Унгарија го повика ММФ да ја напушти земјата

• Креатор на темата Креатор на темата Katunec
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе,ај да прашам кој го предложи Димитира Богов за мандадар за гувернер на НБРМ дали беше Никола Груевски ?:icon_lol:

...Мислам дека ви е јасно колку е тоа ограничено едно од друго и како и зошто не смее Влада да се меша во Централна Банка.

Она за кое ти рече Браво е превземање на Централна Банка од Влада, а не од некои странци, ММФ или приватни субјекти. Централна Банка на Унгарија е иста со Централна на Македонија, Германија, Италија, Зимбабве, Јапонија, Уругвај и сите до една. Дали сега ќе речеш браво? Дали овој чекор на Унгарската Влада вас ви личи на Браво?
Toa e теоријата. Во пракса и гувернерот е политички поставен, и во одредена мерка под влијание на владата (или на корупцијата). Нели неговата кариера на овој или оној начин треба да му продолжи и по мандатот?

Од аспект на Унгарија, мислам дека ппреземањето на контрола врз централната банка е резултат на страв од корупција. Пипците на ММФ се долги.

Не ги гледам Унгарците да протестираат пред парламентот. Потегот е храбар а времето ќе ги покаже резултатите, па ќе разговараме дали се работи за фашизам или визионерство.

Впрочем ЕУ сега се сети на човечките права во Унгарија? ЕУ е многу принципиелна организација, се грижи за човековите права! Направи толку многу за Унгарците во Трансилванија, за Македонците во Грција и Бугарија и Албанија, за...

Европа бе, не за џабе ја викаат старата КУ*ВА.

General Electric go zema Tungsram demek privatizacija...

Tungsram is a Hungarian manufacturer of light bulbs and vacuum tubes since 1896. General Electric, in 1990, acquired majority share in one of Hungary's largest, oldest, and internationally most prestigious firms, the light-source manufacturer Tungsram. Over the past six years GE has invested $600 million in the venture and thoroughly restructured every aspect of its operations. It is the largest U.S. manufacturing investment in Central and Eastern Europe to date.[1] It is now a subsidiary of General Electricand its name is used as a brand name only.

Добро бе,ај да прашам кој го предложи Димитира Богов за мандадар за гувернер на НБРМ дали беше Никола Груевски ?:icon_lol:

Груевски. Дали некој годинава од кога е Богов Гувернер примети некоја нестабилност, некое ново монетарно движење, некој нов девизен курс итн.?

Ете го Богов седна на жешкото столче и си продолжи по политика на НБРМ. Ако сака и Свети Груевски нека го предложи, пипците завршуваат до вратата. Барем тоа од авион може да се почувствува.

Истото беше и со Гошев, тој дојде како политичка изразена фигура, и? Најголема доверба во сите институции во земјава ужива НБРМ. Апсолутно нема конкуренција, што мене лично ми е многу драго.

Леандра, ти навистина веруваш во демократијата во земјава. (?) :)

Леандра, ти навистина веруваш во демократијата во земјава. (?) :)
Не. Единствено во што верувам во земјава е НБРМ. Само она од 97ма со последните промени не ме разочарала. Тоа ми единствената светла точка. Додека оди по таа стратегија, ќе верувам во неа, како институција на која и навистина гајле за Македонската стабилност.

Во друго во ништо не верувам, кај нас демократија е мисловна именка.

Jaс верувам во корупцијата, во моќта на парите. Затоа мислам дека потегот на Унгарците е храбар.

На жалост изгледа дека само прашање на време е кога на нивниот премиер (или на некој близок) ќе му се случи некаква несреќа.

Секако и тие самите се свесни за ова, и тоа оваа постапка ја прави повеќе од храбра.

Бркањето на ММФ е храбар потег. Земањето на Централна Банка под своја палка е глупост.

Ајде да оставиме времето да покаже што ќе се случи со Унгарија, јас сум убедена дека идат надоле.

И јас мислам дека ќе се заебат, мала земја се, за силите со кои се спротиставуваат... ќе им наместат пар забрани за извоз на најкритичните домашни производи и економскиот притисок ќе го направи своето. Ама како и да е, им посакувам успех.

Бидејќи доста соработувам со Унгарија можам да тврдам дека мито и корупција имаат на ниво со Бугарија и Романија. Такво криминално дувло во ЕУ нема. Криминалот им царува, правниот систем не им функционира, истото што се прашувам за претходно наброените држави кој нив и под кој услов ги пикна во ЕУ.

Али Еу не би била Еу ако не е дволична. Да ја пикнеш тројкава, а да не оставиш со Србија настрана нема смисла. На ист степен сме со „реформите“.

Фашистичкиот пристап нема да им донесе напредок, одбивање на странски инвестиции од кога си се потпишал рамноправен Еу член хмм ќе ги свиткаат за брзо со некоја забрана :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom