Васектомија

• Креатор на темата Креатор на темата Chandler
  • Време на започнување Време на започнување

Chandler

По религија - ПОПУЛИСТ
Член од
27 август 2005
Мислења
362
Поени од реакции
11
Ste napravile dete/deca so soprugata, i veke ne planirate deca da pravite (Ova se slucuva vo situacija koga so partnerot ste se dogovorile kolku deca sakate i taa brojka e ispolneta).
Dali (ova e prashanje za mazite no sakam i mislenje na zenite na forumov) bi napravile vasektomija kako kontraceptivna merka? Za tie sto ne se zapoznaeni so procesot, vasektomija pretstavuva presekuvanje ili "podvrzuvanje" na kanalite koi ispustaat spermatozoidi vo spermata (znaci deka pak ke si svrshuvate sve fino lepo ali ke bide toa "shooting blanks".
Dali bi se resile na ovoj cekor? Jas iskreno razmisluvam vasektomijata da ja napravam odma posle dogovoreniot broj potomoci vo familijata. For the record, imam 22 godini i nemam namera u skoro vreme da se zenam, uste pomalce deca da pravam. Samo vasektomijata mi izgleda na mnogu ok procedura pa me interesira Vasheto mislenje.

Мислам дека не би го терала партнерот да направи васектомија. Попрво јас би ставила спирала.

И за жените има нешто слично на ова, само не знам како стручно се нарекува. Сум слушнала дека постои врзување на канали, операција се прави од кај папокот.
Зошто да не ако се` останува нормално после тоа, само нема да има причина за абортуси и несакана бременост.

Нема шанси да го направам тоа чуда, таков каков што сум таков ќе си останам ич не ми е гајле за тоа колку деца ќе имам ако треба цел фудбалски тим ќе направам ама тоа нешто васектомија не го правам :)

Нема потреба од тоа и тоа е многу болно!има други начини за заштита.А и пак не е 100% сигурно.
А и кај жената е можно да се направи стерилизација каде се прекинуват двата канали и е со мала операција.Подобро е да се направи кај жената отколку кај мажот дека како што реков кај мажот ова постапка е многу болна.
Кај мене е исполнет бројот на дечиња:)но сепак не би направила такво нешто(може во постари години ке си извртиме уште едно:icon_lol::icon_lol:)Не би се правила насила неплодна.

И што ако после пет години од вазе-газе како ја викаш, се разведеш се заљубиш во нова девојка се земете и сака да имате деца, а сакаш и ти.
Ќе си го пресечеш цел или ќе си ја пресечеш главата за глупоста со која си си го маркирал=поебал остатокот од животот.
Живео Durex
Живео
Живео
Живео

Za mene toa e najglupavoto nesto sto moze nekoj da go napravi. Ima tolku mnogu drugi nacini za zastita ,taka sto nikoj ne bi trebalo ni da pomisli na trajna sterilizacija po pat na vasektomija. Ednostavno neznaes sto ke mislis po nekolku godini .....i dali navistina sakas da imas samo onolku deca kolku sto si planiral togas.

Васектомија... Како процеост, па така и самиот збор ми предизвикуваат некое гадење...
Некој не може деца да има, ние со сила стерилни ќе се прајме. Она што е природно и нормално треба така и да остане. Бројот на децата го контролираат партнерите. Нема потреба од создавање вештачки стерилитет било тоа кај мажот или кај жената.
А бидејќи желбите се релативни, кој ми гарантира дека после 5 години од последното дете (по кое сум планирал да немам други) нема да ми се пројави желба да имам уште едно?
Никогаш не би се подвргнал на овој чекор. Неприродно е и безцелно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom