Еден лик од кај мене кој редовно си се шверца си прави некоја чудна тактика. А влезе контрола он ја накривува главата вади пола јазик од уста и се прави дете со посебни потреби. Никад до сега не платил карта за факс никој не му ја разбил форава.
Мене во основно ме има фатено и ме има однесене во Сарај да перам автобус. Само што се симнав се претворив во Усаин Болт и трчав преку железниот мост низ Ѓорчепетровските улици и за миг им киднав.
На факс си одам со точак и бус, кога не ми беше мажена комшиката редовно имав превоз, ама некој гилиптар ја ожени и мораше да се пресели па така изгубив и превоз. Факт е дека картата (одење и вракање) одзема од буџетот ама се мора друже што да правиме.
Дај не претерувајте со муабети врати се од каде што си дошол. Не ми се правите стари Скопјани да бркате некого, а пола и повеќе од вас од некое место се дојденци. Секој сам ќе си одлучи каде ќе оди. Пензионерите направиле за државата, добиле пензија и тоа е тоа завршена приказна. Кога веќе владата го субвенционира редовно ЈСП а ЈСП прибира пари од реклма, зашто пола и повеќе автобуси им се брендирани може да фрлат некоја паричка повеќе да обезбедат и бесплатен превоз за студенти. Наместо 1500 административци да седат дома и да земаат плата ете ги парите за студентите и субвенции.
До ВЛАДАТА: Како што гледате гласачко тело во пензионерите, така и студентите ви се гласачко тело, но и иднина на оваа држава или не беше тоа така. Ах не и тогаш Лазар му рече на маршалот, иднината на младите останува ама од кога ќе остарат.....