Е јас втор ќе се задткам сега.(баш за независна Македонија, па Македонија тогаш се оформи и народот сакаше да оди со останатите Народи.
Мој прадедо е убиен значи стрелан при крај на војната нормално целта била ебана воденица и земја и бидна и тоа да ги дознаеме кодошите и сега што???
Баба ми убаво ми рече,
останав без татко ама неќам ни на душманот тоа да му се случи, инаку мојот пра дедо е стрелан не поради нешто друго туку поради тврдоглавост исто е и со другите оти и тие што го искодошиле му кажале да се скрие извесно време и дека се ќе помине ама овој ербап да се направи епа тоа е тоа, џабе си ги ранел партизаните и си јадел ќотек од Бугарите затоа за на крај твоите да те отепаат.
Инаку имам и борци во фамилија(ама ете и жртви ама ни наум не ми дошло да се одмаздам на правнуците на кодошот кои се тука оти за една воденица 25 хектари земја и за наместениот ми тврдоглав прадедо не се тие виновни-
туку неговата тврдоглавост што неќел да почека недела две да се расчисти кој е кој и партизаните сватиле дека "тоа е човекот храната што им ја давал од воденицата" ама дури три дена откако го убиле) а имам и полицајци кои ги обезбедуваа тогашните високи државници кога беа по странство, имам и воени лица и тоа кадарни со докторат кои се во во АРМ и 300 обуки ама џабе бре кога денес повеќе кодошењето е насочено
против нас и кон нас отколку кон непријателите или лажните пријатели.
Абе на кој објаснуваш за
ДРЖАВА и СИСТЕМ и како тој се штити, па многу Јасно дека ако работеа службите 2001 немаше да се случи, посебно ако Бугаринот и неговите ученици не беа нја власт да продаваат муда за бубрег со Тајван а ваму границата празна поради вето од истата постапка.
Не може да е педерска работа туку тоа е пример за ДРЖАВА, ПОИМ за ДРЖАВА а знаеш зошто неможе да биде педерска??
Бидејќи цената за нејзино оформување е КРВ, од гевгелија се до триглав, крвотници за Слободата.
Потсети ме ако сум заборавил кога нас не признаа како народ и нација со посебен јазик, култура, фолклор и дали ние сме како членка на тогашна југославија кофаундер на UN??
Таа држава им помогна многу на Македонците кои беа и протерани, оние кои бегаа од налетот на Англиските Ландкастери(истите кои го спалија Дрезден) полни со термите и напалм и спасот од жешкото тие Македонци го најдоа во Југославија која и потпиша договори со СССР со Полска,Чехословачка да примат делк од бегалците не дека не сакаат туку дека им фалеше бајаги машка популација а и знаеа дека бегалците од ДАГ беа воглавно Комунисти, истите бегалци стигнаа преку пат по кој одела австриската војска со топовите направени од Шкода кои ги фрлаа покрај конопиште а патот е сеуште таму(неасвалтиран..ахх тој манифест

).
А денес гледам мед и млеко, али само едно ќе кажам, биди лојален граѓанин, сакај го својот Народ,својата татковина и не работи против неа без разлика дали се вмбло или сдсм на власт исти кур-само пустош Оставија (како леандра што) напиша еве сега и вмбло направиле список од не десет не педесет туку четиристотини капацитети кои сеуште не работат а за кои Б.Ц наводно е крив
ами каде беа они да ги рестартират нели се
фалат олку милиони ваму, толку оваму инвестиции па инвестиции, субвенции су.... и на крај заклучокот е слушај прави не прашувај и ќути оти ќе те напуштат од работа тоа е барем за партиските војници, а за мене како лице кое е без партиска книшка важи само еби и ќути и она погоре изнесеното(во црвена боја) но дали сум предавник сега и покрај тоа што ја сакам својата татковина ама ете криво ми е за поламилијарда во бронза, криво ми е што расте долгот до 3 милијарди, криво ми е што се напикаа Орки, криво ми е што амнестираа терористи за да дојдат на власт но никогаш не сум се посомневал во својот род ниту пак сум се занел во илузија дека подобро ќе ни биде со Блгарчета со Србчета или Грци и Никогаш нема тоа да се случи а сојуз е друга работа.
Но пак ќе напоменам не е чесно да пролеаната крв на над 30 000 партизани и депортирани 8000 евреи и уште плус толку Македонци,Роми па и власи ја исмеваме и карактеризираме како педерска.