Македонија - Белгија [22.03.2013 - 20:45 часот]

• Креатор на темата Креатор на темата Donatella Versace
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    104
Статус
Затворена за нови мислења.
Македонија-Белгија 0-2
Чешка-Данска 0-3
Кој последен се смее,послатко се смее.

Незнам зошто Пандев го стави најистурен кога нема кој топка да му даде тој требасе да игра поповлечено да дава топки а не да прима... одбраната денеска срање без Попов и Горгиевски..:tapp:

Заедно со Лазевски падавицата.
Го дополнив ми текна. Од што сум разочаран го заборавив скроз. Не сум разочаран од играта туку од нереализацијата и среќата што по некое правило треба да не прати со вакви селекции. Како не влезе таа на почеток у 1ва минута бе :place:.
--- надополнето: 22 март 2013 во 22:44 ---
У Шалке што игра Пуки а ? :D

Од една страна многу сум разочаран зошто изгубивме од друга страна во поголем дел од натпреварот ми се направи ќејф зошто навистина добро изигравме. Единствено што можам да заклучам дека слаби точки беа крилните играчи Лазевски и Тодоровски ако не се лажам. Ќе правиме што ќе правиме Попов мора да се врати и незнам зошто не играше Даниел Георгиевски???

Го дополнив ми текна. Од што сум разочаран го заборавив скроз. Не сум разочаран од играта туку од нереализацијата и среќата што по некое правило треба да не прати со вакви селекции. Како не влезе таа на почеток у 1ва минута бе :place:.
Брате нема шо да се разочаруваш,ти очигледно не си ја слушнал онаа,пара кај шо буши бургија не буши,а нашите без сол во очи...можеш сега да замислиш;)посебно албанците нив ги боли тие ионака не се од тука.

Значи имавме над 20 шута на гол не сакаше да влезе, карактер скоро задоволно, Белгијанциве добри али не и фантастични.

Шпанија 1-1 Финска. Ама изненадување за шпанците :eek:
Дел Боске клошарот, при напаѓачи како Негредо, Солдадо, Мичу тој форсира лажна 9ка. Ептен одвратен ми стана!

Ах пусти Мишел Платини, во последен момент се премисли и наместо на Максимир во Загреб да ја гледа Хрватска како ја победува Србија со 2:0, дојде во Скопје да сечи лента на Куќата на фудбалот и на Националната Арена Филип Втори Македонски ја гледаше Белгија како на гости ја победи Македонија со 2:0.

ФФМ ќе имаат со што да се испофалат, на дента кога првиот човек на ФИФА бил во посета на Скопје и сечел лента по повод свеченото отворање на Куќата на фудбалот во Скопје, македонската национална репрезентација во фудбал изгубила на домашен терен, ем 1 гол чисто за убавина, ем 1 гол чист пенал.

Вистина е тоа што некои го велат за Аце Велики кога велат дека ги скрстил рацете позади грб и рекол:

" Колку што јас ги гледам рацеве во моментов, толку овој народ арно да види " .

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Па игравме без среден ред, така да реален резултат , со минимален напор Белгијците си одат со 3 бода, МИНИМАЛЕН.

Па игравме без среден ред, така да реален резултат , со минимален напор Белгијците си одат со 3 бода, МИНИМАЛЕН.

Тоа еден генијалец кој барем еднаш неделно води вести на една македонска национална и сателитска телевизија, а за себеси вели дека е новинар по професија и професор-доктор по образование, го нарекува "позитивна рецесија". :pos:

Абе вие прајте муабет ко Белгија да се некоја треторазредна екипа.Јес да немавме среќа, ама бидете малку реални.
Tвое мислење.
Мене ми изгледаше дека баш се далеку од сите епитети изнаредени во последен период.Двата гола им ги поклонивме, не се глупи да не искористат.Штета не поминаа двете јаки шанси на почетокот и третата во 1/2 кога Пандев беше ‘краток‘.
Лазевски - МВП :нинџ:

Имавме добри шанси да постигнеме гол не ги искористивме, да паднеше барем 1 гол за Македонија мислам натпреварот ќе имаше многу поинаков тек. Сепак нема место за разочарување игравме против Белгија кај која пола од играчите играат во премиер лига што јасно говори за квалитетот и спремноста на играчите, и најбитно е тоа што се гледа дека има напредок од утакмица во утакмица.. јас воопшто не сум разочаран и верувам дека уште подобро ќе играат наредните утакмици ;)

Тричковски од она што го гледав најслабо ми се чини дека изигра.

Ништо посебно не изиграа копитариве, сеа дојдов од стадион, само Дембеле и оној Бруин им вредеа денес, Алдерверел оној па :pos:

Да влезеа првиве две шанси наши топ ќе беше ма ете :( Повеќе утре.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom