Тајната на добрата пица

  • Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Убо им кажа мајсторе. И јас како тебе пица без сертификат од Наполи не јадам. Прво сертификатот го барам, после седнувам да јадам.
 
Затоа и не така ретко луѓето лошо реагираат на гастрабајтерите. Ние тука за се сме за жалење.

Јас не знам каков сертификат имаа Густо ама после првото јадење на наполитана таму, не порачав веќе.
 
Имав една рецепта на времето,беше премногу добра и пицата се обликуваше во форма на риба.Се препрлетуваа ремчина а наместо очи се редеа маслинки.Пицата е од затворен тип(калцоне),ама рецептот беше мнопгу добар.за жал рецептот ми остана кај `еден човек` со кој одамна немам дил
 
Kako sto kazav,ne mi bese poentata nekogo da navredam ili pak da se pravam vazen!
Tuku da vi pomognam da si napaaite po doma ubava i vkusna pizza.

Za dobra pizza vo treba :
1. Sporet ili pecka sto peci najmalku so 400Stepeni. Jas koristam modifikuvana Pecka kako OVAA (Klik)
2. Vo Testoto ne odi. Maslo,Mleko ;Sejker i sto uste ne ti znam kakvi glupost.
3. Prava Napoleatana se pravi samo so Sos od Domati i Mozzarella
4. Pizzata MORA da bidi pecena (Original Napoleatana 90 Sec. ) ,a doma i do 2-3 Minuti se Ok.
Eve vi video od istata Pecka kako i mojata pa gledajte na vremeto za kolku se peci pizza.
https://www.youtube.com/watch?v=lYLuZ1Dw39c&hd=1 ili pak ova:
https://www.youtube.com/watch?v=nLvJwcE1A70&hd=1


Za CafeDelMar proveri si na stranava:
http://www.pizzanapoletana.org/showassoc_eng.php?id=262

A edna Pizza da se narekuva Napoleatana mora spored EU Zakonot od pred nekolku meseci da gi ispolnuva uslovite od linkov pogore!

E sea sto narodecov na sekoe lepce sto e premackano so Sunka,Pecurki ,Maslinki so raduva i mu e vkusno e druga rabota.

Moite Pizzi izgledaat kako ovie:
https://www.youtube.com/watch?v=akmjnhb9pcc&hd=1
 
Според мене тајната на добрата пица е убавото тесто и млечниот кашкавал.
 
За добра пица треба гладен стомак и добар кечап.
И јас исто така,ако нема сертификат не седнувам да јадам.Се мислам дека во грлото ќе ми застане пицата;)
 
Кулен, Кашкавал, Мајонез, Печурки и тестото да крцка печено убо а не леб да јадиме дебело хехехехе врв!
 
За добра пица треба гладен стомак и добар кечап.
И јас исто така,ако нема сертификат не седнувам да јадам.Се мислам дека во грлото ќе ми застане пицата;)
Zalosno!
Imas nekogas probano pizza sama da pravis? Sigurno ne!
 
Zalosno!
Imas nekogas probano pizza sama da pravis? Sigurno ne!

Не,јас не готвам.Мене ми носат дома,значи од Доминос секој ден нарачувам пошто не знам сама да си направам.Како тоа ? Јас строго сертифицирани пици јадам,од обичните и домашните исфрлам алергија по врат,гради,препони....жалосно стварно :confused:
 
А ние што немаме таква печка што да правиме? :(
 
Mnogu pica majstori ja krijat svojata tajna. Sto pobogata ja napravis toa poubava ke bide :) mlecen kaskaval e top za pizza. Inace slusnav mesto seker nekoj med staval vo testo. Probal nekoj za med da stavi?
 
Сте пробале за тесто за пица?
 
Тајната е во вештината за месење. Мајсторот треба да умее добро да го меси тестото.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom