- Член од
- 17 април 2013
- Мислења
- 234
- Поени од реакции
- 151
Да, заинтересиран сум. Ти пишав приватна порака.ДРУГАР ИМАМ ЈАС ОД ТИЕ СТАРИТЕ ЦЕЛ КУФЕР ХАХАХ ИМАМ И МОНЕТИ ОД ОВИЕ АКО СИ ЗАИНТЕРЕСИРАН ПИШИ..![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, заинтересиран сум. Ти пишав приватна порака.ДРУГАР ИМАМ ЈАС ОД ТИЕ СТАРИТЕ ЦЕЛ КУФЕР ХАХАХ ИМАМ И МОНЕТИ ОД ОВИЕ АКО СИ ЗАИНТЕРЕСИРАН ПИШИ..![]()
Случајно најдов дома 10 денари од 93 г.како нова со тутуноберачкитеДали некој ги има старите македонски банкноти (10,20,50,100,500 денари) од 1993 и е желен да ги продаде? Благодарам однапред.
Тие со тутуноберачките се од 1992. 10 денарката од 1993 изгледа вакаСлучајно најдов дома 10 денари од 93 г.како нова со тутуноберачките
и не ми треба,може да ја добијеш.
Даваш пари за да купиш неважечки пари. Интересен парадоксНова понуда. Нудам 4000 денари ако некој ми ги продаде во комплет денарите од 1993 година (сочувани).
Неважечки се, ама имаат колекционерска вредност (ако се во добра состојба)Даваш пари за да купиш неважечки пари. Интересен парадоксЌеиф си е ќеиф сепак.
Некогаш можеш да извадиш добра пара за нив, а може и не. Како и да е вреди да се проба.Неважечки се, ама имаат колекционерска вредност (ако се во добра состојба)
За едно 10-20 години сигурно ке им скокне вредноста ама ако некогаш ги најдам да ги купам не планирам да ги продавам бидејќи тие банкноти немаат само колекционерска вредност за мене туку и сентиментална. Целото детство (најубавиот дел од животот) го минав со тие банкноти, и кога ке ги видам ме подсеќаат на едно прекрасно време. На пример старата десет денарка ме потсеќа највеќе на жената што стоеше и продаваше домашно спакувани пуканки за 10 денари пред школскиот двор во 1993 година кога бев прво одделение. 20 денарката ме потсеќа кога купував едни чипсови на кои веќе им го заборавив името ама во сеќавање ми остана нивниот вкус кој до ден денешен ниеден чипс ни смоќи не го надминаа, ова беше истотака во 1993-1994. 50 денарката ме потсеќа на моите први најдени пари во мојот живот околу 1994-1995. Сто денарката ме потсеќа кога мајка ми беше малце подарежлива со џепаралакот и кога јас нестрпливо ке ги потрошев да купам 200грамски чипс во тоа време. Кога ке се сетам, скоро све беше поевтино од сега , само чипсовите беа поскапиНекогаш можеш да извадиш добра пара за нив, а може и не. Како и да е вреди да се проба.