Воена Обука “Регрут 2013“

• Креатор на темата Креатор на темата Макед0нер
  • Време на започнување Време на започнување
чисто информативно
додека вие барате повторно враќање на воен рок и желни сте за служење(неможев да ја најдам таа тема , па затоа и овде пишувам) - некои ко Швајцарија сметаат дека таа воена обрска е непотребна-и гласаат на референдум за нејзино укинување
и воопшто воената обврска во Европа важи за „застарен модел“

Останува воениот рок во Швајцарија
http://www.nytimes.com/2013/09/23/world/europe/swiss-vote-to-keep-mandatory-army-service.html?_r=0

73% гласале да остане.
Инаку ова е 3-ти пат во последните 25 години да се гласа на оваа тема, но Швајцарците покажаа дека сеуште се луѓе на место.

Останува воениот рок во Швајцарија
http://www.nytimes.com/2013/09/23/world/europe/swiss-vote-to-keep-mandatory-army-service.html?_r=0

73% гласале да остане.
Инаку ова е 3-ти пат во последните 25 години да се гласа на оваа тема, но Швајцарците покажаа дека сеуште се луѓе на место.

Не знам, мене затуцано ми изгледа воопшто постоењето на војски, место да праам пари и да си терам живот да одам да се пукам таму да гинам... (додуша коа размсилеш, некој ги користи нив за да прави пари ... )

во принцип така е, ама тие што се во војка не размислуваат како тебе
Не знам, мене затуцано ми изгледа воопшто постоењето на војски, место да праам пари и да си терам живот да одам да се пукам таму да гинам... (додуша коа размсилеш, некој ги користи нив за да прави пари ... )

Не дека не си во право, али светот е таков што е подобро да имаш војска одколку да немаш. Не велам да одиш по светот и окупираш други земји, али еднострано укинување на вооружените сили те остава на милост и немилост на како што ти кажа „затуцани“ кои се спремни на сила, и после џабе ти е софистицираноста и мирниот живот.

Швајцарија е неутрална, али добро наоружана за секој случај.

Лихтенштајн 140 години им е распуштена војската, коа им треба за обезбедување на некој поголем настан позајмуваат од Австрија и Швајцарија :)

Лихтенштајн 140 години им е распуштена војската, коа им треба за обезбедување на некој поголем настан позајмуваат од Австрија и Швајцарија :)

не споредувај лихтенштајн ...колку ск е.. :S xD

Колку години треба да имам за да се зачленам и ке има ли и во другите градови ваква обука

готово толку ќе ја нема обуката а и предвреме ја завриша со оваа чета, поради политичките обврски на генералот пошто ке се кандидира за претседател

нема ли да има други инструктори

абе 10... само генералот е и евентуално уште еден 2-3 пати за боречки вештини вика еден чоек

Пукале и со пиштол и пушка

Sent from my HTC One using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom