Исланд се откажа од членство во ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
:facepalm:

Оваа е толку проста колку што е и грозна, можеби и повеке. Но затоа сигурно си зима по 5000 еур од Грујо секој месец... за лобиране кај простата македонска раја.
Еве уште едно видео на темата (без Мирка фала богу):

Srekja shto te imame tebe, kulturen, obrazuvan, uchen, pameten , niz ushi pamet ti teche, shto bi pravela ovaa "prosta makedonska raja" bez tvoite mudruvanja samo gospod znae.

P.S. Slusham deka vo Hrvatska se plakjale statisti da prisustvuvaat na svechenosta po povod priemot na Hrvatska vo EU...Navodno nemalo golem interes megju "prostata raja" na Hrvatska.

Square One: Ако ти е за убавина слушај ја оваа.

1245675961_Belicanec.png

А ако збориме за политика,тогаш на Мирка сите заедно во студиото не и се до колена.

Интересно што кажуваш дека наводно Грујо ја плаќал,а сите вмровци што гостуваат кај Миленко се здткуваат на нејзините прашања. Дури и самиот Груевски го пердашеше со незгодни прашања.

Баш се прашувам во што не се согласуваш со Мирка?
.

Сепак врвот на својот платен говор го достигна кога почна да ја убедува Мирка и македонската јавност дека "ИДЕНТИТЕТОТ Е ПРАВО НА ЕДИНКАТА, А НЕ НА КОЛЕКТИВОТ". Се ежам кога ја пишувам ова реченица и не ми се верува дека некој со здрав разум може да го каже тоа!

Мислам дека е свесна што и е наложено да протне и дека такво нешто не може да пројде кај Македонскиот народ, сем кај такви типчиња што работат во нејзиниот центар како и само зборат за “компромис“ што не постои. Затоа Димова кочеше кога Мирка ќе ја притиснеше да ги подобјасни пропагандно-политичките флоскули, вклучувајќи ги и тие за Исланд, но апла се виде дека Димова беше во дефанзива.

Значи покрај објаснувањето на Мирка за стратегијата на Исланд -- економско поврзување со Кина и политичко со САД во кое ЕУ не му носи вредност среднорочно -- за кое верувам добар дел од јавноста не беше запознаен, оваа точка што ти ја спомнуваш до крај го соголи пристапот на ЕУ кон земјите кандидати за членство. Затоа Мирка додатно ја прербави Димова во колумната утредента:

Соговорничката Димова во еден момент со сиот свој евроентузијазам ни соопшти дека ЕУ се подготвувала за темелна промена на својата политика во врска со темата идентитет. Нејзините тела, служби и експерти работеле извесно време на програма за укинување на колективниот идентитет, односно за промовирање политика што ќе познава и признава единствено идентитет на единката. ...

Да одам ли понатаму или гледате пред вас светла иднина на лоботомирани единки во сиви униформи како чекаат во ред дневна доза од идиотски директиви? Една ваква лудачка реформа подразбира преуредување и ревизија на сите поими што означуваат колективитет. Нема веќе род на цицачи, влечуги, листопадни или зимзелени растителни видови. Нема бактерии и вируси. Нема заедници, малцинства, култури, имиња на спортски тимови, држави - нема ништо што означува множество, а Брисел и Димова решиле да не може да се идентификува како такво. Лудо? Е, ама, има уште бетер.

Фрчко тукушто го обвини Ѓорге Иванов дека со позицијата Република Македонија за севкупна употреба никогаш немало да нѐ примат во полноправно членство во европската лудница. Па бре, шапшалу, што мајка бара ментално здрав свет од родот ’рбетници во друштво на безрбетни лудаци? Иванов е претседател на народ што има и колективен идентитет означен преку името на државата. И тоа не смее да се пипа, а камоли преговара. (y)

http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=627132031265&id=13&prilog=0&setIzdanie&fb_action_ids=10200414365189513&fb_action_types=og.likes&fb_source=timeline_og&action_object_map={"10200414365189513":190148234480206}&action_type_map={"10200414365189513":"og.likes"}&action_ref_map=[]
.

Мирка е царица навистина, за жал некогаш и преинтелектуално ги објаснува работите па затоа имаме и такви ко неможат да ја разберат повеќе се палат на говори пре типот "како на пример...."...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom