Продавам Canon 5d mark II

• Креатор на темата Креатор на темата perhan
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 јули 2007
Мислења
71
Поени од реакции
3
Prodavam canon 5d mark ii koristen 1 god, shutter count 50ka pricinata e zemav nov canon mark iii

Пиши ми цена по приватна порака другар. 50ка мислиш на 50000 така?

нема цена,нема телфон,не одговараш на пораки :tapp:

Да не е овој сличен на огласите на Реклама5, продавам нов 5D Mark II комплет со се и свашта за 500 евра :D . Се надевам дека не е.

Канон 5 марк 2 во Грција е (нов) 1900 евра.Грците враќаат 23% данок, така да иди 1500 евра, од БТ до Солун повратна карта автобуска е мислам 1000 денари. Имам земано до сега работи од Грција, имаат и гаранција која важи (еден објектив кој во гарантен рок почна да прави проблеми ми го опраја без проблем). Но Мене ми е некако интересен новиот Канон 6Д.

Новиот Canon 6D со Mark II... исто ко Bmw од 5 серија со новата 3ка :) Да има Full frame сензор но е многуууу послаб од Mark II

Новиот Canon 6D со Mark II... исто ко Bmw од 5 серија со новата 3ка :) Да има Full frame сензор но е многуууу послаб од Mark II
A во шо тоа е “мнооогу послаб“
Двата имаат речиси ист сензор, но ‘Д дава подобри резултати во високо ИСО наспроти марк2, 6Д има и поовисоко ИСО, 6Д има 11 аутофокус точки наспроти 9 на марк2, фотографиите му се и малце подобри од марк2, има ГПС и WiFi, Има поголем динамички опсег од марк2, слика побрзо од марк2, побрзо стартува, повеќе фотографии со батеријата прави, помал е и полесен, има видео аутофокус....
Марк2 е подобар што мима 2 слота за картица (никогаш не ми требало а и не зависи на квалитет) има шутрер брзина од 1/8000 мнаспроти 1/4000 (не знам што би сликал со 1/8000 ма ни со 1/4000... ма ни 1/2000 кузнај до сега дал имам сликано....
Дури и споредбено со марк3, подобар избор е 6Д зато што кошта речиси дупло помалце а ги има истите карактеристики, разликите се толку мали и споредни што не знам дали вредат плус толку пари за кои побрзо би зел некој добар Л објектив

inace cena e 1500 $ samo body
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 23:52 ---

Bas 6d e mn pojak od mark ii i plus samo 200 dolari razlika se i razlikata e samo ISO I plus GPS so imat 6d povejke
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 23:54 ---
Пиши ми цена по приватна порака другар. 50ка мислиш на 50000 така?

da 50,000 sliki slikano inace cena drugarace mi e 1500 $ samo body

1.100 € ... таман цена, толку се движат отприлика. Со среќа продажбата, ѕвер апарат :)

Момак а дали имаш користено Mark II и 6D ? Вака само нафрлаш податоци кои се точни, но земи ги и двата во рака па да разговараме. :)

Момак а дали имаш користено Mark II и 6D ? Вака само нафрлаш податоци кои се точни, но земи ги и двата во рака па да разговараме. :)
Аха, муабето е “не важат бе податоци, слушај ме ти мене шо велам...“ со такви муабети се зезам на форум за автомобилзам каде деца возат коли и мотори 30% побрзо од шо се делкларирани фабрички, полна македонија со таленти кои шибаат 220-350 по автопатиштата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom