PIRATIC
diplomiran klozetar
Грешка си, градска госпожа е...
Пардон ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Грешка си, градска госпожа е...
Пума немаш впечаток дека напнуваш со глупостите кои ги верглаш со месеци наназад?
Убаво ти велам - дај конкретно снимка од тоа што секојдневно ти се дешава, па ќе продискутираме дали си у право, колкава поддршка има тоа и слично.
Бива ли така?
Еве јас дотогаш не ти реплицирам више, бидејќи страшно е да се повреди егото и ставовите на таа возраст, јасно ми е тоа.
Ќе чекам прво конкретно видео, од маките што ги доживуваш секојдневно.
??!!
Ако психички не се откажеш од потребите што ги имаш, и ако детето го имаш само физички, којзнае каква посветена мајка ќе бидеш?
Колку ли само воспитано и мирно ќе биде тоа твое дете...
А ве читав погоре со блузата...блуза од три илјади денари натурена со кафе...па морало некој да и ја плати?? Хелоооууу!!!
Па кафе е, не е којзнае што.
Инаку не си ги переш алиштата, ги носиш, ги фрлаш иси купуваш нови?
А јас па велам таквите исфрустрирани, огорчени мали човечиња како тебе кои до 12 се мразат себе а после 12 сите други, подобро е и да немаат дечиња...
Зашто децата се деца, не се ни војници, и роботи...
За едно ќе се сложиме, некои луѓе едноставно го немаат генот за да бидат родители...штета што спаѓаш во нив...
А којзнае, ако некогаш и се одлучиш за тоа, баш би сакала од некоја страна како ќе биде воспитано твоето дете.
Не сум баш упатена во законите македонски, ама колку што знам до 7 години никој никаква штета не плаќа (барем тука е така во Немачка) значи законски не го качи нит дете нит родител ако дете до 7 години и ја залепи косата на пума и и ја извалка маицата од 3000 денари. Ако е поинаку во МК поправи ме слободно.
Не бе грешка си, и тука се третираат децата како деца. Дур и повеќе од кај нас, во секоја лекарска ординација, во секој кафиќ, банки, дуќани, ресторани има место каде има мали масички со столчиња, нешто за цртање, по некоја играчка итн, а тоа е знак дека децата се насекаде добредојдени.
Планот ти е само секс да иаме или и деца?
Јас сум за првото.
Темава станала лудницаНе сум знаел дека има до толку луѓе што може да мразат деца.
Вака сега, Пумата воопшто не е компетентна да учествува во темата како прво. Зошто? Човече оди прочитај и ги ставовите за нејзиното куче! Ќе видиш колку таа мрази деца.
Ставовите што таа ги има за нејзината џукела (Бубу мислам дека беше името) беа дека никој не смее да ги генерализира кучињата, односно можеби имало некои што касаат, но нејзиното никогаш не би нападнало некој човек па затоа немало потреба од заштитна маска за кучето. Друг став беше дека никој не смеел да и забрани да го шета кучето во парк, иако имало луѓе што се плашат од кучиња. Пошто нели нејзината џукела е ванземаљска. И, да не одолговлекувам многу со примери за Пумата, мислам дека паралелата треба да ви е јасна. Кучето за неа е незаменливо и никој не смее да и пререче за тоа, но за другите луѓе на коишто децата им се СЕ во животот - е тука важно е уживањето на Пумата.
Друга работа, менаџерите не се толку глупави личности ( и да се, газдите не се), така да ако децата сметаат врз работата на ресторанот, нормално е дека ќе се забрани влез за деца. Supply & demand се вика тоа. Кога ќе има доволно потражувачка ќе се отвори ресторан во којшто ќе немаат пристап деца. It's so fucking simple ! Пума и Ванлок - ете ви бизнис план! За возврат доволно ќе ми е да видам дека и вие можете да бидете среќни во вашиот ресторан.
Пума е доволно еден два поста во темата на абортус да и прочиташ и ќе ти стане јасно колку е обожавател на деца (палавите деца и се само закачка во темата)
Oва ми беше првиот аргумент кога ја прочитав налудничавата идеја пред да се позабавувам со истата. Мислам дека веќе сите ни е јасно до кој степен самата Пума е контрадикторна и колку се издражни нејзините ставови. Ама, ете, сепак ги забавуваме, ѓоамити со мозочната активност изнудена да напишат некој кашав став ќе се зголеми распонот на сфаќање кај нивните ограничени мозоци. Мака ми е многу за Vanlok, прошетан човек, ама ете, помешани вредности и непотковани приоритети во животот си го прават своето. Да се залагаш за банирање на деца од ресторан а да бидеш во одбрана за отстранување гладни збеснати кучиња од парк каде отишле децата оти ги банирале од рестораниве.. и да бидеш сериозен во тоа, навистина жал.
Луси_Лу љубави, ти како модератор овде ќе ти се обратам, дали ти го промени од неутрално-прашање насловот или некој супермодератор?
Дали тебе те вратиле со децата од некој ресторан, и си била као па океееј....
Секако дека луѓето одбиваат да пишуваат кога самиот наслов осудува, ако не да го мењаме на една недела, една недела наш предлог, една овој..![]()
Доналд, баш заради тие лоши погледи не ги носам децата, затоа што ме боли некој коа ќе му се испонаша на детето мое и неможам така да останам рамнодушна и смирена, затоа и не практикувам да ги носам по кафичи, ресторанти..
Здравје, и Пумата и Ванлок ќе добијат дечиња ќе осетат на своја кожа што значи детенце, кое произлегло од тебе, тогаш сето ова што го пишале, тро ќе им падне едно незгодно и криво, ама па луѓе сме грешиме![]()
Наташа, само кај живееш ти, а каде ние тоа е малку гоооолема разлика, тука секој се замара со туѓите проблеми, никој не се гледа себе, баш убаво кажа едно другарче, ами оние повозрасните што нели не пречат под наводници никому, коа ќе се напијат и коа умараат секој околу нив, за нив нели важи тоа правило, треба ли да им ги викнеме родителите да ги превоспитаат..
Ноу сенс е сето ова, затоа избегавам, си ги носам кај што има дечиња со кои можат да се дружат и играат.
Еј Ванлок, сите можни реченици ми ги испреврте, гарант слабо те имаат гушкано како мал, ела бе да му се невиди сите масовно ќе те гушнеме, немораш нервозата да ја истураш на невини деца ебаго.
И не, не ги носам ради туѓото мислење на лошите теткици и чичковци, јас нема да можам да им одолеам на погледот, затоа што утре истите тие ќе донесат свое и ќе биде незнам ти какво и ако им препречеш као Ве молам приберете го детето ќе се испокараат ко цигани на пазар со тебе, пљус прво и основно не носам деца у кафичи оти нема што да прават и да бараат таму, кажав и во сто поста понапред се знае каде е забавата за деца.
Доколку се случи да седнат, а седнале, никој нема да ги сети дека се во кафичот, е сега она малецкото, не е лошо ама па муабетџика е многу, Варлок ако видиш едно мало тригодишно девојче со локни, да седне до тебе и да те праша како се викаш, и да побара да наздравите со чашите тоа е мојата малечка керќичка, слободно дој, буни се или тужиме те молам.
Луси едно е да го сакаш своето дете, друго да очекуваш сите да го сакаат.
Ниту ти не ги сакаш сите луѓе на светот, ниту ти не би трпела се од сите луѓе на светот.
Целта е да се почитуваме, не може твојата љубов мене да ме малтретира, и обратно, мојата тебе.
--- надополнето: 28 август 2013 во 03:16 ---
Викаме обезбедување за нив.
--- надополнето: 28 август 2013 во 03:20 ---
Мислам дека ја сфаќаш разликата меѓу мало девојченце кое се запознава со тебе, и разврескано девојчиште што доаѓа и те гура за да му обрнеш внимание, нели?
Тебе ич да не ти е гајле.
Ако сакам и од 200 евра маица ќе носам, тоа е личен мој проблем, не твој.
Што се однесува до децата, очигледно е дека ги немам, хм?
А каква ќе бидам, ќе збориме кога ќе бидам![]()
Прв пост, прв пасос...За каков Кодекс на однесување станува збор, јас се извинувам што на овој начин улетувам но ме интересира навистина каков тоа кодекс на однесување и од кој е донесен тој кодекс.
...ова што го барате е фашизам.
Пумче колку и да се наддаваме на темава пак од прилика нема да може да ни се поклопат мислењата, и јас кога бев како вас нејќев да ми се мотаат дечишта околу мене, ама има од деца до деца огромна разлика, далеку од тоа дека јас некаде во постовите пишав дека треба сите да се толерираат и да оставиш да ти се качат на глава, нејсе муабетов е без дно и крај, мислам дека мајчинството ја менува секоја жена до срж, колку и да нејќеш пумче, коа ќе имаш твое и другите деца поинаку ќе ги гледаш верувај.
И далеку од тоа дека треба сите да ми ги сакаат децата доволно е AlternativeF шо ги сака![]()
Прв пост, прв пасос...
Знам дека е чист мазохизам детално да ја прочиташ темава, ама прилично глупо е да наречеш нешто ФАШИЗАМ, без воопшто да знаеш за што збориме.
Добро, ова е општо познат факт дека луѓето кои дури се помлади не сакаат деца подоцна засакуваат, кога ќе почнат да имаат свои. И од мое лично искуство - така е.
Ама не гледам каква поврзаност има тоа со темава. Ако јас моментално не можам да поднесам деца и не сакам да се врткаат околу мене, нема да ме смири фактот што за 10 години ќе го сакам истото тоа.
Б'ш ме копка, како пресмета точно 68%? Ни повеќе, ни помалку туку баш 68%?tl;dr...и јас така две недели рачунав и забележав 68% пораст на бројот на муштерии... Oh lawd Jesus... aint nobody got time for this... Замоли ги дома да почнат да ти прават муабет, не ја бива вака
PurplePuma
Се мислев дали да кликнам на темата и да те прочитам, ама повторно разочарување... Реплицира на милион постови и пак ништо не напиша, срцка си, mwa, pozz, kis4e...
Мене ме фаќа страв од вакви идни „психолози„![]()
Б'ш ме копка, како пресмета точно 68%? Ни повеќе, ни помалку туку баш 68%?
Верувај, ама баш ич не ми е гајле....
Пумче колку и да се наддаваме на темава пак од прилика нема да може да ни се поклопат мислењата, и јас кога бев како вас нејќев да ми се мотаат дечишта околу мене, ама има од деца до деца огромна разлика, далеку од тоа дека јас некаде во постовите пишав дека треба сите да се толерираат и да оставиш да ти се качат на глава, нејсе муабетов е без дно и крај, мислам дека мајчинството ја менува секоја жена до срж, колку и да нејќеш пумче, коа ќе имаш твое и другите деца поинаку ќе ги гледаш верувај.
И далеку од тоа дека треба сите да ми ги сакаат децата доволно е AlternativeF шо ги сака![]()