CN - Cartoon Network

• Креатор на темата Креатор на темата Insane
  • Време на започнување Време на започнување
Brat mi gi gleda retko, pa koga mi e dosadno sednam i ja i ne mi se stanuva posle, osobeno na Dexter i Kids Next Door

А оноа Wacky Races што го даваа порано со тој стариот и кучето шо вика suckin' fuckin' freakin' ....

noodle напиша:
А оноа Wacky Races што го даваа порано со тој стариот и кучето шо вика suckin' fuckin' freakin' ....
Da toj e interesen:tv: komedija crtan:pos:

Највеќе го глеам еd edd and eddy, закон цртан :music3:

koa sum pred TV sekogas gledam crtani a omileni mi se
1.Powrpuff Girls
2.Dexter and Dee-Dee
3.Kids Next Door
4.Ed,Edd and Eddy
5.Billy and Mandy
6.Fosters Home for Imaginary Friends.....
ako prodolzam vaka mi nema kraj.Skoro site gi gledam :poss:

noodle напиша:
Тоа се уште го имаш на посебниот канал за цртани Boomerang кај што имаш постари цртанчиња воедно и Том и Џери и мн други у стилот на Wacky Racers..back to the topic..Катрун Нетворк мај фејворит...у глобала глеам се освен некои ептен нови досадни цртначиња со кинески дечиња:tv:

Cartoon Network

genadi_tartakovski.jpg

Тартаковски

По огромниот успех на „Лабораторијата на Декстер“, Генади Тартаковски сакал да го креира најдобриот акционо-авантуристички цртан филм на сите времиња. Со „Самурајот Џек“, Тартаковски има креирано анимирано ТВ шоу, кое е со кинематографски дострел и кое вклучува акција, хумор и перфидна уметност.
Според Variety еден од „50-те што мораат да се гледаат“ и иден лидер во забавната индустрија, Тартаковски е креатор/автор/режисер на „Лабораторијата на Декстер“ и ко-креатор на „Заврти М за Мајмун“ и „Праведни Пријатели.“
Како додаток на изборот за Цртан на Годината според гледачите на Картун Нетворк во 1996 година, неговата прва цртана креација „Лабораторијата на Декстер“ има добиено четири Еми номинации и наградата Ени.
cartoon.jpg
„Една од ѕвездите во подем“ и „еден од најкреативните луѓе во забавната индустрија“ се вообичаените епитети што Тартаковски ги има добивано од страна на најреномираните релевантни критики.
Тартаковски исто така е продуцент и режисер на серијалот The Powerpuff Girls. Роден е и израснат во Москва, а заедно со семејството се преселил во Чикаго на 7-годишна возраст. Студирал филм на Колумбија Колеџот во Чикаго, пред да се пресели во Л.А, каде студирал анимација на Cal Arts.
Еден од неговите студентски филмови, кој добил посебно признание на Cal Arts, всушност е основа за „Лабораторијата на Декстер“

Закон ми се цртаниве посебно „Лабораторијата на Декстер“:toe:

Били и Менди се најбољи.:pipi:

abe ajde cartoon network sranje stana.porano vi teknuva na:
THE MASK?
ZAKON

од били енд менди нема бољи тоа да сватите!! Цртанчето е многу крш!!

avanturite na billy end mandy,ed edd end eddy i megasXLR,naj zakon se posebno billy,ed i coop.cepki:pos2: :pos2:

Тартаковски е закон..Самурај Џек е закон....Јес да има некои ептен глупи цртани,некои се поштуваат,Били и Менди,Декстер’с лаборатори...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom