ВИДЕО: Америка во шок, Бостон во крв!

• Креатор на темата Креатор на темата Muranyi
  • Време на започнување Време на започнување
Па јас не дека ги сакам,ама од човечки аспект нормално ли е да се радуваш на ова? И сега ако прават они зла ај ние ќе се журкаме? Па брат затоа светот иде у курац,морални вредности нема више,се ситиме на туѓи несреќи.. И јас знаеш колку ја мразам политиката на САД? Али јебига тоа е брат,сега ќе го јаде Сирија,Северна Кореја по "грешка"
/s требаше да ми биде као знак за сарказм, али јебига требаше со болд црвени букви фонт 99 да пишам. Ќе си знам за другпат.

Нека патат тие што се виновни за тоа, нема зашто да пати некој рандом тип што глеа маратон на улица.

Ова е подмолно, ниско и гнасно.
Никаде не реков дека го оправдувам ова и дека не ми е жал за луѓето...
Се разбира дека тие не се криви, ама никаде во светот не се убиваат политичарите туку секаде цивилите страдаат..

Па ништо чудно браќа ти да се вмешани.
http://www.idividi.com.mk/vesti/balkan/552002/index.htm

Голема е далечината помеѓу Северна Каролина, која е дел од југот на САД, и Масачусетс, чиј што главен град е Бостон, а е дел од северот на САД, за да се прави врска помеѓу едниве и другиве.

Но ако нашите побратимци се вмешани во ова, не ми е јасно зошто американците би ни увезле слобода и демократија по американски рецепт, со оглед на фактот дека не сме им го свртиле грбот за ништо, всушност им дозволивме да ја бомбардираат Југославија од наша територија кон крајот на 1990-те години, по нивни рецепт потпишавме Охридски Рамковен Договор, им дозволивме да си изградат цела една тврдина и разузнавачка база од амбасада под скопското Кале, па дури и им помагавме во апсење на осомничени за тероризам и од свој џеб го плаќаме цехот за киднапирањето на Калид ел Масри, не ми е јасно зошто би ни увезле слобода и демократија по американски рецепт кога дури и да испуштат издувни гасови, ќе уживаме во миризбата како да мириса на босилок. :tapp:

Немаме ниту злато, ниту сребро, ниту нафта, јагленот не е доволна причина за да ни увезат слобода и демократија по американски рецепт, и онака најголемите резерви на јаглен на Балканот се на Косово, кое го признавме како независна држава и соработуваме со НАТОвските окупатори на Косово, не гледам никаква причина зошто ние би се нашле на тапет за ни увезат американците слобода и демократија по американски рецепт.

Овие америве ми се најинтересни....
Сами си се тепаат,
сами си пуштаат авиони,
сами си се бомбардираат,
сами и ќе се утепаат.
Амин

Американците се заложници во сопствената држава,а тоа станува и ќе станува во иднина се поочигледно.Жално е,што во сите валкани игри на таа угнетувачка држава,гинат и страдаат невини луѓе.

Трагично, но вистинито, американците се моќна држава со моќна војска, моќна морнарица и моќна воена авијација, но како народ се прости ко грав и неверојатно глупави, тоа е чудо невидено.

Чудо невидено е тоа како кристално истиот тоталитарен режим кој во поранешниот Советски Сојуз и во поранешната СФР Југославија беше нарекуван социјализам, сега е воведен на голема врата во западните држави, особено во САД и во државите членки на ЕУ и на евро-зоната, само што во САД го нарекуваат политичка коректност (друг израз за молчење кога не се согласуваш со нешто) и славење на етничките, расните и религиските разлики (друг израз за мирољубив меѓуетнички соживот по рецепт на Охридскиот Рамковен Договор, само наметнат без уцени и закани), а во ЕУ го нарекуваат европеизам.

Покојните Владимир Илич Ленин, Јосиф Висарионович Сталин и Никита Сергеевич Хрушчов сигурно плачат од среќа во гробовите, гледајќи како кристално истиот систем кој тие го форсираа со куршуми и со десетици милиони човечки животи, денес западот со широко отворени прегратки го прифаќа без притоа да е испукан ниту еден куршум и без ниту една човечка жртва, терористичките напади не спаѓаат во оваа статистика.

Проблемот на американците како народ е во тоа што се глупави, поважно е дали спонзорушата Ким Кардашијан ќе роди машко или женско и како ќе го крсти, отколку националниот долг на САД, поважна е наредната епизода на некоја од безбројните американски ТВ серии кои секојдневно зрачат во американскиот етер, отколку решавање на проблемите со кои се соочуваат државата и нацијата.

Колку повеќе американците не водат грижа за интересите на сопствената нација и на сопствената држава, толку поглупави стануваат, а колку поглупави стануваат американците, толку потешки ќе бидат последиците кога корумпираната криминална структура наречена државно општествено уредување, ќе се распадне како кула од карти.

11617_10151546193974727_1064187_n.jpg

Како е можно некој да се сити на ова неможам да верувам,па невини луѓе се жртви !!!

11617_10151546193974727_1064187_n.jpg

Како е можно некој да се сити на ова неможам да верувам,па невини луѓе се жртви !!!
ја неможам да сфатам како може некој да се сети да прави вакви глупости на фотошоп како да е многу битно

CNN: one of the people killed was an 8 year old child

Пред да се потресувате, да ви кажам дека Американциве си имаат историја, сами да прават вакви работи. Дали да ја дефокусираат јавноста или па да го заплашат народот уште повеќе.
Имаме непријател, добро, слушајте не нас, ако не сакате непријателот да не/ве истреби. Океј и тоа добро.
И така...

ја неможам да сфатам како може некој да се сети да прави вакви глупости на фотошоп како да е многу битно
И јас. Разбирам јас секој да искажи сочуство на свој начин,ама да седни и да смислува постери саат време после трагедија ново ми е.
Сочуство до фамилиите на загинатите и брзо опоравување на повредените,и физички и емоционално.
Само не смеј да се заборави дека овие грди сцени се речиси секојдневие по градовите во Авганистан и Ирак кај што Американциве сакаат да им увезат демократија,а по медиумите едвај 10тина секунди се оделуваат на крајот на вестите. Е многу повеќе боли кога ќе се деси во сопствен двор

Dexter26 Како што рече, немаме злато, немаме сребро , немаме јаглен, ниту пак нафта. Единствениот начин да профитира големиот е да не продаде.

Кога сме кај мојот пост, во никој случај не помислив дека баш тие двајца се вмешани во ова. Мислев општо за брачата.

Ке речете психопат/ретардиран сум и се ситам,но искрено ич не им се замарам за оваквите настани..Нека им се множат кога сами си го бараат..
Кога можат дневно нивните војски (кои носат демократија и човекови права насекаде) да убиваат и уништуваат илјадници животи за да можат нивните граѓани да живеат во изобилие,тогаш нека почувствуваат и тие барем 1/1000тина од животот на остатаните луѓе од светот(посебно на жителите на државите со "недемократски режими" )..
Значи било која друга земја да е ,би изразил сочувство,но кога се работи за овие т.н "светски полицајци" мерак ми е..

Колку само се криви овие хипициве што дошле да гледаат маратон за тоа што американските политичари бомбардирале држави низ светот.
Ало, средете се, луѓе се. Глупо е да осудува невини жртви во едни земји, а да се сити на други. Сеедно е, луѓе се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom