Купувам - продавам

• Креатор на темата Креатор на темата Попај
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе, сосема неочекувано во владение на подолг период ми дојде HONDA XL 125, ендуро 4тактно, таман за прошетки во природа и „за по риба“ :).
Jas1-malo.jpg

-Имам само 1 проблем. Ми фали оклопот од десна страна под седиштето, оној што го покрива акомулаторот.
XL125.jpg

Значи делот е заокружениот, само што овој на сликата е од лево, а мене ми треба десниот. Ако некој има идеја каде во МК можам да го набавам нека кажува, или пак ако знаете некого со ист модел за да земам отисок па после ќе го направам од полиестер. Грциве многу аздисуваат со цени, ептен не ми се купува од таму.

Мене исто така ми фалеше на Каџивата десното. Никаде неможев да најдам и на крај седнавме со татко ми го гледавме левото и од лим успеав да изработам исто такво само десно. Никој неможе да погоди дали е праено или такво е фабрички... Се се прави со мерак, лим, и нормално малку кит:zver:

Dzish напиша:
Мене исто така ми фалеше на Каџивата десното. Никаде неможев да најдам и на крај седнавме со татко ми го гледавме левото и од лим успеав да изработам исто такво само десно. Никој неможе да погоди дали е праено или такво е фабрички... Се се прави со мерак, лим, и нормално малку кит:zver:
Помислив на таа можност, ама отпадна во старт зашто има по самата средина вдлабнување со релативно остар раб кое во лим тешко ке може да се направи. Многу е поеднастовно да го излијам од полиестер, само ми треба отисок во гипс или глина, сеедно.

Па ако неможеш да најдиш... Јас неможев никаде (а има еден мотор како мојот во градот ама не ми го даваше) и земав од лим за олуци (само да не е подцинкован да можеш да го фарбаш) и од 3 дела го направив + имам комшија лимар го седнав едно пивце и спојувај (неоти има некој терет на него така да)... Само ми требаше една недела за да успеам да го дотерам да личи на нешто. А ова вака како што го гледам на сликата е попросто од тоа на мојот мотор. Може да се направи од 2 дела.

Уууу custom bikes :)

Па веќе кога го правите ова...експериментирајте :) колку што можите :)

Па не баш кастом... Само да е приближно до оригиналот :) и да личи на нешо. Не знаеш колку е грд само ако нема една капачка. Од страна личи на точак. Башка сите кабли се гледаат (ке се најди некој ко мене ке ти ги измеша...). Јас исклучував една жица и му го давав на сите да се возат :) наравно никој не можеше да го запали :)....

Не да е грдо, туку ругоба жива е! Ми беше срам да ме сликаат на него од десна страна па се вртев контра само за да не се гледа тоа гнасата од кабли со акомулаторот.
-Инаку од 2 дела ке може да се направи веројатно, но сигурно ке мора да се вари...па стругање...па кит...па фарбање...-За тоа викам дека е најлесно од полиестер да се направи со претходно земен отисок од друг ист таков мотор.

Мистичен напиша:
Мој пријател продава СР, две сезони мислам дека е возена, да го прашам па ќе ти кажам подетално за цена и сл.

Априлиа Ареа 51 ти е добар избор исто, мојата ја дадов есеноска џабе, 1000-че, ко нова беше. Сега би сакал некое кастом чоперче или нешто спортско, ама naked, без пластика, да се гледа моторот. Доколку некој поседува нешто вакво, нека ми понуди :)

Dali si zainteresiran za motorot?
p.s inaku e ganc nov so 1 god. garancija+kufer+registracija.Cena 1.350 evra. Slikite ke ti gi pratam na mail!

Sase91 напиша:
Ne sakam skuter imam takov vise.I razlikata pogolema e megu keeway i Aprilia.Baram RS125 brzinsko e toa 125 kubika.Baram po oglasive ama samo starite modeli gi ima baram od 2006 so e kupen nekoj ako se prodava

Jas prodavam Sase91, mozes da me kontaktiras na mail, ke ti pratam i sliki. Mu napomenav i na Misticen.

Ти пишав ПП за тоа што ме интересира

Стави ги сликите и овде, да видиме и ние.

Јас купувам Фичо, бидјеки Gorco ако го земе мојот Golf ќе останам без количе, па ќе ми треба некоја класика да се движам низ градот...

Немора само да е Фичо...било каква Застава...

Ај вака... сега ќе ви направам пост на тоа што купувам...

OPEL REKORD C
2-9-06-40.jpg

FORD TAUNUS GT 1971-1975

taunus20a.jpg

Zastava 750/850
abcd0018ss5.jpg

Fiat 1300/1500 т.е Застава 1300/1500
Fiat-1300.jpg

Zastava 101/128
stojadin1.jpg

Fiat 128 3p
url

VW Буба "Split" со поделено задно џамче
053bg.jpg

VW Transporter T1 до 1967 година
1967%20volkswagen%20bus%20vanagon-714556.jpg

Ако имате нешто од ова...понудете...

Како што кажав погоре, Gorco ако го купи мојот Голф, ќе останам без кола, па ми треба нешто да ем да уживам во вожњата ем да ми брка работа.

Поздрав...

Никој ништо нема? Ниту инфо?

Vosra напиша:
Dali si zainteresiran za motorot?
p.s inaku e ganc nov so 1 god. garancija+kufer+registracija.Cena 1.350 evra. Slikite ke ti gi pratam na mail!

Jas prodavam Sase91, mozes da me kontaktiras na mail, ke ti pratam i sliki. Mu napomenav i na Misticen.
Ајде да видиме слики.
Закачи ги на форумов или прати на marjan@kajgana.com

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom