Ме тепаше со кабли и мачеше до смрт, очекувам да ме убие

• Креатор на темата Креатор на темата SS Divizion Totencof
  • Време на започнување Време на започнување

SS Divizion Totencof

Александар Невски
Член од
2 јуни 2013
Мислења
121
Поени од реакции
102
Ова е исповед на жена жртва на семејно насилство која ја отвори својата душа пред камерата на НОВА. Била претепувана од нејзиниот сопруг, мачена со разни предмети, со месеци затворана во домашен притвор.

Тепани и мачени биле и нејзините деца.

Но, еден ден по 25 години брак собрала храброст и го пријавила во полиција. Од тогаш иако се развела, живее во уште поголем пекол. Тепањето продолжило, а покрај со сиромаштијата и борбата за гол живот оваа жена живее и во страв дека еден ден ќе биде убиена заедно со детето.

Во државата никој не превзема ништо за да ја заштити. НОВА ја пренесува нејзината потресна приказна интегрално. Во исто време ги потсетуваме граѓаните доколку се во можност да помогнат бидејќи жената не е во можност да си ја плаќа киријата во влажната соба каде што живее, повремено чисти по куќи, а нема пари да купи лекови за своето дете. На потег е и Министерството за труд и социјала, да одговори зошто оваа жена неможе да добие социјална помош и да и помогне.
--- надополнето: 29 јуни 2013 во 22:00 ---
znam deka e mozebi deza vu ama semejnoto nasilstvo sepak e realno i za zal se uste pristuno vo makedonija
do koga nekoi psihopati ce si go macat sopstvenoto semejstvo

не се замараат институциите со обичните смртници ;)
само вака јавно коа некој ке си ја искаже маката па веднаш се растрчуваат за до соберат поен плус за да се користат во предизборна кампања...се е со интерес не од жал, да било така ке реагирале и кога пријавувала :)
човекот не се фали со хуманото дело по телевизии

Какви све не луѓе живеат значи. Да се чудиш колку можат да бидат сурови и нечовечни. Се гадам од помислата што го дишам истиот воздух со нив.

Срамота! Останав без зборови.
--- надополнето: 29 јуни 2013 во 22:41 ---
Какви све не луѓе живеат значи. Да се чудиш колку можат да бидат сурови и нечовечни. Се гадам од помислата што го дишам истиот воздух со нив.

Психопати имало и ќе има, мене повеќе ми е гад од организациите кои се одговорни за такви насилства! Ние не сме држава. Бананадржава!

Какви нелуѓе има на планетава тоа е страшно .... а најлошо е што тие просперираат а мачените само маки тераат

Демократска држава што ќе правиш

Sent from my U8180 using Tapatalk 2

Насилства , криминал , педофилија , убиства , ова секојдневие стана во државава со само 2 милиони жители . Се прашувам дали остана некој нормален во неа да ги реши овие безредија :unsure:

Срамота! Останав без зборови.
--- надополнето: 29 јуни 2013 во 22:41 ---

Психопати имало и ќе има, мене повеќе ми е гад од организациите кои се одговорни за такви насилства! Ние не сме држава. Бананадржава!
Се потрошија сите пари на споменици па не останаа пари за да се изградат организации кои ќе го спречат ова.

Се потрошија сите пари на споменици па не останаа пари за да се изградат организации кои ќе го спречат ова.

Има организации, жената наведе дека била до секоја установа...ама внатре нема луѓе кој да помогне. Се до еден стока.

Има организации, жената наведе дека била до секоја установа...ама внатре нема луѓе кој да помогне. Се до еден стока.

Апсолутно си во право.
Еве на пример со случајов.http://www.sitel.com.mk/mk/strumica...brana-na-majka-si-so-nozh-go-povredil-tatkoto
Лично го знам семејството.
Таткото - хроничен алкохоличар неколку пати го имаат приведувано во полиција за семејно насилство, и повторно ништо. До душа и не може многу да се стори.
Жално е за фамилијата и за децата кои мораат да минуваат низ секојдневни трауми.

Да не се заборави и овој случај кој од сите досегашни случаи на насилство ме потресе највеќе

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=97111018183&id=12&setIzdanie=22375

За греота мајката и синот, а таткото - најголемиот кривец си шета слободно и неказнето денеска.

Апсолутно си во право.
Еве на пример со случајов.http://www.sitel.com.mk/mk/strumica...brana-na-majka-si-so-nozh-go-povredil-tatkoto
Лично го знам семејството.
Таткото - хроничен алкохоличар неколку пати го имаат приведувано во полиција за семејно насилство, и повторно ништо. До душа и не може многу да се стори.
Жално е за фамилијата и за децата кои мораат да минуваат низ секојдневни трауми.
Може многу нешто да се стори, ама никој со такви „ситници„ не се замара. Оди опљачкај банка, или пак полошо укради леб, ќе изгниеш в затвор...

Па добро бе пичка му матер, ај неа што ја тепал ај некако, ама децата бе ? Каков чуек треба да бидеш да ги мучиш децата .. БЕСИЛКА САМО !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom