WiFi USB за телевизор?

• Креатор на темата Креатор на темата is.no.good
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 август 2012
Мислења
14
Поени од реакции
2
Имам 42''/107 sm FULL HD 1080 PHILIPS , SERIE 3500 , SMART LED TV и ме интересира дали е можно со било кое WIFI USB да имам нет на телевизорот или мора да го купам оригиналното негово PHILIPS ???

Имам 42''/107 sm FULL HD 1080 PHILIPS , SERIE 3500 , SMART LED TV и ме интересира дали е можно со било кое WIFI USB да имам нет на телевизорот или мора да го купам оригиналното негово PHILIPS ???
Подобро е да си земеш вакво некое линк. И мислам дека е и поевтино не сум сигурен за цената за оригиналното усб за филипс. Ама мислам дека смарт телевизор е чиста глупост што нема ни да го употребуваш после некое време.

Околу 1000 денари ти е за филипс оригинал у нептун. Мада јас врзав рутер како ресивер на телевизорот и супер работи ама тоа бидејки имав рутер резерва, така да и рутер да купиш најефтиниот ти е околу 1000 денари и кога ке видиш исто ти е. Така да купи си го оригиналниот стик, барем за него е наменет.

Околу 1000 денари ти е за филипс оригинал у нептун. Мада јас врзав рутер како ресивер на телевизорот и супер работи ама тоа бидејки имав рутер резерва, така да и рутер да купиш најефтиниот ти е околу 1000 денари и кога ке видиш исто ти е. Така да купи си го оригиналниот стик, барем за него е наменет.

аха. Добра идеја зашто имам рутер . мада ме интересираше и дали ке може со друго WIFI УСБ зашто на ebay ги има по 300ден

Јас дома пробав 3-4 такви и ни едно не работеше, така да освен ако не е некое специфично тешко да ке напасуваш.

Јас имам Full HD LED 1080p LG не е смарт тв.. Има ли некакви шанси со андроид бокс и wi-fi усб или некако да прикачам интернет на него ? ??

Јас имам Full HD LED 1080p LG не е смарт тв.. Има ли некакви шанси со андроид бокс и wi-fi усб или некако да прикачам интернет на него ? ??
Можеш со овоа, контролира се со Wireless глувче и тастатура.

А од каде можам да го најдам ??
Кај нас до сега немам видено некаде да се продава ама можеш да си го порачаш од тинидеал ке ти се фане околу 1700денара+120денара за тракинг број во македонија ке ти стигне од прилика за три недели.

Мислам дека raspberrypi.org ти е подобра варијанта, иако тука се негде

Кај нас до сега немам видено некаде да се продава ама можеш да си го порачаш од тинидеал ке ти се фане околу 1700денара+120денара за тракинг број во македонија ке ти стигне од прилика за три недели.

offtopic- Гледам си нарачувал од tinydeal па да прашам дали може да се плака со Виза електрон (дебитна) и како ти се чини страната, да споделиш некое искуство

А од каде можам да го најдам ??
имаш нешто слично во Анхоч, види дали ти одговара :
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=1005&pid=34379
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=1005&pid=33702
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=1005&pid=33945

Едит: Туку што видов дека нема да ти одговара, ама за секој случај нека го постов ;)

offtopic- Гледам си нарачувал од tinydeal па да прашам дали може да се плака со Виза електрон (дебитна) и како ти се чини страната, да споделиш некое искуство
Јас користам Виза електрон од Уни банка нема никаков проблем за плаќање онлајн. Од тинидеал имам порачувано повеќе ситни работи најскапата е била околу 24 долари за тракинг број имам платено само еднаш до сега и бидејќи таа пратка ми ја покажува уште во кина а стигна пред повеќе од 5 месеци никогаш више не сум платил за тракинг број бидејќи е многу неажурно. Сите пратки стигат за 3-4недели без тракинг број, до сега не сум имал никаков проблем и сите производи се биле исправни,квалитетот е различен некој производи се квалитетни а некој изгледат како многу ефтина копија на некој поквалитетни работи што ги имам видено кај нас али вршат работа. Www.dhgate.com на оваа страна секогаш ти дават број за следење на пратката без доплата но исто така е неажурно. (Пратки пратени преку ChinaPost)

Реално, андроид ТВ во споредба со ејпл ТВ или бокси или било што сл. е тапа невидена. Така да ако имаш некоја пара повеке земи си нешто посалам. Поарно еднаш да платиш и после да не му се замараш. Али во споредба со софтверот на телевизорот андроид ТВ е спејс шатл, а и не е скап, така да и тоа да земеш нема да згрешиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom