Поглед на Земјата од длабочината на вселената

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.721
Поени од реакции
14.788
Мене искрено ме фасцинира вселената, овие фотографии ме воодушевија и се гледа колку всушност ние сме мали..

Фотографија снимена од близина на Сатурн, на далечина од 1.5 милијарди километри

20130723-foto-vaka-izgleda-zemjata-od-1-5-milijardi-kilometri-1.jpg

072213_rings2_610x393.jpg

PIA14949_modest.jpg

Зумирана слика, сликана со помош на тесноаголна камера на Касини леталото

072213_narrow3_610x394.jpg

http://www.nasa.gov/mission_pages/cassini/multimedia/pia17171.html#.Ue6gDY3vim5

http://www.nasa.gov/mission_pages/cassini/whycassini/cassini20130722.html#.Ue6irI3vim5

http://www.cbsnews.com/8301-34763_1...ssini-beams-back-stunning-pictures-of-saturn/

Поглед на Земјата од Меркур, сликано на растојание од 61 милион милји

072213_messenger.jpg

Pale Blue Dot
Инспирацијата на Карл Саган, сликано од Војаџер 1 во 1990 година, на растојание од 6 милијарди километри, на границите од соларниот систем

442px-Pale_Blue_Dot.png

http://en.wikipedia.org/wiki/Pale_Blue_Dot

Извини, не успеав да сликам од Canis Majoris

И мене ме фасцинира вселената, затоа и во последно време имам изгледано можеби повеќе од 50 документарни филмови за секое можно деталче околу тоа што се се наоѓа и случува во вселената. Она што сепак најмногу ми прави мајнд фак се црните дупки, патување низ времето и дали постои интелигентен живот на друга планета.

И мене ме фасцинира вселената, затоа и во последно време имам изгледано можеби повеќе од 50 документарни филмови за секое можно деталче околу тоа што се се наоѓа и случува во вселената. Она што сепак најмногу ми прави мајнд фак се црните дупки, патување низ времето и дали постои интелигентен живот на друга планета.

Штом те фасцинира па оди кандидирај за доброволец и да живееш во Марс :D

Инаку и јас се интересирав за црните дупки и временски тунели што личат како црни дупки и не знаеш кое е црна дупка и кое е временски тунел што може да се патува побрзо од светлина :)

Добро е да се види од таа далечина колку сме безначајно мали,сиот тој живот на планетава е само еден момент како што може да биде било каде во вселената.Но другата крајност е таа што нашето ЕГО е премногу големо за да направиме премногу зло на другите и на себеси.

Кажи ми ги најдобрите и јас да ги погледнам. :vozbud:

Добро е да се види од таа далечина колку сме безначајно мали,сиот тој живот на планетава е само еден момент како што може да биде било каде во вселената.Но другата крајност е таа што нашето ЕГО е премногу големо за да направиме премногу зло на другите и на себеси.

Не се согласувам ....
Ние, припадниците на Човечкиот род, сме создадени да господариме вселената.
Но се согласувам дека меѓу нас има и лоши на пример зонашите
--- надополнето: 23 јули 2013 во 23:40 ---

Не се согласувам ....
Но се согласувам дека меѓу нас има и лоши на пример зонашите

Кога ќе ми текне како мал колку само сакав да читам за вселената... :vozbud:после кога се фатив за научно-фантастични филмови и документарци ...дури и телескоп си купив, ги гледав прстените на сатурн, ураганот и месечините на јупитер, кратерите на месечината, :vozbud: сето ова од тераса...какво само време беше тоа :)

Пишува на линковите дека е средувана

Не се согласувам ....

Да не оптеретуваме вакви теми.....нас ќе не снема in a blink of an eye....
И земјата како мала вошка е фасцинантна, а камо ли вселената....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom