Продавам Зенит ЕТ со објектив Хелиос 58мм f2.0 навој M42

• Креатор на темата Креатор на темата чкчк
  • Време на започнување Време на започнување

чкчк

Аргат
Член од
11 јануари 2012
Мислења
240
Поени од реакции
237
Локација
Ваму-таму
Цена 20 евра.
Апаратот не е користен.
Слики со објективот направени.
_DSC0118 2.JPG_CSC0138 2.JPG
_DSC0034 bw3 3.JPG_DSC0023 Bw 2,3.JPG_DSC0029 1.jpg_DSC0030 bw2 3.JPG
_CSC0162 2.JPG

kakvi performansi ima objektivot?
Бленда од 2.0 до 16,ако имаш имаш адаптер за DSLR со леќа ќе можеш и на инфинити.Најблиску што може да се слика е на пола метар,бокето можеш да го видиш и на сликите, доста е остар ,фокусот е мануелен.Метален,тежок руски објектив.Ако има уште нешто прашај.

Не ставај одма тажни фаци,насмеј се:).ти си во овие води со аналогниве ајде кажувај им на луѓето дека треба да си земат добар објектив за малку пари.

епа тоа е работата,што продаваш апарат со солиден објектив за ич пари,и место да го купат,тие си прашуваат не толку битни работи.
--- надополнето: 5 ноември 2012 во 23:15 ---
би ти го купил јас ,ама ги имам сите верзии на helios.И тие што незнаат,објективот е топ!

Имам два дома,едниот јас го користам ,а другиов го продавам за да земам некој зум објектив.Со аналогниве објективи какви слики можеш да направиш,малку има мачење со фокусот ама со тек на време ке го научиш.

епа тоа е работата,што продаваш апарат со солиден објектив за ич пари,и место да го купат,тие си прашуваат не толку битни работи.
--- надополнето: 5 ноември 2012 во 23:15 ---
би ти го купил јас ,ама ги имам сите верзии на helios.И тие што незнаат,објективот е топ!
so e bitno, nebitno tuka?
staroto e i mnogu pokvalitetno od novite na pazarot, samo zavisi kolku e zacuvano. Inace, 20 evra ne se mnogu pari za vakvo solidno parce, samo ako e dobro cuvano.

so e bitno, nebitno tuka?
staroto e i mnogu pokvalitetno od novite na pazarot, samo zavisi kolku e zacuvano. Inace, 20 evra ne se mnogu pari za vakvo solidno parce, samo ako e dobro cuvano.
Ќе го видиш џабе зборам тука..не е користен,стаклото е џам.:icon_lol:

Ова е точниот модел - Helios 44m-4 58mm f2.0 ? Го имам јас, моментално чекам M42 адаптер, па да почнам да го користам. Ако улета некој денар ќе го земам, да си имам уште еден, backup :icon_lol: Одличен објектив, посебно за видео е топ. Ако некој има кеш, цената е смешна за вакво нешто, ко што би рекле Американциве - it's a steal!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom