo korist na zhenata,vo preku 90% sluchai decata se totalno odvoeni od tatkoto koj e sveden na uloga na novchanik. Beliot Mazhjak e lishen od pravoto da gi vidi svoite deca i se e OK dodeka plakja i ja izdrzhava orospijata naoruzhana so greedy advokati kako ajkuli. Pravniot sistem taka funkcionira. Beliot Mazhajk po difolt e nasilnik, pedofil, i gi gubi site prava.
Eve ka zavrsham so eden frapanten podatok. Vo Amerika, se poveke Beli Mazhjaci baraat DNA test za decata shto se navodni nivni i okolu 30% rezultati pokazhuvaat deka decata ne se nivni, megjutoa i ponatamu se dolzhni da plakjaat izdrshka, taka frministichkjot sud im nalozhuva..gospod da chuva i da brani.
I se dodeka Beliot Mazhjak ne se oslobodi i ne gi dobie svoite prava American Dream is just a dream.

Ја обожавам темава. Америка ќе банкротира, ние им се ситиме, црнци, евреи, conspiracy theories, абе све у едно.

А жалното е што утре на сите да ни понудат Зелена Карта ќе се потепаме кој прв да отиде таму.

Ама ај...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom