Зошто Кувајт е најдобар за живот

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Џабе имаат многу пари, кога скоро се им е забрането, овие не можат ни пиво да пијаат а не пак друо нешто. Јас не би живеел ваму, па и милиони да ми даваат.

Остај сликата што ја прават,ги прават и тие ''гревовите'' пијат некаден :icon_lol:.Исто како што пред некоја година скандалот во Брунеи не сум баш сигурен,пола семејство на кралот таму си имале некоја палатичка,на забавата присуствувале проституки,манекенки,виски се пиело по цела ден.

Заеби ти пари без свињетина и без ракија. Тоа не е живот, тоа е мачење.
Факеру и Дарк лејди, а што храна јадат тие, што зачини користат?
Некои салати ориентални, со зачини ала блварија :)) ова од Египет што сум била ти кажувам, пилешкото ми преседна во желудник и тоа не беше стандард пилешко ко стек, туку како некој со вилушка да чопал од кокошката и да ставал на скара. Мада мене од тие зачини некои ми се свиѓаа, го шијат копарот.

Заеби ти пари без свињетина и без ракија. Тоа не е живот, тоа е мачење.
Факеру и Дарк лејди, а што храна јадат тие, што зачини користат?

Во Кувајт може да се најдат сите светски кујни, значи ако си странец лесно ќе се најадеш, освен секако свинското месо. Не постојат нити колбаси, чајни, свински паштети,буквално нема ништо свинско,ни за лек:icon_mrgr:
Кувајќаните главно јадат говедско и овчо месо, овча пастрма што страшно лошо мириса, користат разно разни зачини, традиционалните кувајтски јадења се слични како во сите арапски земји, зачини и само зачини,оризот му е задолжителен, посебно пилавот, ориз со зеленчук, во се и сешто ставаат многу магдонос, и многу бибер. Зеленчукот им е многу скап, веројатно затоа што немаат сопствено производство,
Ноќниот живот им е слаб, логично, нема алкохол, нема журки, нема ништо. :icon_mrgr:
Водата чини 4 пати поскапо од нафтата, што значи во Кувајт е ретко да видиш Кувајќанец да оди пешки, освен во трговски центри,, (за 1 леб да купиш палиш кола :icon_mrgr:)
Уште нешто за нас несвојствено и незамисливо, а кај нив сосема нормално.
Во 21 век, девојките таму не ги бираат своите мажи, туку фамилијата го бира младоженецот, дури не така ретко може да стапат во брак, први братучеди, , што кај нас претставува веќе инцест.

Се некако ми се чини дека од Кувајт ги претставуваме само негативните страни, секако дека Кувајт како земја, има што да понуди како туристичка дестинација. Модерниот запад си го прави своето, таму ќе ги најдете најскапите, најлуксузни автомобили, брендирана гардероба, не постои светски бренд,а да го нема, злато, злато и само злато на сите страни:icon_mrgr:

kuvajt 1.jpg

kuvajt 2.jpg

исто така и ова:
Сите странски компании, во Кувајт, по законот се должни да вработат кај себе определен процент од местното население и при тоа треба да ги плаќаат поприлично добро
една странска фирма вработила еден од тамошните и го плаќа по 10.000 долари месечно , како и неколкумина индуси кои работат за такаречено грош .Но Кувајќанецот едноставно ги заебава- не им доаѓа на работа - а да го отпуштат е невозможно. Дури и , кога администрацијата има потреба од негов потпис на некојси документи , тие му се јавуваат и го молат да дојде на работа за да потпише , а тој «Вам ви е потребно, вие дојдете ».
Ги среќава поспан , дебел кувајќанец кој дури и да пишува не знае па само става Х , .Испаѓа дека жителите на Кувајт се дембели , мрзливи, на кои едноставно им се посреќило да се родат таму.

Модерниот запад си го прави своето, таму ќе ги најдете најскапите, најлуксузни автомобили, брендирана гардероба, не постои светски бренд,а да го нема, злато, злато и само злато на сите страни
заборави да кажеш дека градот им е разделен на квартови . Има египетски , индијски , европски.
И никако индус на пример не ќе може да се всели во зграда каде се европјаните

9.jpg

Кувајќанците се поприлично дебели- изгледа храната им еединствената ЗАБАВА :pos:

14.jpg

ова се зградите за гастербајтерите

15.jpg

тротоари нема:pos:

19.jpg

Во дворовите им стојат и антените- којзнае зошто не им е дозволено да ги стават на покрив:eek:

20.jpg

И ова е најинтересното фото -според мене :ROFLMAO:

Кувајќанецот оди низ пазарот и со прст покажува кон оние продукти кои го интересираат .Зад него оди гастербајтер и му ги носи ќесите :pos::tapp::pos:

29.jpg

--- надополнето: 11 февруари 2013 во 21:00 ---
b1cYxaOGuUg.jpg

И ова е најинтересното фото -според мене :ROFLMAO:

Кувајќанецот оди низ пазарот и со прст покажува кон оние продукти кои го интересираат .Зад него оди гастербајтер и му ги носи ќесите :pos::tapp::pos:

29.jpg
,

‘‘Кад је пун ко брод‘‘ :свиркам:
Кога имаш премногу пари, кои немаш на што паметно да ги трошиш, тогаш и потрчко ќе влечкаш со тебе, за да ти ги носи кесите :icon_mrgr:
Кувајќаните се пребогати,моќни, скоро сите имаат своја послуга по дома,
Сите оние кои се ‘‘доселеници‘‘ работат за ситни пари.
Под среќна звезда се родени само државјаните на Кувајт:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom