Украден идентитет и последици, ве молам за помош!

• Креатор на темата Креатор на темата templar55
  • Време на започнување Време на започнување
Мене пред 2 години во Америка ми снема цела папка со копии од документите, значи од сите документи, индекс, лична карта, пасош, возачка, авионски карти, буквално се. Оттогаш личната карта и пасошот ми се истечени и имам извадено нови. Можно ли е злосторникот да направил некое дело за кое што кога нареден пат би отишол во САД да сносам последици?

И мене ме интересира една работа!
Каде да пријавам кражба на Social Security Number? Моментално не сум во УСА!

И мене ме интересира една работа!
Каде да пријавам кражба на Social Security Number? Моментално не сум во УСА!
Проба во Америчка амбасада? SSN не е заебанција мора веднаш да го пријавиш.

Според мое , со твоја идентификација , некое криминално дело и ти че одговараш за него.Би требало да можиш да го спречиш.

Проба во Америчка амбасада? SSN не е заебанција мора веднаш да го пријавиш.

Има поминато година и пол од кога се случи тоа, само ми требаат конкретни информации, дали тоа можам да го напрам преку маил, пошто не сум во Македонија?

Здраво.Неодамна ми се украдени лични податоци, лична карта и банкарска сметка. Ве молам кој е по упатен да ми каже што би можело да бидат последиците од украдена лична карта, но лицето моментално е во USA.
За банкарската сметка не мора да ми кажувате, знам што би можело да се случи и затоа ја замрзнав но што е со останатите податоци ???
Што би можело лице од Америка да направи со моја лична карта во неговата земја ?

http://www.dzlp.mk/mk
Пријави и овде. Колку конкретно ќе направат нешто, не знам, ама сепак тоа е нивна обврска и работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom