leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.565
Јас кажував за моето семејство, не е моето семејство *просечното* албанско семејство......немој да генерализираш, како досега сум живеел не е мој избор...... дури сега имаме јаки темели.....
Ние моравме така, пред 50 год немавме ништо, ни куќа ни за јадење, две деца на мојата баба и умреа од студ и глад, од нула да почнеш во држава каде сака да исчезнеш е просто мнооооогу тешко..... не беше како кај вас што имавте работа загарантирано и добивте станови и земја за џабе......
Со пот е вака, ако не со пот, тогаш ќе крадеш од државните фабрики......
ПС - после мене ме обвинуваат дека пишувам офтопици.........
Кај нас пред 50 години, пари од небо паѓаа и на дрва растеа. Ќе ти се расплачам над судбинава и традицијава. Пари од секогаш се правеле со пот и труд. Ако твоите умреле од глад и студ во тоа време, лесна им земја. Да работела и баба ти, наместо да седела дома ќе имале за леб. Мојата работела од мала и исчувала и деца и куќа. Со измените на законот за општествено уредување и економски принципи, приватен имот на никој не му останал. Се надевам дека знаеше дека сите почнаа од нула во 50те. Али традиционалното Калимеро никад нема да умре. Така и за темава.
И тешко резонираш оф топик од он топик. Зборуваме за семејни традиции, ти ја напиша својата, јас ја искоментирав. Просто како граФ.