Владо Илиевски

• Креатор на темата Креатор на темата vojvodata
  • Време на започнување Време на започнување
катастрофа, не почитувам вакви играчи воопшто, странциве играат со срце за нашава земја, додека нашиве земјаци се курчат не сакаат да се трошат за репрезентацијата

абе сеа стаете се и на негово место. Се соочува со отказ од Лотоматика и баш затоа нема да игра. Кај ќе игра, дали некој ќе го земе...фрки се тоа

БетоГ., не може тоа да му биде алиби за да не игра за репрезентација !
Баш напротив играњето за репрезентацијата може да му помогне подобро да се продаде . Него одсекогаш Илиевски се ”нечкал” околу играњето во репрезентацијата.На крајот на краиштата ако не му се игра нека каже , а не пред секој натпревар да игра топло ладно .Па барем плејмејкери имаме ”на лагер” .
п.с Со срце се игра во репрезентацијата , сетете се само на Пеце , човекот играше и повреден , сам си плаќаше осигурување и затоа ќе остане запаметен како најголемиот кошаркар на сите времиња во Македонија:aplauz:

Кузнае што е, може се имаат нешо со Јоцо скарано.

ВЛАТКО ИЛИЕВСКИ ТВРДИ: "Не откажувам од татковината"

Еден од најдобрите македонски кошаркари, Влатко Илиевски, деновиве, заедно со својата сопруга Ања, ќерка на познатиот словенечки кошаркар Петер Вилфан, и со малиот четиримесечен син Лука, престојува во родната Струмица.

На единственото прашање зошто не се наоѓа на подготовките на нашата репрезентација за претстојните квалификации за Европското првенство, Илиевски како од пушка одговори:
-"Многу сум револтиран на раководството на КФМ, затоа што досега со мене нема направено никаков контакт, за разлика од другите репрезентативци Стефанов, Гечевски, Боцевски, Стак, Чековски и други, кои ги посетија дури во клубовите каде што играат.
Исто така, не сум задоволен ниту од односот на селекторот Јорданчо Давитков, кој досега, ама ниту еднаш, нема контактирано со мене. И покрај сите недостатоци и пропусти, јас сум подготвен секогаш, додека играм кошарка, да ги бранам боите на мојата татковина.
Наскоро се подготвувам да купам стан во Скопје, се со цел да бидам што поблиску до своите и да бидам секогаш на располагање за потребите на репрезентацијата на Македонија.
Не се точни ниту гласините дека ќе играм за репрезентацијата на Словенија. Јас навистина имам словенечки пасош, но не ми е на крај на умот да ги бранам боите на Словенија, иако имам понуда за тоа".

Илиевски се пофали дека деновиве ќе се всели во нов стан во Љубљана, од 160 квадратни метри, вреден 350.000 евра, а ќе го збогати и возниот парк со 80.000 евра вредното ново "БМВ".

Не сака да игра зашто чека да поминат две години или колку треба за да може да игра за друга репрезентација а тоа ќе биде Словенија. жена му е словенка и она го терала да игра за Словенија. Ова се сигурни информации и затоа Илиевски одбегнува да игра за Македонија. Негова работа но тоа е најголемо предавство еднаш да играш за една а после за друга репрезентација. Само голем гнев ќе си навлече на себе.

Ne govorejte bez vrska on saka da igre za reprezentacijata ama davidkov go nema viknano za reprezentacijata i se slozuvam so MARKETAR sto e napisal. Od davitkov nema kosarka vo MAK .

iLe напиша:
Ne govorejte bez vrska on saka da igre za reprezentacijata ama davidkov go nema viknano za reprezentacijata i se slozuvam so MARKETAR sto e napisal. Od davitkov nema kosarka vo MAK .
I ja se slozuvam deka od Davitkov nema kosarka ama Ilievski ne igra normalno sramota samite igraci si plakaat osiguruvanje sramota ebati drzavata abe edno osiguruvanje da ne mozelo da se plati be :vozbud:

Кога би бил на Илиевски на место, не би играл за репрезентацијава, или во краен случај... би се однесувал крајно професионално и би барал професионални услови. (како што прави ракометарот Кире Лазаров).
Само со професионални услови може да се добијат резултати, а не со крајна неодговорност на Давитков и останатите таму.
btw Илиевски повторно (ОФИЦИЈАЛНО) ќе игра за репрезентацијата на Македонија, се надевам ќе успее да се избори за некои права ма кошаркариве

Што демек само за него важат условите?Знам дека до некаде имаа право што се жалат затоа што федерацијата или сојузот(не знам што е)треба да им плати осигурување.Ама сепак Врба сам си плаќаше и трчаше натаму наваму за да игра.А Илиевски постојано нешто глуми дека е повреден или дека не го пуштат и слично.

The Mummy Returns напиша:
Што демек само за него важат условите?Знам дека до некаде имаа право што се жалат затоа што федерацијата или сојузот(не знам што е)треба да им плати осигурување.Ама сепак Врба сам си плаќаше и трчаше натаму наваму за да игра.А Илиевски постојано нешто глуми дека е повреден или дека не го пуштат и слично.
Eпа сега... ако сакаме резултат мора да ги надминеме овие пропусти, нели. неможе играч да плаќа се сам за себе и пак тој да биде нечесен на крај:helou:

Тоа што не игра Владо во репрезентацијата нема никаква врска со патриотизмот што некои сакааат да нагласат тука. Се работи за башибозукот во федерацијата, за неисполнети ветувања, и икс други работи во кои што ние обични смртници неаме увид.
Владо е нешто најдобро што го имаме во моментов,и ке мора да се најде начин да се изглади недоразбирањето!

Gravity Grave напиша:
Тоа што не игра Владо во репрезентацијата нема никаква врска со патриотизмот што некои сакааат да нагласат тука. Се работи за башибозукот во федерацијата, за неисполнети ветувања, и икс други работи во кои што ние обични смртници неаме увид.
Владо е нешто најдобро што го имаме во моментов,и ке мора да се најде начин да се изглади недоразбирањето!
Владо Илиевски ИГРА за репрезентацијата:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom