Данок за ергените над 35 години и момите над 30 години ?

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Каква дискриминација неможе, како тоа мажите 35 а жени 30 бе?
Одма да се слечат по гради од некое фе движење, што се мужите бе по од нас, па они можат да се ладат до 35тата а?
Нот!

Од кај глуп па и диксриминира!

И за ова има лек.По договор ке склопуваат фиктивен брак сите неженети и сите немажени колку да го избегнат данокот што треба да го плаќаат за на крај да испадне и волкот сит и овците на број.Да не им пуштаат случајно контролори од министерство за социјала по дома за да ги проверуваат кои се регистрирале фиктивно а кои не?:pos:
Аааа фиктивен, Одма ке донесат надополнување на законот во првата година од бракот да се постави камера во спалната на младенците за да се види дали е фиктивен или не :icon_lol:

Цело членство на Вмро нека почне да се размножува, и онака прават што ќе им наложат од партијата. Само што тука ќе се дуплираат вмровчиња, па тек после кај ни е крајот.
Ти мислеше случајно запињаат со кампањава ?

Ја имам боље идеа од Ванета:

Ако жена не ја исполни својата обврска кон државата и не роди до 30 годишна возраст. Државата да донира оплодувач кој во следните 5 години ќе ја оплоди најмалку 2 пати, а во следните 10 години најмалку 3 пати.

Сите генетски најнадарени жени ќе бидат оплодувани од антички Македонци за да се создаде здрава раса, а словените може да бираат да ебат грди женски или да плаќаат данок.

Македонија мора да преземе соодветни стимулативни мерки за наталитетот, кои ова Влада со проектот трето дете ги започна, а ТМРО предлага и казнени мерки преку т.н.проект „ергенски данок“.
„Македонската држава вложувала во секој поединец, преку бесплатно образование до 18 години, социјална заштита, минимална здравствена заштита, се со цел да се изгради здрава личност која ќе придонесува за државата. Во тој контекст морално право на државата која финансирала во поединецот за општествена корист е да го санкционира преку плаќање данок во висина од една месечна плата-годишна такса на секој неженет маж над 35 години и жена над 30 години. Наша приоритетна цел и политичка и економска, а ако сакате и државна е подржување на наталитетот кај Македонците, како основа за опстанокот на македонската држава и народ“, изјави претседателот на ТМРО Ванчо Шехтански на вчерашната средба со членовите и симпатизерите во Гевгелија.

http://www.mkd.mk/72642/makedonija/tmro-danok-za-ergenite-i-momite/

Вест балон ама што мислите за некоја ваква мерка..
Синко тебе ич кур да не ти чуе, и затвор да лежат немажени жени над 30 години,нема таква што ќе те земе.
Така да не се секирај,безбеден си !

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5
Па како додаток на законов можат да забранат продажба на кондоми и сите останати сретства за контрацепција така ќе биде многу поефикасен законот
:icon_mrgr:

Ја имам боље идеа од Ванета:

Ако жена не ја исполни својата обврска кон државата и не роди до 30 годишна возраст. Државата да донира оплодувач кој во следните 5 години ќе ја оплоди најмалку 2 пати, а во следните 10 години најмалку 3 пати.

Сите генетски најнадарени жени ќе бидат оплодувани од антички Македонци за да се создаде здрава раса, а словените може да бираат да ебат грди женски или да плаќаат данок.
Треба и допуна : Во спротивно ќе и укинат плави картони.

Синко тебе ич кур да не ти чуе, и затвор да лежат немажени жени над 30 години,нема таква што ќе те земе.
Така да не се секирај,безбеден си !

Зашто ми го стискаш сега а ? Ја само пренесов, не е ова моја изјава,или досадно ти е па сакаш да се закачиш со мене :rolleyes:

Зашто ми го стискаш сега а ? Ја само пренесов, не е ова моја изјава,или досадно ти е па сакаш да се закачиш со мене :rolleyes:
Остај го љубави нека си збори јас ќе те земам, да имам и јас ќар од вмровец:love:

Па како додаток на законов можат да забранат продажба на кондоми и сите останати сретства за контрацепција така ќе биде многу поефикасен законот

Од продажба има ќар за буџетот,не тоа...само може да се бушат,ем ќе се врти пара ем ефектот пак ќе биде позитивен :icon_mrgr:

Јас мислам дека целата перипетија е од кога се донесе законот за забрана на секс на јавни места.
Од тогаш почна нагло да се намалува наталитетот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom