XBMC Media Player

• Креатор на темата Креатор на темата saskon
  • Време на започнување Време на започнување
Ima nekoj plugini,dobri za nasive kanali i posiroko(sportski,da ne e sportsdevil)
plugin.video.mksports-1.0.0, plugin.video.palcotv-0.3.0, plugin.video.RobinHood-PPL-List (3), plugin.video.vdubt-0.0.4 , repository.p2p-streams.xbmc-1.0.3, navi-x, i repository.macedoniaondemand.xbmc-plugins

raboti xbmc na raspberry pi model 2 b ?

raboti xbmc na raspberry pi model 2 b ?
работи и на raspberry pi b/b+, а не па на raspberry pi model 2 b.
Јас веќе месец дена го користам на raspberry pi model 2 b и е одлично. Ок, малку поспоро одколку на компјутер ама имајќи ги во предвид перформансите на уредот и цената која ја плаќаме е измислено.
Инсталирај ја специјалната верзија за raspberry pi model 2 од openelec и ќе немаш никаков проблем. НЕ ИНСТАЛИРАЈ НИКАКОВ ОПЕРАТИВЕН СИСТЕМ, можеш и само коди да си ставиш.

Што е подобро да инсталирам на RaspberryPi Model 2 B ? Openelec или Kodi? Има некаков плугин за гледање на македонските телевизии?

XBMC или Raspbmc не работат со RaspberryPi Model 2 B.

Последно уредено:
ако тие е 7ца или 8ца виндоус виндоус копчето и п на тастатура ке ти се отври мало мени да бираш компјутер онли проектор онли дупликејт екстендед итн ако не си си се снашол до сега :)
фaла друже оваа не го знаев благодарам многу ;) :) :angel: . инаку 7ца ми е лаптопот

Последно уредено:
Што е подобро да инсталирам на RaspberryPi Model 2 B ? Openelec или Kodi? Има некаков плугин за гледање на македонските телевизии?

XBMC или Raspbmc не работат со RaspberryPi Model 2 B.
иди на kodi.tv (мислам дека беше така) и ќе ти понуди да симнеш верзија специјална за RaspberryPi Model 2. Таа верзија е развиена од OPENELEC значи ти ќе имаш специјална верзија на Коди прилагодена за RaspberryPi Model 2

ОК но што е разликата помеѓу Openelec верзијата и оваа Kodi?

Веќе го симнав: http://releases.openelec.tv/OpenELEC-RPi2.arm-5.0.5.img.gz
Ако идеш на kodi.tv ќе видиш дека има посевни верзии за виндовс, линукс, аппле и слично. Т.е инсталационите пакети прекуцани во друг програмски јазик кој е својствен за таа платформа.
ОпенЕлек ти го нуди Коди направен за распбери да можеш да го инсталираш директно на него без да имаш потреба од било кој оперативен систем, значи само Коди да имаш на уредот и да си функционира безпрекорно

ОК тогаш ке инсталирам Коди,т.е OpenElec. фала.

ОК тогаш ке инсталирам Коди,т.е OpenElec. фала.
Само следи го упатството што е дадено за инсталација и нема да имаш никаков проблем. Има се убаво објаснето на wiki-то на коди.

Здраво, имам проблем со инсталирање на titlovi.com на xbmc. Го симнав на усб го инсталирав, кога одам за преводи на некој филм ми вика script failed или scrip error. Исто така никаде не можам да најдам default repository на kodi каде што би можел директно од таму да го симнат titlovi. Се чудам како може да фали стандардната на коди? Ако има некој што може да ми помогне би му бил многу благодарен :)

@kobrata мене ми е доволно вака. Мал фолдер, имам се што ми треба. Гледај слики

1.jpg

2.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom