Невоља на Балканот: Големи планови за „голема Албанија“

• Креатор на темата Креатор на темата zoki_com
  • Време на започнување Време на започнување
Што не кажаа порано...? Оти вака кога ќе го сложат во еден фин текст се има смисла.

Кај треба да потпишеме?

Уште само да го покажеш тоа и готово. Не мора сеа одма, туку некад у иднина.

Иначе, ако имаш понуди само од Албанци, а живееш во доминантно македонско маало, не би требало да продаваш - ако имаш барем малку разум (така да ТИ продај слободно).
А ако живееш у доминантно албанска населба, маало... тогаш тие што продале први ви го начукале, така да, никој нема право да ве тера да живеете со постојан страв, дали детето некој ќе го претепа, дали случајно куршум ќе ти слета на фасада, кола и да не набројувам.

Покажано е, ама сам си призна дека немаш капацитет да разбереш.
Немам што да јадам. Продажбата на куќата ми е едниствено решение за да си ги решам егзистенцијалните проблеми кои државата ми ги направи. Зошто побогу да се грижам и жртвувам во име на државата и народот во неа?

Немам што да јадам. Продажбата на куќата ми е едниствено решение за да си ги решам егзистенцијалните проблеми кои државата ми ги направи. Зошто побогу да се грижам и жртвувам во име на државата и народот во неа?

bravo za mislenjevo

neka mi najde drzavata rabota stabilna da stvoram familija da se gordeam sto ziveam vo nea neka mi pomogne na nekoj nacin bilo kakov pa da se trudam da ja zacuvam i od albanci i od se
vaka koga samata drzava vo koja ziveam me glavi me zaglavuva do neznam kade i koga ne mi dava uslovi za ziveenje so koe pravo se osuduva da mi sudi zosto sum ja prodal kukata na albanec bugar ili p arap nekoj ili zasto sum izvadil bugarski pasos

ZA SITE PATRIOTI NA FORUMOV DOKOLKU DRZAVATA OBEZBEDI USLOVI ZA ZIVOT VERUVAM DEKA MAKEDONCOT NI BI BEGAL VO STRANSTVO NITU PAK BI VADEL BG PASOSI MEGUTOA TOA NA NEKOI LUGE NE IM E JASNO KOI IMAAT OBEZBEDENO SE PA AJDE SEA KE SE PREPUKUVAME ZASTO SUM JA PRODAL KUKATA NA OVOJ NA ONOJ
--- надополнето: 25 јули 2013 во 15:08 ---
i bas tie sto vikate deka se najgolemi patrioti ja prodadoa cela ebana drzava
a vie sto se osuduvate da sudite zasto nekoj poedinec ja prodal na albanec bugar ili arap bidete vo nivna koza i prasajte se zasto ja prodal od muka ja prodal covekot ne od sto saka
ima mnogu da pisuvam zatoa k e prekutam

Што е државата виновна ако ти немаш да јадеш?

И како овие имаат или државата е пак "виновна" оти они имаат 100 000 овци кози, говеда на Шара и тоа се купено од Македонци кои сега се по САД, Германија Шведска и идат еднаш годишно онака да се курчат со 3 апоени од 50 евра, два од 100 и 3 апоени од по илјада денари и цел ден дремат по кафулиња и пушат марлборо додека таму рмбаат како црнчуги.

Поентата е дека за нашиот неуспех државата не е виновна и мислам на микрониво, додека на макрониво за покачување на цените па за струјата и слично повторно државата не е виновна како држава туку тие кои ја силуваат т.е оние кои се на власт и гледаат личен интерес а замене или затебе ги заболе курац исто како што тачи го боли курац за Албанците кои со мака и пот ги продаваат компирите и агропродуктите на автопат Тетово-Скопје, а најлошо од се е што рајата има Кратко памтење и уште полошо е што нема критична маса.

Ете и Србите од Косово продаваа имоти за да живеат во Београд дури има цели населби со срби од косово и продадоа и земја и стока на Албанци кои од запад кој избеган од тогашниот режим на Енвер Хоџа па така единствените срби на косово беа Судии, полицајци, војници и административци па нормално дека Косоварите нема да чекаат, они чекаа поволна прилика, ја добија и успејаа благодарение на Милошпевиќ исто како што кај нас Терористите успејаа благодарение на Љубчо кој сакаше да се потрошат 700+ милионикеш чист од продажба на телеком и ОКТА а од фингирана војна немаше подобра опција.

Што е државата виновна ако ти немаш да јадеш?

И како овие имаат или државата е пак "виновна" оти они имаат 100 000 овци кози, говеда на Шара и тоа се купено од Македонци кои сега се по САД, Германија Шведска и идат еднаш годишно онака да се курчат со 3 апоени од 50 евра, два од 100 и 3 апоени од по илјада денари и цел ден дремат по кафулиња и пушат марлборо додека таму рмбаат како црнчуги.
ne te razbriram mene ke me osuduvaat na sekakov nacin i ke me vikaat predavnik sto sum prodal kuka na albanec a ti ke gi uvelicuvas patriotite koi im dadoa na albancite pola administracija da rabotat i da zimaat minimum 500 evra plata stvarno ne te razbiram

ne te razbriram mene ke me osuduvaat na sekakov nacin i ke me vikaat predavnik sto sum prodal kuka na albanec a ti ke gi uvelicuvas patriotite koi im dadoa na albancite pola administracija da rabotat i da zimaat minimum 500 evra plata stvarno ne te razbiram

Сега разбери ме.

Ти не си предавник туку предавници се оние кои амнестираа терористи кои извршија злосторства против човештвото и измислуваат нови и нови начини како да исперат пари.

Јас мислев на оние другите кои неќеа да гледаат стока и мислеа дека во САД тече мед и млеко.

Но сега ќе напишам во темата за злосторствата на ОНА па се надевам ќе ме разбереш.

--- надополнето: 25 јули 2013 во 15:32 ---
Сега разбери ме.

Ти не си предавник туку предавници се оние кои амнестираа терористи кои извршија злосторства против човештвото и измислуваат нови и нови начини како да исперат пари.

Јас мислев на оние другите кои неќеа да гледаат стока и мислеа дека во САД тече мед и млеко.

Но сега ќе напишам во темата за злосторствата на ОНА па се надевам ќе ме разбереш.

vo sad ne tece med i mleko ne sum bil ne mi se ukazalo prilika da rabotam tamu megutoa poveketo makedonci smetaat deka bilo kade e podobro za rabota i za egsistencija otkolku ovde
i kompletno te razbiram
rabota si e rabota de tuka de afrika de amerika tamu barem moes kolku tolku da napravis nekoj denar i barem te cenat kolku tolku tuka za prosecniot makedonec ti ostanuva samo da se macis cel zivot so 15000 mesecni primanja od koi 2000 ke ti odat za prevoz do rabota 6000 za smetki i 7000 da ti ostanat da zivees

sekoj pameten covek sto e malku sposoben i sto ucel lebot ke si go bara nadvor i nikoj nema pravo da mu sudi za toa
koga ke razmislis nie sme ebani od site strani grcija ne ne priznava albancite ne jadat od vnatre i ekonomski i politicki za saglam rabota ti trebaat luge
edino rozevo vo drzavata im e na tie sto se administracija i tie sto rabotat za plata ne pomala od 22000 minimum drugive glava neznaat kaj im e

Иначе, ако имаш понуди само од Албанци, а живееш во доминантно македонско маало, не би требало да продаваш - ако имаш барем малку разум (така да ТИ продај слободно).

Нека ја продаде, зашо да не ? Баш во овој случај треба да ја продаде. Имаше еден таков случај кај нас. Се расчу дека албанци купиле една куќа. Истата ноќ куќата е демолирана, испишани пораки по ѕидовите и слично. Куќата ја продадоа за 3 дена, упола цена од таа што ја купиле.

Нека ја продаде, зашо да не ? Баш во овој случај треба да ја продаде. Имаше еден таков случај кај нас. Се расчу дека албанци купиле една куќа. Истата ноќ куќата е демолирана, испишани пораки по ѕидовите и слично. Куќата ја продадоа за 3 дена, упола цена од таа што ја купиле.
ete glup narod st ti se vika nie makedoncite sme glup narod eve ti prost primer
ja prodal kukata covekot na albanec taka i posle toa ovie ja demolirale
e sea cekaj da te prasam jas nesto
tie istite sto mu ja demolrilre kukata zasto ne mu pomognale na covekot finansiski ako mu trebale pari ?
aj odgovorime mi

bravo za mislenjevo

neka mi najde drzavata rabota stabilna da stvoram familija da se gordeam sto ziveam vo nea neka mi pomogne na nekoj nacin bilo kakov pa da se trudam da ja zacuvam i od albanci i od se
vaka koga samata drzava vo koja ziveam me glavi me zaglavuva do neznam kade i koga ne mi dava uslovi za ziveenje so koe pravo se osuduva da mi sudi zosto sum ja prodal kukata na albanec bugar ili p arap nekoj ili zasto sum izvadil bugarski pasos

ZA SITE PATRIOTI NA FORUMOV DOKOLKU DRZAVATA OBEZBEDI USLOVI ZA ZIVOT VERUVAM DEKA MAKEDONCOT NI BI BEGAL VO STRANSTVO NITU PAK BI VADEL BG PASOSI MEGUTOA TOA NA NEKOI LUGE NE IM E JASNO KOI IMAAT OBEZBEDENO SE PA AJDE SEA KE SE PREPUKUVAME ZASTO SUM JA PRODAL KUKATA NA OVOJ NA ONOJ
--- надополнето: 25 јули 2013 во 15:08 ---
i bas tie sto vikate deka se najgolemi patrioti ja prodadoa cela ebana drzava
a vie sto se osuduvate da sudite zasto nekoj poedinec ja prodal na albanec bugar ili arap bidete vo nivna koza i prasajte se zasto ja prodal od muka ja prodal covekot ne od sto saka
ima mnogu da pisuvam zatoa k e prekutam
Државата во целата оваа работа е прилично виновна и за тоа нема збор.
Но, било кој, кој ќе продаде недвижнина на Албанци, во сеуште нормална населба прави една прилично гадна работа, за која за жал не сте свесни, а за која можеме да дискутираме. Односно, има иљаду и еден пример, каде ваквите продавачи, го уништуваат животот на своите соседи, пријатели, сограѓани - неповратно.
Но, историјата од 1990 па до денес покажа дека Македонците не се свесни за многу нешта и затоа го кркаат.

tie istite sto mu ja demolrilre kukata zasto ne mu pomognale na covekot finansiski ako mu trebale pari ?
aj odgovorime mi

Имаш 100.000 евра за да му помогнеш на некој ? НЕ. Слободно нека ги продаваат куќите, јас не викам не. Знам дека народот нема пари, се бори за основна егзистенција. А како ќе живеат и дали воопшто ќе живеат во тие куќи оние што ги купиле... зависи од комшиите.

Државата во целата оваа работа е прилично виновна и за тоа нема збор.
Но, било кој, кој ќе продаде недвижнина на Албанци, во сеуште нормална населба прави една прилично гадна работа, за која за жал не сте свесни, а за која можеме да дискутираме. Односно, има иљаду и еден пример, каде ваквите продавачи, го уништуваат животот на своите соседи, пријатели, сограѓани - неповратно.
Но, историјата од 1990 па до денес покажа дека Македонците не се свесни за многу нешта и затоа го кркаат.
razbiram deka ne e prijatno vo naselba so makedonci da se doseli albanec ama ako tolku im znaci zasto tie istite komsii ne mu pomognat na komsijata da prezivee nego go zborat vidi go ovoj propaga e tuka e problemot prijatele razbiras pa posle im e krivo so ja dal kukata na albanec

Кој ги велича тука "патриотите" кои се на власт?
Зарем секоја нивна не/постапка не е ли очигледно предавничка, кога станува збор за ова прашање?
Како може да се случува сето ова со години, а они да се прават на удрени?
Има избори и на нив треба да им се каже тоа на "патриотите". Националниот интерес е над нив. Но, основната човечност треба да ти биде водител, во твоето непродавање куќа на Албанци, а не ВМРО.
Кој сака да си ги заебе комшиите нека шитка земја на Албанци.
(што ич не е тешко, верувам, со оглед на "на комшијата да му умре козата" - идеологијата, кај нас)
- ова важи за сеуште ненаселените средини со Албанци, морам да потенцирам. Никој никого не приморава да живее у сред Кандахар со постојани закани, тепање и слично, кога самата држава се праи на удрена за тоа -

На таквите кои тоа сепак ќе го сторат, навистина треба да им се возврати со посебни мерки, и покрај тоа што имаат право со своето да прават што сакаат.
--- надополнето: 25 јули 2013 во 15:47 ---
aj odgovorime mi
Затоа што немале пари.

Дали ја ако немам пари имам право на друг да му го загрозувам животот, сигурноста и иднината на неговите деца?
Дали тоа што немам пари ми дава карт бланш' за, на пример, те начекам у уличка и те опљачкам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom