- Член од
- 22 декември 2007
- Мислења
- 1.457
- Поени од реакции
- 376
Ало бе, извадете ги и дркајте го на Славко и на стиховите! Дали некој од вашите роднини имал проблеми во кариерата и животот и дали ваш роднина има лежено затвор поради КОДОШИ? Ако не, продужете да го дркате на Славко! Кај мене во фамилија некои подалечни роднини имаат СТРАДАНО поради кодоши (комшии, "пријатели", колеги и сл)!!! Дедо ми лично си го има видено досието кое го воделе за него, превише кодоши! Прабаба има ЛЕЖЕНО ЗАТВОР и ПОЧИНАТО ТАМУ поради тоа што зборела и дејствувала за независна Македонија. Другиот прадедо добар дел од животот има одено потајно на црква вртејќи се наназад по цел пат да види дали некој го следи!
Ако вашите предци биле пички и кодошеле продужете да викате Грујо е крив, ја знам моите колку биле унаказени од таквите како Славко!
Ако некој и некои имаат направено лошо против моја фамилија, па и општо биле зло за нечии судбини не ме интересира дали ја имаат напишано и самата библија
Па треба да се види зошто е лустриран, а не сите во еден ќош. Ете и Ѓунер Исмаил го прогласија за шпиун, а тој да бил "контактиран од инспектори кои кои ги истражувале иредентистичките активности на учениците Албанци во трговското училиште во Скопје во почетокот на 80-тите години од минатиот век". Што е ова, лустрација или политички реваншизам?
Ако си сведок на криминал, дали си и кодош? Ако те викнат на ткн. информативен разговор, како што денес се вика таквата пракса подобро е да молчиш, утре може шпиун ќе те направат.
Во секој случај, лустрација е потребана, но не од овие, го изгубија целиот кредибилитет според досегашниот тек на лустрацијата и станува нешто спротивно. Дај овој ќе го накодошиме дека бил шпиун, го мразам, беше писател академик а јас не.