Што е со друштвото од основно?

• Креатор на темата Креатор на темата ЃАВОЛЧЕ
  • Време на започнување Време на започнување
tocno e deka mnogu od lugjeto decata koi se steknuvaat od osnovno se zaboravaat ednostavno nekogas ni zdravo na ulica ne praime megjutoa so nekoj so koj sum od mala sum so niv i do den denes na pr.Dejana od forum.So nea od gradinka pa do den denes sme zaedno...

mRnO напиша:
Чат-пат се дружиме,но за време на школска година,слабо
Што е проблемот да не толку учиш човеку???

nisto.vo osnovno bevme jako drustvo.pocna srednoto i site na razlicni strani nekoi ljuge duri i se preselia od maalo.se gledam ponekad onaka na :"zdr ej od koa ne sme se videle"! i nesto fino za mene dodeka sunav niz maalo vcera me barala naj drugarkata od osnovno mi ostaila brojce zaso morala da me vidi(i toa e radost neli?)

se pozdravuvam koa ke gi vidam, ali retko so koj imame odrzano dobar kontakt... i najvise mi e krivo sto duri u osmo se zdruzivme cela generacija, a posle polumaturata ko da ne se ni poznavame:(

jas seuste si se druzam so drustvoto od osnovno. si se pogodivne taman drustvo i se ni e ok. imam drugari i drugari i od sredno ama so ovie "moive" sum intezivno

Epa vaka drugarive i drugarkite od osnovno ne kontaktirame koa ke se viime na ulica so pogolemiot del praam muabet se onaka ali ne iskacame zaedno. A drugarive od sredno isto ne se druzam mn mn poso nekako ne sme mn slozen klas site si se delat mozam slobodno da kazam na KLASI. Toa mn me iritira vo mojot klas i zatoa mn slabo se druzam so niv iako nevikam deka nepramm muabet so niv. That's it

ЃАВОЛЧЕ напиша:
Ги имате ли контактите? Се дружите ли уште?
Јас се дружам со мал дел од нив,а со некои и заедно учиме, се погодивме во ист клас,ама не е тоа тоа, поише се дружам со децата што ги запознав
Каква е ситацијата кај вас? Знаеме дека оние вистинските пријателства се стекнуваат баш во средношколските год, ама што е со другиве?
ne se druzam uopste.ko prvo zasto ne mi se vistinski drugarki i retko so koj mi e prijatno u drustvo.ima nekolku licnosti so koi se gledam ponekogas na kafe ama epten retko.a ne se druzam ni so nikoj od klas.drustvoto od skolo mi e so 2 drugarki od eden klas i 3 drugarki od drug klas,6 drugarki od razlicen klas sme i top ni e.
so tie od klas ke ucam uste 3 godini taka da moze ke se zdrzam so niv ponatamu,ne se znae.

Па сеуште од основно имам многу добри другари што се дружиме, со сите правам муабет, освен со некои кои тие го прекинале муабетот ама тоа се 2-3јца. И ден денес се дружам и комуницирам, макар не е како со дриштовто што го имам, нормално. Исто така и од средно, со сите правам муабет и одам на кафе и се гледаме. Ама тоа е, патиштата се делат кој вамо, кој тамо и не сме често заедно. На факс и обврски....

јас сеуште се дружам со сите другари и другарки што ми беа од основно со повеќето сум во ист клас така да сеуште тие ми се најдобрите другари и многууу си ги сакам :3:

Со некои сеуште се дружам без разлика што се малку. Со други изгубив целосен контакт без разлика што учиме во исто школо не се имаме веќе како во основното.

aba osnovno si e osnovno nikoas nema da gi zabraem drugarite
i drugarkite s osnovno .
osven toa sto nema da gi zabraem postojano so niv se druzim.
najdobroto drugarstvoto se steknnuva vo osnovno

Како средношколските год. нема,јас тотално се "откачив" од друштвото од основно.Немавме некои вистински контакт како прави пријатели,едноставно не ми е пријатно со нив.Задоволен сум од ова друштво сега,за ништо не би го мењал и се надевам ке продужи вака.поздрав.

Па со другарките од основно и до ден денеска кога ке се сретнам тежок муабет пага...ама ниедна од нив не се падна во мојот клас така да...си најдов други другарки! Па најдобрите пријателства у средно се наогаат! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom