Шверцање во автобуси на ЈСП

• Креатор на темата Креатор на темата Kalap Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Па и ја немам пари, ама ми е срам да се шверцам. Колку пати од Центар сум се враќал или од школо пешки. Не можам да ве разберам за цигари и алкохол имате за ова шверцајте се. Па ако не скратете од некое место. Утре вие ако возите автобус дали ќе ви биде убаво и вас да ве крадат? Ако не друго порано ај се жалевме на старите автобуси, али сега срамота е...
На крај крајева купи си точак и веслај си до факултет кога веќе не ти се даваат пари, друга опција врати си се Прилеп еб*го..

порано многу бев против некој да се шверца и да се резили за 30 денари и се нервирав коа ке видев некој шверц да оди.. сега откако им дадоа се на пензионериве а на студентиве .!. поголем го сменив драстично мислењето - никој да не плаќа карта ама баш никој! така да студенти - поготово вие немој да плаќате карта

порано многу бев против некој да се шверца и да се резили за 30 денари и се нервирав коа ке видев некој шверц да оди.. сега откако им дадоа се на пензионериве а на студентиве .!. поголем го сменив драстично мислењето - никој да не плаќа карта ама баш никој! така да студенти - поготово вие немој да плаќате карта

Jaс моето мислење веќе го кажав, дека студентите треба и мора да имаат бесплатен превоз, но паричката има и две страни.
Реални да бидеме, студентот зад себе нема ништо створено, туку е трошок на државата.
А КОЈ Е ДРЖАВАТА?
Државата, пред се, се токму пензионерите. Тие најдолго од сите плаќаат даноци. На второ место се неговите родители.
Оние луѓе кои му овозможиле бесплатно да учи основно, средно, да не плаќа превоз итн. заслужуваат малку почит, не?
Настрана од тоа што се е претеризам кај нас, се нема усул, но поентата е таа - тој пензионер тебе ти овозможил бесплатно да завршиш средно, а ти утре ќе овозможиш на наредните генерации студенти ;)

Jaс моето мислење веќе го кажав, дека студентите треба и мора да имаат бесплатен превоз, но паричката има и две страни.
Реални да бидеме, студентот зад себе нема ништо створено, туку е трошок на државата.
А КОЈ Е ДРЖАВАТА?
Државата, пред се, се токму пензионерите. Тие најдолго од сите плаќаат даноци. На второ место се неговите родители.
Оние луѓе кои му овозможиле бесплатно да учи основно, средно, да не плаќа превоз итн. заслужуваат малку почит, не?
Настрана од тоа што се е претеризам кај нас, се нема усул, но поентата е таа - тој пензионер тебе ти овозможил бесплатно да завршиш средно, а ти утре ќе овозможиш на наредните генерации студенти ;)
Болдот. Сигурна си дека немаат ништо створено? Или пак дека немаат данок плаќано?

Mногу се непредвидливи штом влезе во 7 часот сабајле во НЕДЕЛА во 8 мица во кој се качуваат по два тројца луѓе.. никогаш неможеш да им го најдеш алгоритмот а не па да го пробиеш :icon_lol:

Сигурно? Доаѓате за да студирате во Скопје или да акате по дискотеки и кафичи, по цела вечер, баш ме интересира. А и како немате време ги рушивте студентските домови од клецање. :icon_lol: Ќе дојдат овде во Скопје и мислите којзнае каде сте..
images

Сигурно? Доаѓате за да студирате во Скопје или да акате по дискотеки и кафичи, по цела вечер, баш ме интересира. А и како немате време ги рушивте студентските домови од клецање. :icon_lol: Ќе дојдат овде во Скопје и мислите којзнае каде сте..
images
Ма какви дискотеки брее...само треба да се учи!

Гарант ти е криво што не клецаш у студентски нели? :icon_lol:
Кажи им дека си од Скопје, имаш куќа па после ќе видиш како нема да клецаш.
Баш нешто како ова: http://www.lajkuvaj.com/102130/
Ма какви дискотеки брее...само треба да се учи!
Реков убаво некој моли за да студира други си играат к*рташак. Со среќа...:)

Книги ви даваат, партиципација намалена и уште се жалат. Е баш ме интересира што ќе беше да не беа ни тие работи така..

Какви математики терате алал да ви е. Кај се бе 1000 денари месечно малце? Си раководел ти некогаш со сопствен буџет кога секој денар ти е броен? Па и да не си студент од внатрешноста 1000 денари сигурно не би ги платил кога има начин да ги заштедиш.
Он : Залепи се до врата и гледај на секоја станица. Во никој случај не се качувај горе на кинеските, колку и да ти е долга релацијата. Многу се лесни за распознавање, обично одат во пар и имаат такви намрштени фаци што нема шанси да ги утнеш. И многу често забораваат да ги скријат тие картиците за идентификација што им се,мада ако си го приметил ова во автобусот веќе е касно :D
Јас си се шверцам често вака, факултетот ми е оддалечен 3 станици па кога каснам или е ладно си практикувам вака....:rolleyes:

GTFO, колку пати досега си платил за карта?

Епа затоа одиме повеќето како голтари, немаме ни за парче леб. Само од таквите. Одете вие пак шверц, а ние ќе питачиме за леб. Браво, многу убаво кажано. Јас да сум контрола во станица те носам и досие ти правам. Само им штетиш на другите луѓе. Вози се ти пак шверц. Ние трици ќе јадеме, и со искинати патики ќе одиме до работа.

PurplePuma
на крај краева студентот нема никакви примања а пензионерите имаат нели? за џабе идат реклами знаењето е сила знаењето е моќ? студентот патува 5 дена во неделата до факултет и назад. пензионерот секој ден ли се вози у автобус?

А КОЈ Е ДРЖАВАТА?
Кој трошок е студентот на државата?Со плаќање партиципација и глупи расходи?Со плаќање за студентски дом?Со партиципација за средно?Со бесплатни екскурзии и менза?
А студентот би создал нешто ако постојат нормални услови.Создале дел студенти и во вакви услови па го рокнале 3250 евра казна и отиде бизнисот.

Ај јас да дадам мислење. Викендов бев во Скопје (инаку сум од Битола), па сакав да ги пробам „двокатните“ за до Сити Мол, ама заборавив дека сабота е Пензионерски ден, па немаше место за стоење долу, камо ли да се качам горе. Нема веза, се стиснав и заминав. Муабетот ми е, кога ја „штракнав“ картата, на неа не се познаваше ни дата ни ништо. И одма си помислив, па можам уште малку да ги замачкам бројките и со таа карта да се возам пак. Има и некои други бројки (сериски број на картата ваљда), но не знам што гледа контролата на картите, дали тие испечатените бројки или нешто друго.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom