Ама чекај малце, што ги мешаш Албанците сега тука?

За Македонците ние правиме муабет, тргни на страна нив.
Јас ти кажувам дека од многу фактори зависи наталитетот на една нација. И да, не знам дали поентата е да се скрие тој податок меѓутоа вакви бројки имаш ти и кај Албанците, дека им опаѓа и на нив наталитетот меѓутоа ти ова нема да го чуеш јавно кажано како што еве се пласира таква информација во јавноста за Македонците
Eден од факторите за намалување на наталитетот не е само стандардот. Знаеш ли ти колку експоненцијално се зголемува бројот на млади деца кои на тинејџерски години се соочуваат со ракот? Секаде човек може да те прочита како трубиш за жените, но знаеш ли дека тродупло е зголемена појавата на рак на тестиси кај машките во последните пет години кој може и предизвикува стерилитет во некои случаи? Не знаеш нормално, но не си ти крив, криви се медиумите што не информираат вакви работи а аналогно на тоа, криви се и индиректните причинители на вакви појави. Ќе ги наведам само градбите од сомнителни материјали и прскањата на верувал или не овошјата и зеленчукот со Чернобил мејд отрови. Ете ја таа здрава исхрана

Значи луѓе степенот на појава на стерилитет е тродупло позачестен кај младите, и кај Македонците и кај Албанците, ова не е за смеење туку е за плачење. Скопје е најзагаден главен град во Европа, освестете се сите малце каде тоа ние живееме.
Гледал Македонки по диска а Албанци и Турчинки со деца како шетаат, дај те молам жити мене кажи ми кај шеташ, кажи локации баш да видам каде тоа се се` дешава. Зошто во парк во сабота и недела само македонски парови гледам како шетаат деца. Ете пред месец дена делев флаери за пливачка школа, 98% од паровите на кои поделив со деца, Македонци беа. Еве јас ти ја кажав локацијата, кажи ми ја ти твојата кај што си го видел тоа.
Друго, ми викаш солидарна да била нацијава. Која солидарност бе човече, се прави еден протест во државава веднаш искача контрапротест, и тоа ајде барем да беа луѓе што знаат зашто се таму, тука не бе, не ни знаат зошто се ама битно им се јавиле од дома и одма идат, пат под нозе. Ама битно УЈП и останатите лешинари шетаат по македонски фирми и ршум прават со некои драконски неосновани казни од 3000-7000 евра а те казнуваат пошо тие не си го средиле нивното али мораш да платиш пошо спомениците нема сами да се платат. Исто еве и Заев си си купил денес ново Ауди и на жена му кола, за прослава. Дали тебе ти изглеа ова на нормална држава за раснење дете? Држава во која политичариве се тркаат кој подобар возен парк ќе извади а народов е експлоатиран до даска?
Ќе застанеле 100 Македонци зад мене ако ми го убијат детето, кур што ќе застанат, нека застанат и 10,000 кога мене веќе детето ми го нема, да не ќе тргнат да се осветат на 8 Албанци па после тие фамилиите на 8 Албанци да се осветат на 16 Македонци и ќе си играме така 13 век додека не се истребиме а?
Не требало голема плата за да имаш деца, можеле тие да раснат и со еден леб дневно, абе ајде кога ќе ве прочитам вака

Ако одеше светов по вашиве теории досега најголем напредок ќе ни беше пегла на жар и ќе се умираше се` уште од обична гребнатинка од ограда. Не е бе животов за лешинарски да го поминеш, треба амбиции да си имаш за што повеќе. Не да забегуваш, не мислам на тоа некои болни амбиции, ама да створиш нешто повеќе од твоите предци на пример. Не зборувам јас за да имам плата некоја за на децата Мерцедеси да им купувам, да не се сфатиме погрешно, туку да им овозможам пристоен живот, да го пратам на екскурзија да се подружи со другарчињата, матурска, апсолвентска, да си тренира некој спорт ако сака (Македонија е единствена земја во светов каде што спортистите сами себе се финансираат ако не сте знаеле, ете го +1 аргумент за отселување)....Талентирани деца да наоѓаат работа и државата да го користи нивниот потенцијал за да напредне самата а не тие талентирани да се угушени поради некои партиски кленови кои не знаат да се потпишат на едно ливче со име и презиме ама битно имаат ресор или амбасадорска функција.
Гледам членов над мене зборува за некакво си земјоделие, субвенции. Во кој свет живеете вие? На членот
dobro poznat лани или преклани кога беше еве нека каже самиот, поради едни пусти ебани градобијни ракети кои не сакаа да ги имплементираат, со еден град му отиде целиот труд и мака и приход и се` што вложил човекот едноставно со еден збор. И, велите земјоделие а?
И да, уште те чекам да ми одговориш на постот зошто мислеше дека трошење пари на квалитетен одмор е глупост. За последен пат, реплицирај ми нешто што има смисла немој сега да ми вртиш Македонки, Албанки споредби кога не е таква ситуацијата како што ја прикажуваш сегде на форумов. Глава на гилотина ставам дека и кај нив наталитетот е во кризна ситуација. Отселувањето е тоа што ја прави разликата.