Faith in humanity restored

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Разгледав по форумот и не најдов тема за вакви настани, кои покажуваат колку луѓето некогаш можат да бидат човечни и да не мислат само на себе туку да пресудат објективно и ако треба да се даде помош од нивна страна да дадат. Мислам дека е јасно што сакам да кажам па овде споделувајте такви случки кои можат да бидат огромна мотивација во животот и да го подигнат расположението. :)

И најобичен добар гест од нечија страна може да значи многу.

enhanced-buzz-13879-1355520586-6.jpg

фер плеј кој денес малкумина го имаат :)
6382034_700b.jpg

Секогаш кога се има доволно не е тешко да се одвои за тие што немаат :)
enhanced-buzz-8064-1340208430-6.jpg

Полицаец му купил чизми на бездомник
enhanced-buzz-1742-1355519896-0.jpg

faith-in-humanity-restored-7.jpg

enhanced-buzz-17810-1355521861-0.jpg

Помош во вистинско време :):)
enhanced-buzz-4037-1340127259-14.jpg

На интернетов можат да се најдат уште многу вакви, или доколку лично сте сведочеле на некоја ваква случка споделете по некоја :)

Баш ме разнежи, натажи, па и по малце расплака муабетов...

g_slika-fb-1.jpg

На “Фејсбук“ се појави фотографија од денешното спасување на 66 - годишната Марица А. која се обиде да се фрли од Камениот Мост во Скопје.
Фотографијата е во сопственост на Бранко Аврамовски и истата е преземена од “Фејсбук“.
Секоја чест на човекот кој ја спаси, покрај таквите, се’ уште имаме верба во тоа дека постојат добри луѓе
Извор.

Ептен ме трогна темава читајќи ја и ми текна дека почесто пати сум давал по 20,30,40 па и 50 денари на луѓето што питаат на улица.
Гледам на студот седи клекната за некој денар, па зошто да не одделам некој денар да и дадам, можеби навистина повеќе им требаат од мене што ќе ги потрошам за глупости на школо.

Заборавив како се вика девојчето што живееше на улица со кучиња во една шупа овде во Скопје и една жена ја прими во својот дом давајќи и покрив над глава.

Исто така не можам да не речам браво за човеков. Преку шала, ама помага.

Јас не сакам многу да зборувам за тоа што некогаш сум го направила. Не гледам поента во тој муабет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom