Ресен и Преспа на крајот на 2012 (состојба, перспектива?)

• Креатор на темата Креатор на темата terastella
  • Време на започнување Време на започнување
И според тебе што треба да прават граѓаните на Ресен?
Да не ги праќаат на студии своите деца во Скопје? - (затоа што не се враќаат назад)
Да не купуваат станови во Скопје, Битола, Охрид? - (да го вложуваат својот капитал исклучиво во Ресен)
Да купуваат исклучиво во ресенските продавници? - (да не се излеваат средствата надвор од општината)
Почнуваш да ми звучиш како крадоначалникот на Охрид :свиркам:

Граѓаните лично, својот капитал имаат право да го инвестираат каде сакаат и како сакаат.
Ако јас имам на сметка 100,000 евра што мислиш дека наместо во Скопје ќе дојдам да купам стан во Ресен? или деловен простор?
Градоначалникот и Владата се должни да инвестираат во општината, а после граѓаните. За тебе е загрижувачко тоа што родителите ги издржувале децата во Скопје, наместо да се запрашаш колку дупки се пополнети минатата година, колку работни места се отвориле и сл.
Мојот кментар беше само одговор на друг коментар,а јас најмногу би сакала да зборуваме за тоа што е направено т.е не е направено за сиве овие години во Ресен и Преспа.......и за улиците,и за водоводот,и за вработувањата( посебно за оние по рамковен договор),и за плажите,и за недоделената концесија за Преспанско Езеро,и за најавениот и долго очекуван капацитет за преработка на јаболката,и за пласманот на јаболката, и за................. Темата затоа и е започната,секој да може да си го каже мислењето,а не да се препукуваме на форумов што јас сум требала да кажам и што мене ми пречи........најмногу ми пречи тоа што во Ресен нема воопшто никаков медиум на кој ќе може да се слушне гласот на граѓанинот......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom