Шверцање во автобуси на ЈСП

• Креатор на темата Креатор на темата Kalap Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Ова што го кажа би било во ред за приватните автобуси. И владата купи нови автобуси, не ЈСП.
ЈСП е еден од неколкуте диносауруси што преживеале во новиот систем, други се на пр. МРТВ, Поштата итн.

Така да ЈСП ќе си прави милонски загуби без оглед дали некој се шверцува или не, ќе си вработува партиски кадри и понатаму ќе има десет пати повеќе администрација отколку возачи и маханичари итн.

Но дали правеле загуби или не тоа не ги тангира вработените, загубите и понатаму ќе ги покрива градот и владата и можеби е пречка да се вработат уште повеќе партиски војници таму, нормално како некава администрација.

А зошто во темава не се споделуваат само тактики и совети за шверцање, зошто мора да изигравате некои совесни копилиља? Пола тема е оф-топик. Човекот фино си прашал за совет, што ви е вас гајле зашто он сака да се шверца или како ќе ги троши неговите пари? Многу е просто, ако знаете некој трик, споделете, ако сте против шверцање - не коментирајте во темава! :mad:

Неколку пати пробав да се шверцувам и секогаш баш тие пати имаше контрола.
Еден од деновите ми се погоди пензионерски, автобусот преполн и таман си помислив дека гага ќе си се возам до дома контролорот застана до мене :confused: па морав да си купувам карта :(

Пак се прави дискриминација. Што добиваат пензионерите од другите градови ? Ништо.
Баба ми е пензионер и си плаќа карта ако сака да си отиде во селото каде што е родена (3 км од центар на градот), мајка ми е пензионер , не добиваат ништо, а цел живот имаат плаќано придонеси.

Му се нафрливте на детето за шверцање во автобус, ко којзнае што да прави.

Јас на никого не се нафрлив.
Баба ти да дојде во Скопје, бесплатно ќе се вози во ЈСП, без оглед дали си од Штип или Гевгелија. Претпријатието е државно.
И да, темата е за ЈСП, а не за во Штип кој како се превозува.

Многу ти е јака логикава, па на сите им требаат пари, они будали се што плаќаат?
Ние средношколците си имаме слободни и само немој да ми кажете вие студентите дека 1000-ка секој месец за слободна е многу. :D И онака тие пари ги давате во кладилница (не сите ок).
кога ќе дојдеш и ти студент ќе правиме муабет, сега си мал :unsure:
нели гледаш дека државава во криза ни е, што туку спомнуваш кладилници глупости.
темава ми е некако несериозна и не ми се зборуваат сериозни муабети (y)

Во 2ка од сабајле гледам се почесто човек од агенција за обезбедување,во униформа е неможе да го промашите стои кај возачот,така да ако давате отпор на контролорот кога ќе ви пишува казна за немање карта не би ви препорачал бидејќи тој човек од обезбедувањето е горила 2х2(ваш е изборот).

Живејте ЧЕСНО, плаќајте си билет. :)

извини ама коментаров ти е многу ступиден :tapp:
да си се врати во прилеп? па нели читаш дека во ск студира и кој ку*ац си ти да му кажуваш кај да си се врати. ти се молам...од глупостиве веќе

Затоа што провинцијата го сјеба Скопје.

Јас на никого не се нафрлив.
Баба ти да дојде во Скопје, бесплатно ќе се вози во ЈСП, без оглед дали си од Штип или Гевгелија. Претпријатието е државно.
И да, темата е за ЈСП, а не за во Штип кој како се превозува.
Типичен провокаторски пост напиша.
Отварање простор за глупа дискусија правиш. Ќе дојде со нејзините 85 години само да ги види спомениците и да се вози бесплатно да види каде и одат парите од плаќањето данок толку години .
Но, за јадење гомна како студентите од провинцијата доаѓаат во Скопје да студираат , а не сакаат во својот град сте први. Тогаш плукате по провинција да не доаѓа, а овде кога се пишува каде се трошат парите тогаш нека дојдат.

Лицемерие everywhere .

Типичен провокаторски пост напиша.
Отварање простор за глупа дискусија правиш. Ќе дојде со нејзините 85 години само да ги види спомениците и да се вози бесплатно да види каде и одат парите од плаќањето данок толку години .
Но, за јадење гомна како студентите од провинцијата доаѓаат во Скопје да студираат , а не сакаат во својот град сте први. Тогаш плукате по провинција да не доаѓа, а овде кога се пишува каде се трошат парите тогаш нека дојдат.

Лицемерие everywhere .

Како можеш да знаеш што мислам? И кои сме тоа ,,ние,,?
Со која цел упадна во муабетот?
Или чисто онака, да се пожалиш, срам да им е на ЈСП што немаат линија до Кривогаштани.

Неколку пати пробав да се шверцувам и секогаш баш тие пати имаше контрола.
Еден од деновите ми се погоди пензионерски, автобусот преполн и таман си помислив дека гага ќе си се возам до дома контролорот застана до мене :confused: па морав да си купувам карта :(
Ебате малерот:facepalm:

Како можеш да знаеш што мислам? И кои сме тоа ,,ние,,?
Со која цел упадна во муабетот?
Или чисто онака, да се пожалиш, срам да им е на ЈСП што немаат линија до Кривогаштани.
Чисто онака, ради реда.

Ебате малерот:facepalm:
Малер? Малку е тоа. :confused: На 2 ри јануари (пред две години) сабајлето ми дојде контрола, среќа си земав карта, а не сакав пошто имав во себе стара слободна и мислев со неа ќе си се прошверцувам а и си мислев дека не се до толку будали контролорите па да идат баш на 2 ри јануари кога живо пиле нема по улиците, градот мрачен, запуштен ко од некој хорор филм и на станицата пред таа на која што требаше да се симнам ете го од никаде се појави. :)

Ајмо малце корисни информации и би било супер и други да се уклучат во споделувањето:
Следниве автобуси 4, 22А и 2 после 19.45 часот поминуваат на станицата пред Сити Мол и се движат до универзална сала во понеделник, среда и петок веќе две недели нема контрола ;)

Малер? Малку е тоа. :confused: На 2 ри јануари (пред две години) сабајлето ми дојде контрола, среќа си земав карта, а не сакав пошто имав во себе стара слободна и мислев со неа ќе си се прошверцувам а и си мислев дека не се до толку будали контролорите па да идат баш на 2 ри јануари кога живо пиле нема по улиците, градот мрачен, запуштен ко од некој хорор филм и на станицата пред таа на која што требаше да се симнам ете го од никаде се појави. :)
bi ti preporacal da si citas horoskop pred da vlezes u bus:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom