САД: Северна Кореја ќе сноси последици за лансирање на ракетата

• Креатор на темата Креатор на темата closse
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе соработуваат со партнерите за да ја казнат кореја... Што бедес испаднаа бе овие. Само не знам од каде им право да изиграваат светски судии

Sent from my Nexus

Koga pocna bombardiranjeto na NATO vrz Srbija mislam deka pretsedatelot na Kina mu kaza na premierot togase na SRJ,mislam deka Bulatovic se vikase mu rece E DA BEVTE DO KINA NIKOJ NEMASE DA VE CEPNE,VIDETE JA SEVERNA KOREJA.Sto znaci deka S.Koreja e nikoj i nisto bez Kina :) plus tamu na jugot od S.Koreja sekojdnevno se pojavuvaat slucai na kanibalizam od sto nemaat sto da jadat

Ај на здравје... :P
СВЕТ | 5. FEBRUARY 2013 - 15:23
ВИДЕО: Севернокорејците објавија монтирано видео со напад врз САД

Извор и за поглед на видеото: http://www.sitel.com.mk/video-severnokorejcite-objavija-montirano-video-so-napad-vrz-sad

Бизарна монтирана видео снимка беше објавена на официјалните државни интернет страници во Северна Кореја во која е прикажано како Севернокорејците вршат ракетен напад на САД.

Во пропагандното видео е прикажано момче како сонува дека Северна Кореја лансира ракета кон САД.

Потоа прикажан е непозната метропола чии згради горат во пламен и непрестајно паѓаат ракети. На момент се прикажува и американско знаме.

Видеото завршува со заклучок дека сонот на момчето сигурно ќе се оствари.

Добро, знаеме дека пропаганда вршат внатре во нивните граници. Што не прикажуваат таму, па за ваков филм

Тие на олимпијците нивни летоска им викале противниците да ги гледаат како да гледаат на капитализмот/Америка зар остана место за нешто повеќе.

Овие ќе провоцираат вака и ќе пецкаат дур на америка и е главна преокупација блискиот исток.Малце да се олабави таму или нема да писнат или нема да ги има.

Иначе јас повеќе би се запрашал зашто Северна Кореја троши време и ресурси на вакви работи,а не на начини како да си ја нахрани популацијата.

1- Северна Кореја е нуклеарна сила

2- Тој што нема што да изгуби е нај опасен и од него треба да се исплаши ,едноставно севернокорејците нема што да изгубат,тие и така се сиромашни,но од друга страна пак имаат нуклеарки, така да тие во иднина најверојатно ќе бидат камикази,ако треба и тие ќе се уништат од светот,ама неколку нуклеарки можно е и да падне во САД..

3- Северна Кореја не е како арапските земји.

1- Северна Кореја е нуклеарна сила

2- Тој што нема што да изгуби е нај опасен и од него треба да се исплаши ,едноставно севернокорејците нема што да изгубат,тие и така се сиромашни,но од друга страна пак имаат нуклеарки, така да тие во иднина најверојатно ќе бидат камикази,ако треба и тие ќе се уништат од светот,ама неколку нуклеарки можно е и да падне во САД..

3- Северна Кореја не е како арапските земји.
Не сум сигурен дали СК можат тие нуклеарки да ги достават до САД.Но,за што би војувал САД со Северна Кореја?За мерење пениси војна не се почнува,а не гледам никаков интерес на САД од евентуална војна со Корејците.

Ни САД и можат нешто на Северна Кореа ни па Северна Кореа и може нешто на САД. Така е ситуацијата поставена кога ќе видите. Северна Кореа е играч на Кина која ја држи таква каква што е ради х причини и интереси што ги има Кина на Корејскиот Полуостов. Северна Кореа традиционално си ги одржува и врските со Русија и ситуацијата е поставена статус кво.
Северна Кореа има комплекс од САД и Јужњациве уште од Корејската војна кога Ким Ил Сунг основачот на Северна Кореа дедото на ѓулево што е сега на власт кога Америве се приклучиле во војната му ги уништиле плановите од Кореа да направи Комунистичка држава. Затоа бегал кај Мао Це Тунг и го молел да му прати војска зошто Америте влегле у Пјонг Јанг. Мао пратил милион војска и така е поставена границата денешна измеѓу Јужна и Северна. Да не била Кина и СССР а пред се Кина Северна Кореа ќе ја снемало уште тогаш. Си праат забава со нуклеаркиве. Го лажат народот прво да се одбраниме па после економски ќе размислуваме. Точак неможат да возат луѓето таму. Силувани у мозок се од деца. А овие тука ќе ми зборат се плаши народот, нема демократија, диктатура....Е тоа е режим и диктатура ако у фабрика не ја завршиш работата плоштадот у Пјонг Јанг ќе го миеш со леген вода од блиската река што ќе ја носиш. Северна Кореа е помало братче на Кина. Жалосно е таков народ да биде разделен на таква основа. И едните и другите имаат роднини преку границата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom