Брутална ЕУ пресметка со казаните за ракија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
види, во Устралија нема никој потреба од варење ракија, зема 2000-3000 долари, а е и секој во семејството вработен и ќе си купи, тоа е и основната причина за воведување такви закони, секој да си го работи само она во што е стручен и да си купи она што му треба, кај нас, од немање пари, секој понешто работи, произведува, си поправа и на крајот ем никој нема, ем ниедна работа сработена како што треба.да, сум да се донесе таков закон ама дури откога барем 85% ќе бидат вработени и да земаат барем, барем 1000 евра плата, тогаш, може да се носат такви закони.

Да но моите роднини се постари лица(преку 60 год.) и сакаат да си ги работат тие работи мераклиски, ама несмеат !
Инаку да се слагам нека бидат платите ако не 1000 барем 500 евра минимум, а притоа цените да се исти како и сега, па после нека бутаат вакви дебилни И-ЈУ закони !

Да но моите роднини се постари лица(преку 60 год.) и сакаат да си ги работат тие работи мераклиски, ама несмеат !
Инаку да се слагам нека бидат платите ако не 1000 барем 500 евра минимум, а притоа цените да се исти како и сега, па после нека бутаат вакви дебилни И-ЈУ закони !
па сега, немам слушнато за гледање низ прсти за мераклии и за мераклики :) ако можеше така, веднаш ќе се најдеа мераклии за ограбување банки:pos:

па сега, немам слушнато за гледање низ прсти за мераклии и за мераклики :) ако можеше така, веднаш ќе се најдеа мераклии за ограбување банки:pos:

Абе сакаат да си имаат за домашни потреби чисто ракивче, не дека немаат пари да си купат виски од продавница ........... али мерак ЈБГ .......... Македонче ! :icon_mrgr:

абе јас тебе те разбирам, ама законот е ист за сите, нема тука мераклии мераклики:) ако сака, и ракија Македонска има да се купи таму, не дека нема, кој ти вели така те лаже:)

Малку оффтопик НО
ЕУ треба да се расформира и секоја земја да си тера по свое, свои закони, своја економија, своја политика и.т.н. ........... ваквиот начин на работа не функционира .......... ЕУ се повеќе наликува на некогашниот СССР, не за џабе и многумина граѓани од ЕУ-членките ЕУ ја нарекуваат ЕУССР ........... државите многу полесно и многу поефикасно можат самите да си ги решаваат проблемите(од секоја сфера) отколку на овој начин групирани во унии, сојузи...(како ЕУ моментално) !

види, во Устралија нема никој потреба од варење ракија, зема 2000-3000 долари, а е и секој во семејството вработен и ќе си купи, тоа е и основната причина за воведување такви закони, секој да си го работи само она во што е стручен и да си купи она што му треба, кај нас, од немање пари, секој понешто работи, произведува, си поправа и на крајот ем никој нема, ем ниедна работа сработена како што треба.да, сум да се донесе таков закон ама дури откога барем 85% ќе бидат вработени и да земаат барем, барем 1000 евра плата, тогаш, може да се носат такви закони.

Ако сакам дома да си правам домашна сланина,нема што да ми кажува некој бирократ од Брисел дали смеам јас да си колам СВОЈА свиња,во СВОЈ двор и да си правам сланина за мене.

Како и сите што печеле тука ракија,правеле зимница,колеле свиња,правеле вино ќе кажам дека тоа е најдоброто што сум го пиел/јадел.Истото не го правам зошто немам пари туку зошто имам развиено вкус за тој тип на храна.

А овие од ЕУ нека си го променат името во EUSSR
--- надополнето: 1 декември 2012 во 01:57 ---
абе јас тебе те разбирам, ама законот е ист за сите, нема тука мераклии мераклики:) ако сака, и ракија Македонска има да се купи таму, не дека нема, кој ти вели така те лаже:)

Законот е неуставен.Не може некој да ти кажува тебе од свои материјали што смееш и не смееш да правиш.

Законот е неуставен.Не може некој да ти кажува тебе од свои материјали што смееш и не смееш да правиш.
види, јас не велам дека законот е ок, ама е таков, од мои материјали дома можам и бомба да си направам и да заглавам во затвор:)

ЕУ одамна се откажа од Слободата
А Слобода е да правиш се што на друг не му пречи
Libertas est naturalis facultas eius quod cuique facere licet, nisi si quid vi aut iure prohibetur.

Да, токму така мислат во ЕЕЕУУУ, али тое е многу дебилно размислување, сакал нејкел и да можеш нешто сам да направиш нема, туку ќе го купиш, за профит на корпорациите.

Што ќе биде следно, закон ако ми се скрши штекерот дома да немам право сам да го сменам туку да викам електричар..?

Ај бе што, сите традиции си ги сменивме за да влеземе у европаска унија, па сега ракија, утре зимница... и така ке не асимилираат во капиталистички роботи.
Тоа ти се вика сакаат а незнаат што сакаат, па сега се чудат... нашите рецимо македонци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom