Протерани странците кои го симнаа македонското знаме во Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Протерани странците кои го симнаа македонското знаме во Охрид
Детали Создадено на Понеделник, 08 Април 2013 20:25 Последно освежено на Понеделник, 08 Април 2013 20:31 Напишано од А.Соколовски Категорија: Македонија

Странските државјани кои ноќеска во Охрид го симнаа и оштетија македонското знаме од јарболот во центарот на градот, денеска се протерани од Македонија и изречена им е забрана за влез во земјава во период од пет години, како и парична казна од 1.000 евра.

Казната е изречена, откако Основниот суд во Охрид по итна постапка на сторителите им изрече мерка „протерување од државата“.

Инцидентот се случи утринава околу 3.30 часот, кога тројца државјани на Австралија, еден на Нов Зеланд и еден Англичанец го симнале знамето од јарболот.
http://sky.mk/index.php/makedonija/...te-shto-go-simnaa-makedonskoto-zname-vo-ohrid

Што мислите за ова. За симнување на знаме 5 години забрана и 1.000 евра казна?

Па не е лоша казната. Само сега нека ги фатат и протераат оние од западна Македонија што симнуваат знамиња и супер ќе биди. :coffee:

Мене ми е ОК казната, кога си гостин во некоја држава треба да се однесуваш со почит кон истата а не да мислиш дека си се фатил на господ за ваквото ако си Австралиец, Ново Зеланѓец , Британец или некој друг западњачки фраер.

Сакале да купат знаме дечките ама немало...све на тоа сумњам. Иначе зошто англичани и ново зеланѓани би го симнувале знамето?

Јас како што прочитав знамето било оштетено ама веројатно се оштетило при симнувањето.
Ама гледаш на тоа не помислив дека сакале да го земат како сувенир. Сигурен сум дека во Охридскиот суд немало кој да ги разбере на Англиски така да пресудата им ја залепиле без дискусија.
Како и да е треба да се знае ред во некоја држава. Овие веројатно кога виделе паркирани коли на кој како ќе му прдне, диви препродавачи со импровизирани тезги, ѓубре на секаде, дупки по улиците , сигурно си помислиле „ВО ОВАА ДРЖАВА НЕМА ЗАКОН„ и прово шо им паднало на памет „ВАДИ ЗНАМЕТО„ сигурен сум дека на другарчињата ќе им раскажуваат за настанот и ќе им остане како незаборавно доживување.

Јас како што прочитав знамето било оштетено ама веројатно се оштетило при симнувањето.
Ама гледаш на тоа не помислив дека сакале да го земат како сувенир. Сигурен сум дека во Охридскиот суд немало кој да ги разбере на Англиски така да пресудата им ја залепиле без дискусија.
Како и да е треба да се знае ред во некоја држава. Овие веројатно кога виделе паркирани коли на кој како ќе му прдне, диви препродавачи со импровизирани тезги, ѓубре на секаде, дупки по улиците , сигурно си помислиле „ВО ОВАА ДРЖАВА НЕМА ЗАКОН„ и прово шо им паднало на памет „ВАДИ ЗНАМЕТО„ сигурен сум дека на другарчињата ќе им раскажуваат за настанот и ќе им остане како незаборавно доживување.

то није тачно :)

Сигурно пред тоа биле низ селата во Струшко и Кичевско и мислеле дека е некоја традиција или игра да се симнува знамето од јарбол.

Сигурно пред тоа биле низ селата во Струшко и Кичевско и мислеле дека е некоја традиција или игра да се симнува знамето од јарбол.
А можда се надевале и на некоја награда, штета...

Да беа од браќава досега ќе беа министри...Сериозно што му текнало на будаливе да сметнуваат знаме во ниедно време, наместо да пушат трева како нормални тинејџери.

Сакале да купат знаме дечките ама немало...све на тоа сумњам. Иначе зошто англичани и ново зеланѓани би го симнувале знамето?
Па и ова го купиле,малку скапичко,ама тоа е,не е од трговија, симнато е.
Па и шеширот на лејди Гага да го симнеш е 1000 еври, а иако на пазар е 10.
--- надополнето: 8 април 2013 во 22:27 ---
Без некое време у ќелија ништо не прајме.
Не бре батка, на нас ни треба да се отвори островот Голем град на Преспанското
ни езеро во луксузен Вип затвор за сите арамии да ги испраќаме таму на одмор.
Само една фурна на сред за леб печење,друго полжави,змии и трње и корења.
Крокодили од оние долгите околу островот, а внатре неколку Хиени и волци.

Само една фурна на сред за леб печење,друго полжави,змии и трње и корења.
Крокодили од оние долгите околу островот, а внатре неколку Хиени и волци.

Ако ги пуштиме сите арамии (посебно овие политичкиве) на Голем Град, после ќе мораме да му го смениме името во МАЛ Град.

баче, нема доволно место таму за заслужните за вип.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom