Пронајден Кристофер Дорнер, пукотници повеќе од eден час...

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Пронајден и убиен. Може сега да се смени наслов.

Па сигурно нема да се влечка низ корумпирани судови и полициски станици кои ги боли долниот за обичниот човек, ама како што реков за вакво нешто ти требаат два пара муда а знаејки дека повеќето од народов се овчички што си ќутат за се..

Барем можел да пука кон тие кон кои треба да се пука, а не цивили (ќерката на шефот).

Урбана легенда е дека Пивара е останала толку јака фирма баш ради тој случај. После тоа никој директор не се осудил да краде :)

Иначе колку што знам типот кој го направи тоа, ја одлежа цела казна, излезе од затвор и почина на слобода.

Иначе за тие што не знаат во кратки црти, тој бил возач во Пивара и се замерил со директорите заради нешто (ги фатил да крадат или сл.). Дури и им викал дека ќе ги убие. Едниот од директорите викал „Ќе ми го јадеш“. Еден ден влегол на состанок и завршил работа. Незнам баш точно колку директори утепал, ама на тој што му викал така, му го исекол и му го ставил во уста.
Тројца.
Сега треба воскреснување на оваа правилна акција од Томета
поточно и требаше да ја има и до сега, но колки ли ќе останевме после тоа,секој секому нешто му е крив,
но со крадењето е најтрагично а тоа е сфатено како умеење
и на тој начин повеќето директори сега станаа бизнисмени.
Кога тоа би се десило во една фирма сега,таму ќе почне после тоа да се цени работникот и да му се каже и добар ден,и да му се адекватно плати неговиот труд за вложената работа и за да има пристоен живот.
А не како сега - секаде поминуват менаџери и директори покрај работници како низ турски гробишта не ги ни приметуват,главата кон кондурите и пикни се на некој состанок и уџум после по некој приеми и коктели и кркање само за тоа ги бива и за Крадееееееееееееееееееееееење.
Да се множат овие како ДОРНЕР.

Пронајден и убиен. Може сега да се смени наслов.
11.07pm ET
Update: body not yet found
A press conference is under way in Los Angeles. LAPD police commander Andrew Smith corrects an earlier report from the Riverside County police chief that a body had been found and identified in the cabin. He says no body has been found, and indeed the fire in the cabin is so hot that officers have not been able to enter the cabin.

Сопругот на ќерката на шефот.Најверојатно.
Свршеник на шефицата на полицијата бил....и нашиве не знаат асално да преведат ц ц ц. Иначе God bless America...and no place else.

Да, баш ќерката на шефот му е крива.

Барем можел да пука кон тие кон кои треба да се пука, а не цивили (ќерката на шефот).

Види не е директно крива, ама шефот сигурно бил чуван од еден куп луѓе и Дорнер немал никаков пристап до него инаку прв ќе го скинел сигурно. Поентата е дека ова испраќа порака до него а и до сите други што си играат со човечки судбини на таков начин на некој ќе му пукне филмот од неправда па ете што ќе се случи, следен пат ако треба некој вака да осудат нечесно најверојатно ќе се подзамислат малце повеќе кога ќе знаат дека нивниот живот или животот на најблиските им е загрозен.. за полицајците искрено му е гајле на шефот. А американскава полиција многу е дебилна и многу и се дозволува, да не поставувам видеа ;)

Види не е директно крива, ама шефот сигурно бил чуван од еден куп луѓе и Дорнер немал никаков пристап до него инаку прв ќе го скинел сигурно. Поентата е дека ова испраќа порака до него а и до сите други што си играат со човечки судбини на таков начин на некој ќе му пукне филмот од неправда па ете што ќе се случи, следен пат ако треба некој вака да осудат нечесно најверојатно ќе се подзамислат малце повеќе кога ќе знаат дека нивниот живот или животот на најблиските им е загрозен.. за полицајците искрено му е гајле на шефот. А американскава полиција многу е дебилна и многу и се дозволува, да не поставувам видеа ;)

Никогаш, АМА БАШ НИКОГАШ И ВО НИТУ ЕДЕН СЛУЧАЈ, не би оправдала други невини да патат, без оглед на причината.
И, како е овој во право? Некој кретен него го отпуштил од работа, а он убил еден тон невини лица.
И што добил со тоа?

Ова мене не ми е делење правда, на прво место, лик што може вака психички да попушти, воопшто и не му е место во полиција.

Овој може да се опише само со еден збор ПСИХОПАТ.

Пред да го дрвите во врска со тоа кој е и што е Dorner, ви препорачувам да го прочитате неговиот манифест.(непрочистен)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom