Заеднички финансии во врска или брак

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Дали имате заеднички "фонд"?

• Вкупно гласачи
    117
Na cinicni mislef vo smisla na "pomalce romanticni" a poveke realni , jas obratno nastroena ako nekogo sakam bas slepo go sakam i ako padni toj vo kriza ili nesto treba jas togas sekogas tuka ke bidam da pomozam se dur ne se zlopuotrebi toa.
A inace obracunlivost i korist se dobro poznati potezi pogotovo vo Mk a dosta cesto se pokrivaat so realnost ...

E pa ete sama si kaza, slepo go sakas dodeka ne se premine nekoja granica ... ni jas ne bi go ostavila vo kriza ... ama ako toj mene mi pozajmuva ili treba da go prasam za nesto ... neli e toa preminata granica? A sekade ima koristoljubivost ... jas ne sum takva i zatoa premnogu me ku*cat takvi raboti 8)

Гласав за прва опција. И тоа само за првиот дел. Тоа со контрола и штедење не ми кореспондираат на ситуацијата. Иако имаме посебни сметки, пошто и двајцата сме online banking, се купува или се вадат пари од каде што има. Се што е над 100 евра мора да се продискутира пред да се потрошат. И нормално треба да се гледа да има за до крајот на месецот. Контрола може лесно да се направи, ама со тек на време е поретка освен ако не осетиш промаја. Што се однесува до штедењето, хм, што е тоа. :roll:

јас мислам дека најдобар избор ''Да, се е заедничко, имаме подобра контрола над трошоците и повеќе се заштедува'' и нај соодветен одговор е ако си во брак зашто со договор све може така да ако се договарат да штедат значи почнува штедењето а не расфрањето

ac|d напиша:
јас мислам дека најдобар избор ''Да, се е заедничко, имаме подобра контрола над трошоците и повеќе се заштедува'' и нај соодветен одговор е ако си во брак зашто со договор све може така да ако се договарат да штедат значи почнува штедењето а не расфрањето

taka mislis ama ne biva taka od uvek finansiskiot del go odrzuval mazot nemoze zena da rabori da cisti ili sto znam ja po cel den a mazot da gleda fudbal na tv i da se odmara .. taka e zakonot na prirodata ..praviloto e ako nemas dovolno sredstva da odrzavas pristoen zivot i da stvaras familija ..zaebi brak

glasav za prvata opcija, da sve e zaednicko. samo malku bas ne se slagam deka na toj nacin ima pogolema kontrola na trosocite i deka se zasteduva. :star:

Нормално, гласав за првата опција и мислам дека тоа е најправилно,а за третата опција не ми е јасно како ќе се изведе ако на пример жената не е вработена туку седи дома и ги чува децата.Или треба да проси од мажот за леб?

Се делиме...нема мое твое...се што се заработи се става на купче...се дели за трошоци за јадење и остали ствари на кој што му треба и ако малку подобро ги испланираш парите и се заштедува...обично на мене е оставено да ги водам финансиите као домачица де...:icon_lol:

Дефинитивно за првата опција.
Немам што да кријам од сопствената жена, и не би смеела ни она другаче да се понаша. Во моментов додуша само јас работам, ама затоа па гледам да не се осети дека таа не допринесува.Моментално таа по цел ден е со ќерка ни и тоа е нејзиниот допринос

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom