ATP World Tour Finals, London | 05 -12 ноември, 2012 |

Победник на завршниот турнир во Лондон?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 17 35,4%
  • Роџер Федерер

Гласови: 16 33,3%
  • Енди Мареј

Гласови: 8 16,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 2,1%
  • Tомаш Бердих

Гласови: 0 0,0%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 5 10,4%
  • Џо Вилфред Цонга

Гласови: 0 0,0%
  • Јанко Типсаревиќ

Гласови: 1 2,1%

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Фала, чао пријатно.....
ЏОКЕР НОЛЕ!!!!

Ау како го сруши Федерер наеднаш после 2те сет топки, неверојатно. Таман кога се расонив и се спремав за трет сет. :)

Докажа на сите Ноле дека моментално е број 1 во светот. Честита нека му е победата, изигра одличен турнир во целост. :) Пресврти направи скоро на секој меч, што ја докажува и неговата психичка сила. :) Останува сега одмор малце, па здравје од Јануари пак со тенисот. :)

П.С. Последниот поен беше :vozbud::cuc:.

То је то. Честички. Ептен фин поен ко за крај. (y)

:cuc: Тоа царе, тоа, со стил, паднаа во вода и оние муабети за зелени мелени маси.
Kudos за Федекс.

Еве повторно не искористува шанса за втор брејк , па онда противникот ќе му земе брејк со никаква игра , исто како во првиот сет , а бе Федерер , сам себе се убиваш.
:pos:
На игнор си ми, ама морав да видам што глупост си тропнал.

Шлаг за крај на сезоната. Заслужено, последниот поен ме потсети на US Open на неверојатниот ритрн. Браво Ноле, честитки за Федерер.

Заслужена победа, победи младоста. Одличен крај на одлична тениска сезона, голем респект си покажаа после мечот.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Честито победа за Џокович. Баш ми е мило шо тепаше денеска,конечно може и ја ке фатам спортска по 4 месеца (y)

Новак никогаш нема загубено од Федерер после добиен прв сет. Традицијата си продолжи.
А Федерер загуби прв сет во финале после 8 години.

Djovak koga e pod pritisok definitivno igra najdobro.Moze da se prepukuvame i da si naogame sekoj svoi pricini i prikaski i da se soglasuvame ili ne no edno stoi ...koga treba e najdobar...
i da , poslednite dve godini e najdobar na ATP .2013 se poveke sum ubeden deka ke pagaat rekordi i ke ja povtori 2011 . Samo da se vrati Nadal .Slikata ne kompletna bez nego a i dovolno mu bea ,, vashite 5 minuti ,, na Marej.Go iskoristi otsustvoto na Nadal

Бабарабатин ај врати се две-три страни поназад и види што напишав. Дали бев во право? Е тоа се случи вечерва, сервисот и бекхендот на Федерер, иако морам да напоменам дека Роџер беше далеку поочаен на форхенд отколку на бекхенд, е тука го загуби мечот покрај слабиот сервис. Не дека ја омаловажувам победата на Ноле, страшен тенис играше вечерва, покажа огромна ментална стабилност но доста беа изедначени и двајцата и лесно можеше да се случи да оди ова во трет сет.
Честитки до сите фанови на Новак, апсолутно заслужена победа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom