Берслукони осуден на четири години затвор (update: нa eднa годинa)

• Креатор на темата Креатор на темата BloodyJesus
  • Време на започнување Време на започнување
И најважно од се во очите Итаљаните изгледаше како типичен Итаљан (мачо со успешен бизнис и умот му оди на убави жени) па заради тоа го гласаа.
Инаку најдобриот коментар против Берлускони го даде на Италијанската телевизија една жена (30 години имаше). Рече жал ми е за него кутар човек толку стар е и не успеал во цел свој живот да си најде љубов па мора вака да се понаша, а џабе му е тој пак ќе си е осамен.
Да немаше пари и моќ ќе го прашав со кого ќе легнува. Педофил гнасен.

И најважно од се во очите Итаљаните изгледаше како типичен Итаљан (мачо со успешен бизнис и умот му оди на убави жени) па заради тоа го гласаа.
Инаку најдобриот коментар против Берлускони го даде на Италијанската телевизија една жена (30 години имаше). Рече жал ми е за него кутар човек толку стар е и не успеал во цел свој живот да си најде љубов па мора вака да се понаша, а џабе му е тој пак ќе си е осамен.
Дада,таа жена има живот а Берлускони нема да :).

Јас би ги обвинил фуфиците кои за пари го шират газето :)

Мене искрено ми е жал што си отиде...Тој и Џорџ Јуниор ме смеа многу такви двајца петарирани претседатели Западот немаше видено долги децении. Карактер мешавина на Гадафи и Ким Јонг Ил.:D

Мене искрено ми е жал што си отиде...Тој и Џорџ Јуниор ме смеа многу такви двајца петарирани претседатели Западот немаше видено долги децении.
Тоа е се пиар стратегија. Да не беа тие двајца ќе беа некои други двајца што ќе правеа исти глупости во тоа време само со друго име.

Пред да му дадат казна 4 години изјави дека веќе немало да се бави со политика, го осудија на 4 години па му скратија на 1..
сега истиот изјавува дека сепак ќе продолжи да биде политички активен поради тоа што Италија има лошо судство.

Не е нормален дефинитивно.. уште па ако победи :pos:

Пред да му дадат казна 4 години изјави дека веќе немало да се бави со политика, го осудија на 4 години па му скратија на 1..
сега истиот изјавува дека сепак ќе продолжи да биде политички активен поради тоа што Италија има лошо судство.

Не е нормален дефинитивно.. уште па ако победи :pos:
ВРВОТ е дечкото ! ХАХАХХАХА каква легенда !

Миланези ај што се барате меѓу последните на табела уште и ова ви требаше...Поздрав Интераши празник за нас е ова.

Го заболе него.....
Има цела империја,богатство,ја има легнато пола Италија,веќе има 70 и кусур години и се има изживеано.

Го заболе него.....
Има цела империја,богатство,ја има легнато пола Италија,веќе има 70 и кусур години и се има изживеано.
Во право си сосема.Тој живот каков што има видено милијарди луѓе можат да сонуваат.

Првата работа е што со негови 76 години спие со 16 годишни деца кои можат внуки да му бидат на гадов.
Втора работа е што во негово време се расцути криминалот во Италија, малверзациите и поткупот.
Трета работа е што Италијаните осиромашија во неговото владеење, од толку голема земја, со толку ресурси да паднеш на ниво да бараш заем е трагедија.
Четврта работа е пералница на пари која и те како успешно ја практикуваше.
Петта работа е што сите негови бизниси си ги прошири и стана најмоќна фигура во Италија.
Шеста работа е што е вулгарно створење, битанга.
Седма е работа е што е популист, прокламира семејство, а ужива во групњаци.
Осма е што додека он тулумари, невработеноста им достигна највисоко ниво.
И последно од низата вака блиц што ми текнува е дека не е достоен да ја претставува Италија и тој народ со држење и култура. Овој може да е премиер во Русија за таму е одличен.

Мислиш дека Берлускони ги направи или е најодговорен за сите овие работи што ги наброја?
Он е последица на системот во Италија, не е негова причина.
Да не беше он ќе беше некој сличен на него.
Италијаните имаа (а може и во иднина ќе имаат, овој као феникс е, добро, кварцан феникс :D), prime minister каков што заслужуваа и каков што одговараше на нивниот менталитет.
Не е случајно тоа што постојано доаѓаше на власт и праеше колку толку стабилни влади. Него и во екот на најголемите скандали не му паѓаше премногу подршката, дури на некој и херој им беше.

Еве и Милан почна да победува, Руби порасна значи работите на подобро ќе почнат да идат за него. :D

Inache taa Rubi so ja plesnal Berluskoni bi ja plesnal cel praven sitem u Italija,od sudija do eban dzandar bez razlika na godinite.

Taka da toa kao demek on idel so maloletnicki e tapa muabet.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom