Еднаквост за сите прекршители на кодексот на однесување, децата и нивните родители не се исклучок

• Креатор на темата Креатор на темата PurplePuma
  • Време на започнување Време на започнување
Кој ќе воспостави норма на толеранција за недолично однесување на едно дете?

Како планирате да се изведе сето ова?

П.С Немојте да ми одговарате со: Еднаквост или слични срања.

П.П.С Немојте ова да го споредувате со законот за пушење на јавно место. Срамота е. Јас сум за законот иако и јас сум пушач. И мене понекогаш ми сметаат цигарите кога јадам или пијам.
Абе Тролариан, (inbefore ново обвинување дека цел пасос е можно да се извади од контекст), да не сакаш научен елаборат да ти се напише можеби?

Од друга страна, ако не те научиле мајка ти и татко ти... Тогаш ја разбирам твојата збунетост. Но има начин, обиди се со дедо ти и баба ти, ако се живи тие би требало да се сеќаваат.

П.С. Темата за законот против пушење е во форумот за општи муабети.
П.П.С Интересно е што и таму имаше еден куп "научници" што бараа цврсти емпириски научни докази, па и студии дека пасивното пушење е штетно по здравјето.

Ми збориш за глупи споредби со пушачите, па соодносот на добри и лоши родители го избалансира со белци и црнци? What the fucking fuck човече!?

Кодексот? Како што владава знае да инсвестира во разно разни глупости, може да инвестира, како што прават сега промоции за трето дете, бенефици и сл. - да прават обука за родители (не е смешно како што може ќе ти звучи, во голем број странски држави го има истото, од истите причини за кои некои од нас го дрват овде 40 и кусур страници). За добрите родители, бонус бенефиции како тоа со третото дете (стимулација :D). Или едноставно регулативи и казни, како што Ванлок и Пумата ставија. Предупредувања, ако децата ви се однесуваат недолично, ќе бидете замолени и децата и вие да го напуштите местото итн.

Ах Шкорпи, пак не разбираш... или можеби така и ви одговара?:cautious:

Човече зборуваме да се воведе забрана за влез на “недисциплинирани“ деца во ресторани, продавници :)vozbud:), плажи итн. Зошто? Зошто некој како вас ќе немал раат? За да ја најдеш паралелата со црнци, белци и децата во мојот муабет, кажи ми што била причината што на црнците не им било дозволено да се возат во автобуси во коишто се возеле белците во Америка?

Друго. Ти предлагаш да се стават предупредувања и да има последици за нарушување на кодексот, у стил напуштање на локалот, така? Додека Пумата и Ванлок предложиле регулативи и казни?

Така ќе се реши проблемот со “невоспитани“ деца?

За плажите може исто правило да важи како и за рестораните. Ако е приватен концесионер, нека стави табла +18 и решен проблем.

И како бе тоа во овој единствен случај исклучоците го потврдувале правилото? Како тоа го решивте толку експресно? Еве нели според вас имало огрооооомен број на “невоспитани“ и “некултурни“ деца, како тоа до сега не се најде ниту еден човек да вложи во таков некој ресторан кајшто ќе опне табла +18?

П.С За обуката се сложувам, не само поради темава.

Абе Тролариан, (inbefore ново обвинување дека цел пасос е можно да се извади од контекст), да не сакаш научен елаборат да ти се напише можеби?

Од друга страна, ако не те научиле мајка ти и татко ти... Тогаш ја разбирам твојата збунетост. Но има начин, обиди се со дедо ти и баба ти, ако се живи тие би требало да се сеќаваат.

П.С. Темата за законот против пушење е во форумот за општи муабети.
П.П.С Интересно е што и таму имаше еден куп "научници" што бараа цврсти емпириски научни докази, па и студии дека пасивното пушење е штетно по здравјето.

Оф леле....

За пушењето, муабетот беше надоврзување на некој член претходно што напиша.

За последиците од пасивно пушење може да се докаже преку емпириски докази. Немањето раат, недоволното уживање предизвикани од “некултурни“ деца - не може да се докаже! Тоа е субјективно. Затоа и ми беше муабетот у П.С и затоа напоменав да не се користи примерот за пушачи. Ама ти мораше за тоа да се фатиш, така?

Да, пази муабет. Баш пази :rolleyes:. Не срц, ти не гледаш колку твојот аргумент е ступиден. Ова е дневна политика меѓу родителите. Едни со други на тој начин си ги оправдуваат глупостите кои ги правеле, прават и ќе продолжат да ги прават. Нели, дека само луѓе со сличен нарав и слични искуства се "разбираат" меѓу себе. Ќе го направат забарот подоле од ѓубре, а детето ќе го кренат на пиедестал, помножувајќи со нула тоа што го направило. Премногу такви родители познавам. И тоа традиционално по дефиниција се вика bad parenting. И да, според мене, треба со прирачници да иде ова родителствово. Не се сите кроени да бидат родители.

И од тоа што го напишав, ти успеа да заклучиш дека јас оправдувам такво однесување и се обидувам да го направам забарот подоле од ѓубре? Навистина?!? И после ќе биде дека "ние" правиме замена на тези. Пих!

Сепак значи се издржани аргументите. Тоа што вие сметате дека се изолирани случаи и исклучоци е пак само свесно или потсвесно нулифицирање на проблемот. Сепак, тоа не го менува случајот на едно поколективно, макро-ниво. Проблемот постои, и очигледно од до сега изјавеното во дискусијава, не се работи баш за исклучоци. Но нели, мора да ги наречете така, бидејќи на тој начин ние само го балонизираме проблемчето надвор од реалните пропорции.

Се работи за исклучоци, од проста причина што како не-родители не одите често на места каде има деца постојано и во голем број, па да видите како се однесува мнозинството (и деца и родители). Напротив, изложени сте само на инциденти на места каде повеќето нормални родители ќе си станат со првиот знак на невоља, а ќе останат само оние незаинтересирани родители, кои и понатаму ќе ве малтретираат. Затоа и имате таква замисла дека сите деца се гремлини.

Пак е родителот крив! Зар како родител јас треба да дозволам песочна верзија на Star Wars да играат моите деца користејќи други луѓе кои лежат на плажата како барикади? Молим те, значи прочитај се што зборуваш! И да е преполна плажата, пак не е изговор! Имаат вода за играње, имаат и игралишта, имаат и често тобогани и сл. ако не е доволно се друго. Ако на дете му е сето тоа горе досадно, а му е интересно да замара други луѓе, кај бе да го гледаме проблемот?? Да, ако некој родител размислува како тебе, боље нека седи дома со децата наместо да тероризира нечие право на одмор и релаксација, кое не треба да завршува со песок во коса и очи. C++ треба за луѓе како вас, не за децата. Треба да пронајдат parenting software да ви инсталираат кој ќе иде со претходно спомнатиот прирачник.

Хахаха, смешки. Да бе да, имале вода за играње. После ќе биде и кога влегуваат во вода многу прскаат, шлапкаат и галамат. Нека си го стават газот на место, на што личи тоа? А кога ќе излегува од вода, не смее да трча, бидејќи може случајно да ми згазне на апостолките. Работава нит се води, нит се тера.

И навистина, колку и да имам разбирање за тоа што го зборувате и да се согласам со повеќето работи, сепак, тоа не го брише чувството што го проектирате, колку вие во суштина имате нетрпение кон децата.
--- надополнето: 3 септември 2013 во 13:11 ---
Напротив. Исклучоците се тие кои го потврдуваат правилото.
Денес е исклучително ретко да сретнеш воспитано и конролирано дете.

Тоа што таквите како тебе се обидуваат некултурата и малтретирањето да ги протнат на мала врата, истиве не ги прави правило.

Токму темата е воведување на правила, поточно реафирмирање на старите и докажани вредности за етика и однесување.
Не баш проблем на ниво на нуклеарна физика. Или во твојот контекст, синтаксата на потребниот јазик ја знаат сите... Но премногу се мрзливи за да програмираат хардвер што бара непрестајно допрограмирање, зафатени се со извршување на програмот СЕБИЧНОСТ.

Абе нели темата беше пиење кафе на раат во кафичи и ресторани?
Од каде сега ова болдираново?

Потоа беше воведување регулативи и казни?

Некој се обиде да воведе и генерална забрана и шут карта од продавници, автобуси, забари и плажи.
Повторно, од каде сега ова болдираново?

Дури и во насловот си го има зборот: прекршители.
Ако не се лажам, предложен од твоја страна.
Повторно, од каде сега ова болдираново?

Простете, ама ми изгледате како пластелин.
Штом ве притиснат на една страна, одма излагате од друга, моделирани со сосем нова идеја и цел. :)

Јас зборам за родителиве, овие пак за децава се фатија, добро бе пичка ли му материна толку ли само ви процесира мозокот!? И јас сум нашол со кого да зборам на темава ... Ајде, бркајте работа.

crazy-grandmas-fighting.gif

Абе нели темата беше пиење кафе на раат во кафичи и ресторани?
Не ти оди, па тоа ти е.
Пробај од информатички аспект да се зафатиш со проблемов. Испрограмирај една рутина да испроцесира НЗС на тоа што си болдирал, и на насловот плус првиот пасос на првиот пост.

Е сеа ако пак испадне does not compute, тогаш побарај асистенција од некој со појак хардвер или барем со пософистициран софтвер.

Среќно процесирање, и ако веќе не можеш хардверот, надгради го барем софтверот.

Не ти оди, па тоа ти е.
Пробај од информатички аспект да се зафатиш со проблемов. Испрограмирај една рутина да испроцесира НЗС на тоа што си болдирал, и на насловот плус првиот пасос на првиот пост.

Е сеа ако пак испадне does not compute, тогаш побарај асистенција од некој со појак хардвер или барем со пософистициран софтвер.

Добро бе Ванлок, кое ти е тоа ниво на дискусија? Кој ти е тој начин на дискусија да ги вреѓаш сите дека се глупи, само ти си најпаметен затоа што си заземал некој став и се држиш до него како слеп за стап, а секој што не се согласува е глуп? Ко ќе се фатиш на некоја тема ко питбул си, не пушташ и не пушташ. Добро, да, секогаш си во право, најпаметен си, бац, штип за обравче, срце тоа најубаво :X3:

Не ти оди, па тоа ти е.

После ова не ме ни чуди зошто на децата гледаш како на роботи. :)

Ступиден, балонизација.. шкорпи went full wannabe-pahmethen, а со црешчето на шлагот „пичка ли му материја“ заедно соберено не беше најглупавото нешто што го напиша.
Али вред, примадона тебе ти одговара. Детскиот џган тебе смее ли да ти нарушува софистицираната вечера. Побогу, пијаното нема убаво да се слуша..

Го тероризирале.. :pos:

Прво ОДМА да те искарам - никој не бара НИКАКОВ закон. Ако некој бара, тоа не сум јас и се оградувам од таквите размислувања.
Децата се нашата иднина и не треба да ги лишуваме, туку да им овозможуваме да растат и да се развиваат во што подобри услови, преку отворање и создавање на различни бесплатни центри за грижа и едукација. Ова би го разглабале во друга, соодветна тема.

Јас бев најкратка што можев во воведниот пост, го изнесов моето мислење најконцизно што можам, но ако сакаш повторно да резимираме, еве вака:

,,Според мене, треба да има посебни локали кои не дозволуваат деца. Не затоа што самите деца - како деца сметаат некому, туку затоа што има несвесни родители кои очекуваат нивните деца да бидат сакани од сите.“

,,Имам многу разбирање, на пример за плачливи бебиња во авион, летав со едно. Сепак, тука немаат многу избор родителите, и е нешто што - мора да се направи. ,,

,, Како и да е, темата сакам да ја насочам не кон бебињата - бебето штом го добие тоа што го сака, замолчува и заспива веднаш, освен тоа не трча и не досадува на други - туку исклучиво на деца 3 - 10 години. Оние кои се бркаат околу твојата маса во ресторан, врескаат итн.,,

,,Дали сте за да постојат места кои ќе им гарантираат на луѓето дека нема да бидат вознемирувани од деца? Затоа што знаеме дека ако одиме во ресторан, и се појави возрасен човек кој изгледа лошо или се однесува непримерно, ќе биде отстранет, но никаде нас не ни гарантираат заштита од детско тормозење.,,

Е сега, за да прецизирам уште повеќе:
Постојат 10 ресторани. 7 се за возрасни и за деца. 3 се само за возрасни, а деца се добредојдени под услов да седат мирни, а ако веќе не седат, родителот да биде отстранет од местото.

Ако јас се одлучам да одам во првите 7, сама сум си крива ако некое дете ме полие со сок. Свесно сум отишла онаму каде што се добредојдени деца и каде што нивното растрчување низ ресторан е нормално.
Ако отидам во останатите 3, знам дека нема да ми трчаат деца, да ми вриштат и да ме полеваат со праска. Нема да гледам ситуации ,,Леоооо мамичкаааа,,.

Ниту еден родител и дете не страда во ваква ситуација - имаш ебани 7 ресторани каде што си добредојден. Ебаго не иди во останатите 3 ако не можеш да си го зауздаш детето.
Ако можеш, оди. Или едино, оди, ама без детето.

Мислам дека концептот е многу едноставен, со тоа што на влезот на локалот се истакнува дека не се толерира некултурно однесување, од кого и да е, на ваков начин:
100909-screamingsign-hmed-6a.grid-4x2.jpg

Мислам дека сум доволно јасна, не е проблем ако треба дообјаснување.
--- надополнето: 3 септември 2013 во 00:11 ---

И никој не ги обвини децата.
Ги обвинивме родителите.

Иначе, секој со својата мака :) Има многу поголема и поопширна тема за хомосексуалци, баби во ЈСП, вонбрачни деца и тако даље, па никому ништо.

Имам ист ваков знак во подрум.

Ова е ново!

Хахаха

Аргументи досега за банирање на децата од постоењето

> намалување тероризмот
> пијаното ќе го слушаме во вистинско светло
> wot згреши буква therefore сме во право!

> wot (з)греши

"Банирање на децата од постоењто."

Симнувам капа. Покреативен си од другите... оправдувачи на мрзливоста, на оние чија амбиција за иднината на човештвото завршува со чинот на прокреација (санс презерватив).

"Банирање на децата од постоењто."

Симнувам капа. Покреативен си од другите... оправдувачи на мрзливоста, на оние чија амбиција за иднината на човештвото завршува со чинот на прокреација (санс презерватив).

Не постат децата.. нема зошто да ги банираме и таму. Лицемерно што едитираше, а само еден пост претходно тоа ти беше аргумент. :)))

Сигурен сум многу подобро процесирате од мене, хардверски и софтверски сте супериорни, но сите логики на светот нема да ви помогнат да знаете како би било да ве гушкале повеќе како деца.
Кога ќе почувствуаш таа среќа да вечераш со твоите родители, или со твоите деца, следниот пат тој џган нема да ти смета, туку ќе евоцира среќа.
Секако, некои ќе се одлучат само на домашен миленик како замена, дека по некоја равенка, тоа би било полесно и пологично.
За иднината на човештвото!

мислам дека пума има право за некои работи
своето дете го гледам како воспитано ама има многу енергија и не е активно само кога спие
во ресторан се јаде, пие и прави муабет а децата сакаат да се играат и затоа се беснее по маси и трчи наоколу

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom