Еднаквост за сите прекршители на кодексот на однесување, децата и нивните родители не се исклучок

• Креатор на темата Креатор на темата PurplePuma
  • Време на започнување Време на започнување
Пума немаш впечаток дека напнуваш со глупостите кои ги верглаш со месеци наназад?

Убаво ти велам - дај конкретно снимка од тоа што секојдневно ти се дешава, па ќе продискутираме дали си у право, колкава поддршка има тоа и слично.

Бива ли така?
Еве јас дотогаш не ти реплицирам више, бидејќи страшно е да се повреди егото и ставовите на таа возраст, јасно ми е тоа.

Ќе чекам прво конкретно видео, од маките што ги доживуваш секојдневно.

Едноставно игнорирај ме.
Темата не е создадена за тебе, па тебе да те напнувам во иначе мудрите разговори.
Шо мајка бараш на глупа тема во која има глупи муабети и недоквакани дечишта?

Ој си на некоја паметна, на пример за боенки, и така нешто.

Немам што тебе да ти докажувам. Само ако сакам и кога сакам ;)
--- надополнето: 28 август 2013 во 02:54 ---
??!!
Ако психички не се откажеш од потребите што ги имаш, и ако детето го имаш само физички, којзнае каква посветена мајка ќе бидеш?
Колку ли само воспитано и мирно ќе биде тоа твое дете...
А ве читав погоре со блузата...блуза од три илјади денари натурена со кафе...па морало некој да и ја плати?? Хелоооууу!!!
Па кафе е, не е којзнае што.
Инаку не си ги переш алиштата, ги носиш, ги фрлаш иси купуваш нови?

Тебе ич да не ти е гајле.
Ако сакам и од 200 евра маица ќе носам, тоа е личен мој проблем, не твој.
Што се однесува до децата, очигледно е дека ги немам, хм?

А каква ќе бидам, ќе збориме кога ќе бидам ;)
--- надополнето: 28 август 2013 во 02:56 ---
А јас па велам таквите исфрустрирани, огорчени мали човечиња како тебе кои до 12 се мразат себе а после 12 сите други, подобро е и да немаат дечиња...
Зашто децата се деца, не се ни војници, и роботи...
За едно ќе се сложиме, некои луѓе едноставно го немаат генот за да бидат родители...штета што спаѓаш во нив...
А којзнае, ако некогаш и се одлучиш за тоа, баш би сакала од некоја страна како ќе биде воспитано твоето дете.

Епа ние ваквите без генетски предиспозиции за прокреативност (мајко мила :pos:) сакаме место за нас.
Не е тешко за сфаќање, де.
--- надополнето: 28 август 2013 во 03:00 ---
Не сум баш упатена во законите македонски, ама колку што знам до 7 години никој никаква штета не плаќа (барем тука е така во Немачка) значи законски не го качи нит дете нит родител ако дете до 7 години и ја залепи косата на пума и и ја извалка маицата од 3000 денари. Ако е поинаку во МК поправи ме слободно.

Нека проба 6 годишно дете случајно да запали објект, да видиш какви се законите :)
За мојата залепена коса нема закон, ама има исмевање на сељандурата.
--- надополнето: 28 август 2013 во 03:02 ---
Не бе грешка си, и тука се третираат децата како деца. Дур и повеќе од кај нас, во секоја лекарска ординација, во секој кафиќ, банки, дуќани, ресторани има место каде има мали масички со столчиња, нешто за цртање, по некоја играчка итн, а тоа е знак дека децата се насекаде добредојдени.

Токму тоа го зборуваме и ние Наташке.
Или рестораниве да инвестираат во место за деца, или да се декларираат како места кои не се погодни за деца.

Трчање меѓу нозе на келнер не е безбедно ни за детето, ни за келнерот.
--- надополнето: 28 август 2013 во 03:07 ---
Планот ти е само секс да иаме или и деца?

Јас сум за првото.

Зашо?
Децата се богатство.
Плус сокче за профитот на некој локал <3
--- надополнето: 28 август 2013 во 03:08 ---
Темава станала лудница :vozbud: Не сум знаел дека има до толку луѓе што може да мразат деца.

Вака сега, Пумата воопшто не е компетентна да учествува во темата како прво. Зошто? Човече оди прочитај и ги ставовите за нејзиното куче! Ќе видиш колку таа мрази деца.

Ставовите што таа ги има за нејзината џукела (Бубу мислам дека беше името) беа дека никој не смее да ги генерализира кучињата, односно можеби имало некои што касаат, но нејзиното никогаш не би нападнало некој човек па затоа немало потреба од заштитна маска за кучето. Друг став беше дека никој не смеел да и забрани да го шета кучето во парк, иако имало луѓе што се плашат од кучиња. Пошто нели нејзината џукела е ванземаљска. И, да не одолговлекувам многу со примери за Пумата, мислам дека паралелата треба да ви е јасна. Кучето за неа е незаменливо и никој не смее да и пререче за тоа, но за другите луѓе на коишто децата им се СЕ во животот - е тука важно е уживањето на Пумата.

Друга работа, менаџерите не се толку глупави личности ( и да се, газдите не се), така да ако децата сметаат врз работата на ресторанот, нормално е дека ќе се забрани влез за деца. Supply & demand се вика тоа. Кога ќе има доволно потражувачка ќе се отвори ресторан во којшто ќе немаат пристап деца. It's so fucking simple ! Пума и Ванлок - ете ви бизнис план! За возврат доволно ќе ми е да видам дека и вие можете да бидете среќни во вашиот ресторан.

Ваууу, сакаш автограм?
Срцка бе.
--- надополнето: 28 август 2013 во 03:09 ---
Пума е доволно еден два поста во темата на абортус да и прочиташ и ќе ти стане јасно колку е обожавател на деца (палавите деца и се само закачка во темата)

На истата тема лесно се забележува твојот степен на образование, што и баш не е за завидување....
--- надополнето: 28 август 2013 во 03:10 ---
Oва ми беше првиот аргумент кога ја прочитав налудничавата идеја пред да се позабавувам со истата. Мислам дека веќе сите ни е јасно до кој степен самата Пума е контрадикторна и колку се издражни нејзините ставови. Ама, ете, сепак ги забавуваме, ѓоамити со мозочната активност изнудена да напишат некој кашав став ќе се зголеми распонот на сфаќање кај нивните ограничени мозоци. Мака ми е многу за Vanlok, прошетан човек, ама ете, помешани вредности и непотковани приоритети во животот си го прават своето. Да се залагаш за банирање на деца од ресторан а да бидеш во одбрана за отстранување гладни збеснати кучиња од парк каде отишле децата оти ги банирале од рестораниве.. и да бидеш сериозен во тоа, навистина жал.

Луси_Лу љубави, ти како модератор овде ќе ти се обратам, дали ти го промени од неутрално-прашање насловот или некој супермодератор?
Дали тебе те вратиле со децата од некој ресторан, и си била као па океееј....
Секако дека луѓето одбиваат да пишуваат кога самиот наслов осудува, ако не да го мењаме на една недела, една недела наш предлог, една овој.. :)

За второто, не можеш ниту мене ниту Ванлок да не покажеш со прст.

Доналд, баш заради тие лоши погледи не ги носам децата, затоа што ме боли некој коа ќе му се испонаша на детето мое и неможам така да останам рамнодушна и смирена, затоа и не практикувам да ги носам по кафичи, ресторанти..
Здравје, и Пумата и Ванлок ќе добијат дечиња ќе осетат на своја кожа што значи детенце, кое произлегло од тебе, тогаш сето ова што го пишале, тро ќе им падне едно незгодно и криво, ама па луѓе сме грешиме :)

Луси едно е да го сакаш своето дете, друго да очекуваш сите да го сакаат.
Ниту ти не ги сакаш сите луѓе на светот, ниту ти не би трпела се од сите луѓе на светот.

Целта е да се почитуваме, не може твојата љубов мене да ме малтретира, и обратно, мојата тебе.
--- надополнето: 28 август 2013 во 03:16 ---
Наташа, само кај живееш ти, а каде ние тоа е малку гоооолема разлика, тука секој се замара со туѓите проблеми, никој не се гледа себе, баш убаво кажа едно другарче, ами оние повозрасните што нели не пречат под наводници никому, коа ќе се напијат и коа умараат секој околу нив, за нив нели важи тоа правило, треба ли да им ги викнеме родителите да ги превоспитаат..
Ноу сенс е сето ова, затоа избегавам, си ги носам кај што има дечиња со кои можат да се дружат и играат.

Викаме обезбедување за нив.
--- надополнето: 28 август 2013 во 03:20 ---
:pos:Еј Ванлок, сите можни реченици ми ги испреврте, гарант слабо те имаат гушкано како мал, ела бе да му се невиди сите масовно ќе те гушнеме, немораш нервозата да ја истураш на невини деца ебаго.
И не, не ги носам ради туѓото мислење на лошите теткици и чичковци, јас нема да можам да им одолеам на погледот, затоа што утре истите тие ќе донесат свое и ќе биде незнам ти какво и ако им препречеш као Ве молам приберете го детето ќе се испокараат ко цигани на пазар со тебе, пљус прво и основно не носам деца у кафичи оти нема што да прават и да бараат таму, кажав и во сто поста понапред се знае каде е забавата за деца.
Доколку се случи да седнат, а седнале, никој нема да ги сети дека се во кафичот, е сега она малецкото, не е лошо ама па муабетџика е многу, Варлок ако видиш едно мало тригодишно девојче со локни, да седне до тебе и да те праша како се викаш, и да побара да наздравите со чашите тоа е мојата малечка керќичка, слободно дој, буни се или тужиме те молам.

Мислам дека ја сфаќаш разликата меѓу мало девојченце кое се запознава со тебе, и разврескано девојчиште што доаѓа и те гура за да му обрнеш внимание, нели?

Луси едно е да го сакаш своето дете, друго да очекуваш сите да го сакаат.
Ниту ти не ги сакаш сите луѓе на светот, ниту ти не би трпела се од сите луѓе на светот.

Целта е да се почитуваме, не може твојата љубов мене да ме малтретира, и обратно, мојата тебе.
--- надополнето: 28 август 2013 во 03:16 ---

Викаме обезбедување за нив.
--- надополнето: 28 август 2013 во 03:20 ---

Мислам дека ја сфаќаш разликата меѓу мало девојченце кое се запознава со тебе, и разврескано девојчиште што доаѓа и те гура за да му обрнеш внимание, нели?

Пумче колку и да се наддаваме на темава пак од прилика нема да може да ни се поклопат мислењата, и јас кога бев како вас нејќев да ми се мотаат дечишта околу мене, ама има од деца до деца огромна разлика, далеку од тоа дека јас некаде во постовите пишав дека треба сите да се толерираат и да оставиш да ти се качат на глава, нејсе муабетов е без дно и крај, мислам дека мајчинството ја менува секоја жена до срж, колку и да нејќеш пумче, коа ќе имаш твое и другите деца поинаку ќе ги гледаш верувај.

И далеку од тоа дека треба сите да ми ги сакаат децата доволно е AlternativeF шо ги сака :pipi::icon_lol:

Тебе ич да не ти е гајле.
Ако сакам и од 200 евра маица ќе носам, тоа е личен мој проблем, не твој.
Што се однесува до децата, очигледно е дека ги немам, хм?

А каква ќе бидам, ќе збориме кога ќе бидам ;)

Верувај, ама баш ич не ми е гајле....

За каков Кодекс на однесување станува збор, јас се извинувам што на овој начин улетувам но ме интересира навистина каков тоа кодекс на однесување и од кој е донесен тој кодекс.

Бидејќи знам за воен кодекс на однесување кој се почитува кога наложува ситуацијата исто кодекс во Болници каде зависи живот на луѓе и сл но ова што го барате е фашизам.

PurplePuma
Се мислев дали да кликнам на темата и да те прочитам, ама повторно разочарување... Реплицира на милион постови и пак ништо не напиша, срцка си, mwa, pozz, kis4e...
Мене ме фаќа страв од вакви идни „психолози„ :eek:

За каков Кодекс на однесување станува збор, јас се извинувам што на овој начин улетувам но ме интересира навистина каков тоа кодекс на однесување и од кој е донесен тој кодекс.

...ова што го барате е фашизам.
Прв пост, прв пасос...

Знам дека е чист мазохизам детално да ја прочиташ темава, ама прилично глупо е да наречеш нешто ФАШИЗАМ, без воопшто да знаеш за што збориме.

Пумче колку и да се наддаваме на темава пак од прилика нема да може да ни се поклопат мислењата, и јас кога бев како вас нејќев да ми се мотаат дечишта околу мене, ама има од деца до деца огромна разлика, далеку од тоа дека јас некаде во постовите пишав дека треба сите да се толерираат и да оставиш да ти се качат на глава, нејсе муабетов е без дно и крај, мислам дека мајчинството ја менува секоја жена до срж, колку и да нејќеш пумче, коа ќе имаш твое и другите деца поинаку ќе ги гледаш верувај.

И далеку од тоа дека треба сите да ми ги сакаат децата доволно е AlternativeF шо ги сака :pipi::icon_lol:

Добро, ова е општо познат факт дека луѓето кои дури се помлади не сакаат деца подоцна засакуваат, кога ќе почнат да имаат свои. И од мое лично искуство - така е.
Ама не гледам каква поврзаност има тоа со темава. Ако јас моментално не можам да поднесам деца и не сакам да се врткаат околу мене, нема да ме смири фактот што за 10 години ќе го сакам истото тоа.

Прв пост, прв пасос...

Знам дека е чист мазохизам детално да ја прочиташ темава, ама прилично глупо е да наречеш нешто ФАШИЗАМ, без воопшто да знаеш за што збориме.

Но јас ја прочитав.

Не ја следев но откако ми помина банот ја прочитав наеднаш, така понекогаш забегувам по негои теми и сега се мислам дали да ја прегледам темата за Stef во ЧДА ама незнам што ќе да е и зошто е, а има и некоја веселинова поим немам, ај софија манева версус Рапери ја знам:)

Види Vanlok се е тоа во ред, но еве јас одам во паб каде служат и пици,тостови, алкохол Тирамисо и.т.н

Јас стандардно кафе со минерлна шибам а зимно време одам поретко бидејќи треба да мрзнам за еден тутун.

Но овде долниот дел е направен за да идат родители и деца посебно на тоа место а за децата столовите се превисоки така да кога ќе се качат едноставно таму се.

Средниот дел е за помлади без деци а надвор за никотиномкани и никотиноманки.

а претходно местото беше без никакви услуги за храна строго пијалоци, имаше и сладоледи и билијард плус флипер со аеро фајтерс и еден со кариер аирвинг и жетон шибав за да ги играм а за секс ме чека партнерка ама тоа е аерофајтерс.

е сега откако местото се трансформираше има многу повеќе муштерии, и јас така две недели рачунав и забележав 68% пораст на бројот на муштерии а за сметките незнам, мене кафе и минерална ми е доволна а другото за келнерот, ако частам другар/другарка пак на крај што останува е за келнерот и ме научија па ми носат само фискална а кусурот в рака и само ја мрдам раката како џедај и се разбираме:vozbud:

Е сега конкретно во ова место не ми се допаѓа што идат родители и во 11 часот навечер сосе деца но овие се од мочка правени јебига, а децата не ми сметаат ама ги жалам, а пак преку ден родителиве се реткост а ми се случи и чудна случка кога на една школска детето и пекаше за сладолед а оваа со маж и и јас се нафатив да го частам детето уз муабет со школската и порачав донесоа и тој маж и копук ме направи од се подоле демек сум го направил неспособен еееј...а мене чисто ми беше мерак и мило бидејќи имам добри спомени со школската и беше секогаш принципиелна и фер штета што копук смотан ја зема и сега се плашам онака да почастам дури и некои женски со кои се запознавам оти има мачомени, не се плашам во смисол дека ми е страв од некој копиљ кој се познава дека има оловен бокс и нож(дека е мпедер плашлив без достоинство) ама за две минути нема деа знае што го снашло али резил е бе мајке му такви нецивилизирани работи посебно на возраст на која не одговара.

Е сега беспарица го удара народот па и тие кои одат со деца приметив и дека посебно мајките се жртвуваат да не се напијат ама важно за детето да има, али две деца има но другото е којзнаекаде важно они да бидат видени и тоа со прстен и белегзија од метал кој е практичен проводник на електрична енергија и има мали загуби мали загуби а пак мажите со ланци Agnum и се ЧУДАМ до кај отидовме.

Ги има и тие кои со амин на вгмбло добиваат социјален стан па изнајмуваат соба ама студенти јок, строго некои пропалици,преваранти.

Мене не ми е проблем во ресторан да има деца но во кафиќ или ноќен клуб никако, сега да се вратам на ресторанот но првен да ви кажам мој многу близок роднина направени од исти татко и мајка само што мене кога ме правел стариот бил пијан:pos:

И работеше 4 месеци во Германија во Mc Donalds и ми кажуваше колку смрделе ужасно бебешките г*****а бидејки таму он работел на скарата но и напати морал да го чисти тој дел ама од тоа што ми кажа немнало проблеми а кога некое дете имало физиолошка потреба се знае каде ја врши, се знае и каде пелени се мениваат но ова е фаст фуд.

Сега да се вратам на рестораните кај нас каде имаме Астрономски цени во споредба со стандардот ама трпиме оти на македончето му кодирал Израел:vozbud: ген да биде ментален роб кој си копа гроб секако во соработка со Турците, и покрај цените сепак има фамилии кои сакаат недела да одат негде и да ручаат фамилијарно ако се двајцата партнери(маж и жена) вработени со по 12 000 ќе можат да си дозволат тоа и знам такви случаи па сум бил и канет како семеен пријател и најискрено не сум забележал инцидент со деца уште помалку да трчаат и рипаат, се има случено да има плач но разбирам деца се јеби га и толерирам.

Мислам дека забрана не треба да има, бидејќи удара на индивидуалната слобода барем за ресторан но барем дење да одат родителите, додека ги оправдувам забраните за PG ма какво PG за над 16+ според мене треба да биде 18+ бидејќи има премногу експлицитни сцени на насилство, завери, па убиства на гангстери во ресторани и сл.

Се надевам дека од овој аспект ме разбираш, а тоа што некои форумџии отидоа да анализираат ЛИЧНОСТ е многу нецивилизирана работа бидејќи треба да имаат предвид дека зад секој никнејм т.е Лик има вистинска Личност т.е човечко битие, и такви работи најмногу ме деморализираат кога сум на форум.

Сега кај нас тоа што нема бушава азбука, барум барум(каде ликот зависи од креаторот т.е цртачот), нема вистински Ѕвон и математика-проблематикиа е СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ, уште посериозно е што навистина 80% од родителите немаат правилен пристап кон своите деца, всушност уште на градинка одат со Мори, Бе, а па дома некогаш и полошо, а арите се вртат сегде дури и на ТВ направи масовна Лоботомија и цена која ќе ја плаќаме нели смртта доаѓа на рати при овакви случаи на отупување на младината и затоа децата и во ресторани се немирни, немирни се бидејќи не занаат што сакаат а не знаат од горенаведените причини.

Има случаи каде се мирни, си јадат пристојно за разлика од други кои ждерат како да не виделе, ејј па неколку пати приметив и тоа кај исти деца да се прват две до три различни нарачки за да им се удоволи и пак не чепкаат речиси ништо едноствно родителите така ги купуваат да бидат мирни, наместо да ги НАУЧАТ дека треба да бидат мирни.
--- надополнето: 29 август 2013 во 22:44 ---
Добро, ова е општо познат факт дека луѓето кои дури се помлади не сакаат деца подоцна засакуваат, кога ќе почнат да имаат свои. И од мое лично искуство - така е.
Ама не гледам каква поврзаност има тоа со темава. Ако јас моментално не можам да поднесам деца и не сакам да се врткаат околу мене, нема да ме смири фактот што за 10 години ќе го сакам истото тоа.

ЖАЛНО Е.

Жално е срц толку млади и женски и машки наместо деца влечат кучиња.

tl;dr...и јас така две недели рачунав и забележав 68% пораст на бројот на муштерии... Oh lawd Jesus... aint nobody got time for this... Замоли ги дома да почнат да ти прават муабет, не ја бива вака
Б'ш ме копка, како пресмета точно 68%? Ни повеќе, ни помалку туку баш 68%?

PurplePuma
Се мислев дали да кликнам на темата и да те прочитам, ама повторно разочарување... Реплицира на милион постови и пак ништо не напиша, срцка си, mwa, pozz, kis4e...
Мене ме фаќа страв од вакви идни „психолози„ :eek:

Тоа е твој личен проблем, повторно.
Не си способна да ја сфатиш темата, па тресеш глупости од ракав за мене како личност.
Тоа не зборува за мене, туку за тебе.
Всушност, и онака одамна си ги покажа познавањата.
А јас само се забавувам :)

Б'ш ме копка, како пресмета точно 68%? Ни повеќе, ни помалку туку баш 68%?

Е ќе ти кажам.

мој школски од икономско е таму келнер па ми ги даде податоците кои нормално му ги вратив.

И да испадна точно 68% во однос на претходната деловна политика.

Верувај, ама баш ич не ми е гајле....

Во тој случај наместо да тресеш без врска, можеш да бидеш конструктивна.
Одамна чекам некој да дојде и да објасни зошто по ѓаволите е од животно значење децата да одат во ресторан, а не игротека.
Се надевам дека ти го имаш одговорот, така добар, што ќе гризнам јазик и ќе се покаам.
--- надополнето: 30 август 2013 во 00:18 ---

Луси, сите одите со претпоставка дека некогаш јас или кој било ќе има деца.
Морам ли? Задолжително е?
Воопшто не е важно дали имам, ќе ги имам, сакам да имам. Не е тоа битно.

Мене лично ич не ми е гајле дали некој си ги носи децата во ресторан, или кај било. Важно е тие деца да не ми ги тупнува мене.
Ситуација од вчера - родители со две деца на ручек. Ај што бебето плачеше, никој не го гледаше, на крај сирото заспа, јебига. Постарото дете се дереше, се качуваше по столот, и на крајот се качи на маса. Таткото наместо да го симне почна да му вика, и не знаеш кој повеќе се дере.
На крајот родителите го оставија малиот да седи НА МАСА, а кога вработените сфатија дека нема намера да го симне, дојдоа и им рекоа или да го симнат од маса и да се однесуваат културно, или да си заминат.
На крајот, сепак си ја земаа храната за носење и си заминаа, зошто во моментот кога малиот го симнаа од маса продолжи да урла.

Вакви појави НЕ СЕ НОРМАЛНИ, и колку и да си го сакаш детето, внучето, братчето, се подразбира дека не се во ред и не смее да се случуваат.
Тука не станува збор колку јас би си ги сакала децата, или колку ти си ги сакаш твоите - постојат работи кои се ненормални и не се во ред.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom